精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14."Mum,I hate you.I don't need a new schoolbag or clothes.I'm not afraid of being hit by you.I only want you to come back."
When Chen Jiuying read her daughter's letter,she couldn't help crying.Chen and her husband are now working far away from their hometown.Their daughter,Xiao Li,is looked after by her grandparents.Like Chen,many migrant workers(外来务工人员) are dreaming about a better life,so they have to leave their children behind.
According to a survey,there are now about 61million left-behind children(留守儿童) in poor in China.This has brought about many problems.These children care little about others.They do not do well at school.They lost confidence.
Luckily many Chinese are now thinking about the life of the left-behind children and actions have been taken to help solve the problem.
A charity could take place in Beijing before Children's Day.Its aim(目的) was to raise (意识) of leftbehind children.The event was held to raise money from businesses and the public to prepare"love bags".Inside the bags,these are things for children including books,envelopes and stamps so that children can write to their parents.
The event was started by Chen Weihong,a television host in China."The leftbehind children don't have enough parental love and family care.They need to be in touch with their parents.We hope our love bags will help them communicate with their parents,and make them happier,"he said.
根据上面短文的内容回答问题.
91.Who is looking after Xiao Li?
Her grandparents.
92.How many leftbehind children are there in poor areas in China according to a survey?
About 61 million.
93.Have actions been taken to help solve the problem?
Yes,they have.
94.Where did the charity event take place?
In Beijing.
95.Why did Chen Weihong start the charity event?
To raise social awareness of left-behind children..

分析 短文讲了中国留守儿童,因为父母在外面务工,给孩子的生活和身心都带来了很多的问题,陈伟鸿提醒家长和社会应该注意这个问题.

解答 答案:91.Her grandparents.细节理解题.根据第二段第一行句子Their daughter,Xiao Li,is looked after by her grandparents.他们的女儿,Xiao Li,是由她的外祖父母照顾.可知是由她的外祖父母照顾.故答案为Her grandparents.
92.About 61 million.细节理解题.根据第三段第一句According to a survey,there are now about 61million left-behind children(留守儿童) in poor in China.据调查,现在在中国贫困地区约有6100万名留守儿童.可知约有6100万名留守儿童.故答案为About 61 million.
93.Yes,they have.细节理解题.根据第四段句子Luckily many Chinese are now thinking about the life of the left-behind children and actions have been taken to help solve the problem.幸运的是,许多中国人正在考虑留守儿童的生活,并采取行动帮助解决问题.可知采取行动帮助解决问题.故答案为Yes,they have.
94.In Beijing.细节理解题.根据第五段句子A charity could take place in Beijing before Children's Day.儿童节前,北京可能举行慈善活动.可知慈善活动在北京.故答案为In Beijing.
95.To raise social awareness of left-behind children.细节理解题.根据最后一段句子The event was started by Chen Weihong,a television host in China."The leftbehind children don't have enough parental love and family care.They need to be in touch with their parents.We hope our love bags will help them communicate with their parents,and make them happier,"he said.可知这个事是陈伟鸿开始的,在中国电视节目主持人."留守儿童没有父母的爱和照顾家庭,他们需要的是与父母联系.我们希望我们的爱会帮助他们与他们的父母沟通,让他们更快乐,"他说.所以是为了提高留守儿童的社会意识.故答案为To raise social awareness of left-behind children.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Frank wants to be a basketball player when he grows up.(就划线部分提问)
What does Frank want tobe when he grows up?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

5.最近,学校一项关于"快乐是什么"的调查显示,大多数学生认为"与同学相处融洽"是决定自己是否快乐的主要因素,50%的同学觉得"取得好成绩"、"得到老师、父母的关爱"也是让自己快乐的重要因素.假如你是Green,将于下周在全校升旗仪式上就"What is happiness?"为题发表演讲,请你根据要点提示用英文写一篇80词左右的演讲稿.
要点提示:
1.介绍调查结果;
2.阐述你的看法;
3.提出获得幸福的方法.
要求:1.开头已给出,不计入总词数.
     2.文中须包括所有要点,不要逐词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺.
    3.文中不能出现自己的姓名和所在学校的名称.
What is happiness?
I'm standing here to tell you about the result of the survey.Most students think
happiness is to get a good score;to get the love of their parents or teachers;to get well along with others and so on.When I receive this answer,I will frown with unhappiness.Are these real happiness?
In a way,if you want to be a person with a lot of happiness,then try to be like this:
1.Be a kind,helpful and friendly person.
2.Be a person with a lot of smiles.
Well,the more work,the less words,let's begin to work hard now.Try to be a good person,then you will not feel sorry about yourself when you grow up.It's the best happiness for everyone,I think.Work hard is good.But don't forget your friends and your family after work.Spend more time with them and you'll have more happiness..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.假如你叫王莉,13岁请用英语写一篇介绍自己相关情况的书面材料.
内容要点如下:1擅长于数学和英语,乐于帮助同学.
2 喜欢听音乐,打篮球;
3喜欢吃健康食品(如:水果、蔬菜、鱼和牛奶);对身体有好处.
4喜欢和同学去购物中心买东西;
5喜欢牛仔裤和运动鞋,因为轻便舒适.
注意:1字数70字左右,书面材料的开头已为你写好,不计入总词数.
My name is Wang Li and I'm 13years old.
             .

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

9.Sometimes the greatest things are invented by mistake.The greatest mistake of all time could be those delicious snacks in your corner drugstore.
One day,a woman was making chocolate cookies.When she ran out of chocolate powder(粉),she took out a chocolate bar and broke it into little pieces.She added the pieces to her cookie dough(面团)and baked(烘培)it.She thought that the chocolate would(1)melt in the oven and make chocolate cookies.Far from melting,the pieces of chocolate stayed hard.When she took them out of the oven,she had chocolate chip cookies!
Another accidental invention was made by Frank Epperson,an eleven-year-old
boy.In 1905,Frank sat outside on a winter evening,mixing up a big jug(罐子)of powdered soda pop.Frank accidentally left the jug out during the night.When he went outside the next morning,he found the mixture in the jug frozen(冻僵)with the mixing stick stuck in the middle.Frank pulled out the frozen pop and tasted it.It was delicious!Frank started selling Epperson Icicles for 5cents each.He later changed the name to (2)Popsicles.
So,the next time you drop your hamburger into your ice cream or your cooked potatoes into your chicken soup,don't worry!Some of the most delicious foods in the world were invented that way!
任务一 请根据短文,猜测划线单词(1)melt的意思.将答案的字母代号填写在横线上.
A.change into water        B.change into ice
任务二 请根据短文内容,完成chocolate chip cookies 的制作过程.
1.Take out a chocolate bar andbreak it into little pieces
2.Then addthe pieces into her cookies dough
3.Finally bake it.
任务三 请列举文中与 (2)Popsicles 同义的另外两个表述.Epperson Icicles/the frozen pop/powered soda pop/the mixture in the jug frozen with the mixing stick stuck in the middle.
任务四 请从文章中找出能够概括本文主旨大意的一个句子.Sometimes the greatest things are invented by mistake.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.There's an importantmeeting(会议) today.I can't miss it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Even the most difficult days can help you become a better person.Feeling down?Consider these things to remember when you are having a bad day.
First,no one promised life would be perfect.If you look for perfect things,you'll never be pleased.It is good to have dreams,but you'll never be perfect.If you expect what you can't get,your life will be filled with disappointments.
Second,success doesn't happen overnight.Trees that are slow to grow bear the best fruit.Don't kid yourself into thinking that success will come quickly.It isn't easy to be patient,but anything worth doing needs time.
Third,There is a lesson in every struggle (奋斗;努力).And once the storm is over,you won't remember how you managed to survive.But one thing is certain-when you come out of the storm,you won't be the same person who walked in.
In addition,without hard times,you wouldn't appreciate the good ones.Strength does not come from winning.Your struggles develop your strengths-when you go through hardships and decide not to give in,that is strength.It's hard to find much to smile about when you fail,but how else would you improve yourself?If you regard failure as a part of your progress,you'll stay positive.
55.Which of the following is the best title of this passage?D
A.Every person has to go through difficult times.
B.We can learn a lot from our struggles.
C.We should accept the fact that life is not perfect.
D.Things to remember when you are having a bad day.
56.What does the underlined sentence in paragraph 3mean?C
A.Success will come soon.
B.Hard work leads to success.
C.Success requires patience.
D.Being slow is the first step to success.
57.After experiencing the struggle,one willA.
A.never be the same person before the experience
B.no longer remember how he has learned
C.forget how he has managed to survive
D.never experience the similar situation in the future
58.What can we infer (推断) from paragraph 5?C
A.Hard times make us lose heart and be short of courage.
B.Perseverance (毅力) in time of hardships develops our strengths.
C.Smiles when you fail will not help to improve yourself.
D.We should try to avoid failures in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.
touch    fly    not come    not be    regret
56.Many people in our town will dance on the square if itisn't rainy in the evening.
57.Work hard and keep on trying.Otherwise,youwill regret for what you did when you grow
up.
58.-Why were some students crying a little in the cinema?
Because the story of the ugly man reallytouched them.
59.Snowflakeswere flying in the air all day yesterday,and now everything is covered white.
60.-The football game began ten minutes ago,but Mr Leehasn't come.
-Why not call him right now?Maybe he is busy with something else.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Don't ride your e-bike on the motor way(机动车道).It's dangerous.
_______________,or I'll be fined by Xinghua police.(  )
A.Yes,I willB.Sorry,I won't do it again
C.Thanks,I willD.No,I don't

查看答案和解析>>

同步练习册答案