根据汉语提示完成句子,一空一词(包括缩写词)
1.暑假我想去有趣的地方参观。
I would_________to visit_________interesting in the summer vacation.
2.撸起袖子加油干,因为成功主要取决于我们做了什么。
Let’s roll up our sleeves and work hard, for success mainly _____ _________what we have done.
3.将来印度的人口可能比中国多很多。
The population of India can be much ________than ________of China in the future.
4.诸如上海和北京这样的城市相对中国其他城市而言有很多优势,大量的年轻人愿意在那里找工作。
Cities________ ________Shanghai and Beijing have so many advantages over other Chinese cities that large numbers of young people prefer to find work there.
5.我们的航班在11点起飞,1:30 到达了威尼斯。
Our flight ________ _________ at 11 o’clock and arrives in Venice at 1:30.
1. like somewhere 2. depends on 3. bigger/larger that 4. such as 5. takes off 【解析】 1.“想要做…”为“would like to do…”,“某个地方”是somewhere,故填like和somewhere 2.“取决于”为“depend on”,主语是success,动词...科目:初中英语 来源:天津市五区县2018届九年级一模英语试卷 题型:补全对话7选5
根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整。(选项中有两项是多余的)
A. What’s the name of the music?
B. Me too.
C. It’s so noisy.
D. Where was he born?
E. I’m listening to Western music.
F. Yes, it’s so beautiful.
G. You don’t like Beijing Opera
A: Hi, Linda. What are you doing here?
B: 1.
A: Can you hear the piano?
B: 2. Who is it by?
A: It’s by Strauss. Do you know anything about him?
B: Yes, he was very popular in Europe.
A: 3.
B: He was born in Vienna.
A: 4.
B: It’s called The Blue Danube.
A: By the way, do you like pop music?
B: Yes, I do.
A: 5. I like it very much.
1.E 2.F 3.D 4.A 5.B 【解析】试题本文通过AB的对话介绍了世界著名音乐家斯特劳斯的简短生平。 1.根据A的问话What are you doing here?,可知备选句子I’m listening to Western music.符合句意,故选E。 2.根据A的问题Can you hear the piano?,可知需用yes或no回...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:黑龙江省绥化市2018年中考英语试卷 题型:单选题
My mother doesn't allow me_ _______outside too late on school nights.
A. to stay B. stay C. staying
A 【解析】句意:在上学的日子里,我妈妈不允许我在外面待的太晚。本题考查动词不定式。Allow sb to do sth允许某人做某事,是固定用法,故选A查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版八年级下英语期末考试专题练习-完形填空 题型:阅读单选
It is believed in some ways that the daughter is father’s lover. But my experience has taught me in a different way. For a long time, my father has been a very vague figure(模糊的形象)to me. He was a man of few words, tall but slim and nothing else.
When I was in primary school, my father was never there to pick me up, and he never came to any of my parent-teacher meetings. He was always busy doing projects. I remember when I was in middle school and my head was badly hurt in a PE class. During my operation, my father was nowhere to be found. This hurt me most. At that moment, I considered my father as a cold-blooded man who did not care about me at all.
But things seemed different at my high school graduation ceremony, where I was chosen to represent my class and give a speech. My father, once again, told me he had a business trip in a place outside the city and would be unable to show up(露面). “Don’t come. I will be very nervous if I see you,” I told him.
I remember my speech went smoothly. After the ceremony was over and I was about to leave. I suddenly noticed a familiar(熟悉的)looking man sitting in a corner of the hall. It was my father! I was so surprised that I rushed to him with tears(眼泪)running down my face. “Well done,” he said. His eyes were also filled with tears.
Later, I found out that my father had managed to finish his work by staying up late, and he drove for eight hours to get back. He had been sitting in the corner because he didn’t want me to see him. My father remembered every word in my speech.
For much of my life, I described my father was a cold-blooded man who only cared about his work. But when I thought deeply aboutthis, it was obviously(明显地)not true. At my graduation ceremony. I could feel my father’s deep love. The fact is that seeing is not believing, and seeing may not be the fact if we don’t perceive(感知)the world with our hearts and minds. There’s no doubt that life doesn’t lack(缺少)love, but sometimes our eyes have trouble seeing it.
1.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The writer’s father was in the hospital during her operation.
B. The writer’s father attended her high school graduation ceremony.
C. The writer’s father sometimes picked her up when she was in primary school
D. The writer’s father went to parent-teacher meeting when she was in primary school.
2.The writer rushed to her father with tears running down her face mainly because .
A. she gave a speech successfully
B. the graduation ceremony was over
C. she was so nervous that she couldn’t help crying
D. she was touched to find her father cared about her
3.What does the underlined word “this” in the last paragraph refer to(指代)?
A. That my father was always doing projects.
B. That my father was a cold-blooded man.
C. That my father sat in the corner of the hall.
D. That my father’s eyes were filled with tears.
4.What’s the best title of the passage?
A. My busy father B. Life is full of love
C. Seeing is not believing D. A wonderful speech
1.B 2.D 3.B 4.C 【解析】 试题这篇短文介绍的是作者以为自己的父亲是位冷酷的人,其实父亲是爱作者的。告诉我们事实上,眼见未必为实,如果我们不用心感知这个世界,看到的可能不是事实。 1. 2. 3.this, it was obviously(明显地)not true.可知在我的生活中,我描述了我的父亲是一个冷酷的人,他只关心他的工作。但...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:牛津译林版八年级下英语期末考试专题练习-阅读理解 题型:阅读单选
A vegetarian diet is often praised for its health benefits. Vegetarians usually have lower levels of heart disease, and studies have also shown that they have a lower risk of diabetes(糖尿病)than people who eat meat. However, most people don't realize that a vegetarian diet produces less pollution to the earth.
Researchers from the Union of Concerned Scientists in the US recently studied how people affect the environment. The study showed that eating meat is one of the main ways that humans can change the environment, second only to the use of motor vehicle.
Then, how can eating meat have a negative effect on the environment? For a start, all farm animals such as cows, pigs, and sheep give off methane gas(沼气)by breathing. One cow can produce up to 60 liters of methane each day. Methane gas is the second most common greenhouse gas after carbon dioxide. Many environmental experts now believe that it is more responsible for global warming than carbon dioxide. It is estimated that 25% of all methane released into the air comes from farm animals.
Another way that meat production affects the environment is through the use of water and land. 2,500 gallons of water are needed to produce one pound of beef while only 20 gallons of water are needed to produce one pound of wheat. One acre of farmland used for crop production can produce 40,000 pounds of potatoes, 30,000 pounds of carrots, or 50,000 pounds of tomatoes, however, one acre of farmland used for raising cows can produce just 250 pounds of beef.
Many people now see the benefits of a vegetarian diet, not just for health reasons, but also because it plays an important role in protecting the environment. However, some nutritionists advise against switching to a totally strict vegetarian, or vegan diet. They believe a vegan diet, which excludes(拒绝) all products from animal sources, such as cheese, eggs, and milk, can be short of many necessary vitamins and minerals our bodies need.
Today, many people know that it is important to take better care of their bodies, and to use the earth's resources more efficiently. As this understanding spreads, more people may realize that to help the environment and for the human race to survive, more of us will need to become vegetarian.
1.The underlined word "vegetarian" in the first paragraph most probably means " ".
A. a person who eats healthy food
B. a person who eats meat and vegetables
C. a person who only eats meat, fish and seafood
D. a person who only eats vegetables,grains, and fruit
2.It's for a vegetarian to have diabetes than a person who eats meat.
A. more possible B. less possible
C. highly possible D. impossible
3.Which of the statement is TRUE according to the article?
A. Doctors suggest switching to totally vegetarian diets.
B. It takes more water and land to produce a kilo of crops.
C. Farm animals give off methane gas and pollute the environment.
D. Carbon dioxide is more responsible for global warming than methane gas.
4.The underlined word "it" in Paragraph 5 refers to " ".
A. a vegetarian diet B. animal source
C. necessary vitamin D. health reason
5.The main idea of the article is that .
A. our diet is destroying the surroundings
B. raising farm animals affects the environment
C. a vegetarian diet helps to protect the environment
D. more and more people are becoming strict vegetarians
1.D 2.B 3.C 4.A 5.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述食肉对环境的坏处以及素食的好处,同时科学家还建议我们也要适当吃点肉来补充人体必需的物质。 1.词义猜测题。根据Vegetarians usually have lower levels of heart disease, and studies have also shown that t...查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考考前预测试卷(四)(无听力) 题型:单选题
— I had a really good weekend at my aunt’s. —_________ .
A. It’s pleasure . B. Oh, that’s very nice of you
C. Congratulations D. Oh, I’m glad to hear that
D 【解析】句意:- 我在姨妈家度过了一个非常愉快的周末。 -哦,我很高兴听到这个消息。A.很高兴。B.噢,你真好C.祝贺D.哦,我很高兴听到这个消息,听到对方表达快乐的心情时,答句表示赞同即可,故选D。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考考前预测试卷(四)(无听力) 题型:单选题
(题文)As China grows stronger and stronger, Chinese _______________ in more and more schools out of our country.
A. teaches B. is taught C. has taught D. was taught
B 【解析】 试题句意:随着中国变得越来越强大,汉语在国外越来越多的学校教学。A. teaches第三人称单数形式; B. is taught 一般现在时的被动结构 C. has taught 现在完成时,主动结构; D. was taught一般过去时的被动结构。根据主语和谓语动词之间是动宾关系,所以用被动语态,根据句意,可知描述的是现在的一种现象,所以用一般现在时,故选B。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:四川省眉山市2018届九年级中考模拟英语试卷(二) 题型:单选题
A WeChat(微信)is an invention can help people talk to friends,share photos,ideas and feelings freely.
A. which B. who C. whose D. /
A 【解析】 试题句意:微信是可以帮助人们和朋友自由地聊天,分享照片,想法和感觉。这是一个定语从句,先行词是物invention,关系词可以用which或者that,但是先行词在从句做主语,that不可以省略。故选A。查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2018年5月莆田质检英语试卷及答案 题型:阅读单选
An old farmer lived on a farm with his young grandson. Each morning Grandpa was up early to read. One day the grandson asked, "Grandpa! What good does reading do?"
The Grandfather quietly turned from putting coal in the stove and replied, "Take this coal basket to the river and bring me back a basket of water."
The boy did as he was told, but all the water leaked out (漏出) before he got back to the house. The grandfather laughed and said, "You"ll have to move a little faster next time," This time the boy ran faster, but again the same took place. it was an impossible task.
The old man said, " You’re just not trying hard enough," So the boy tried a third time and failed. he said, "See Grandpa, it"s useless!"
"So you think it is useless?" The old man said, "Look at the basket."
The boy looked at the basket and for the first time realized that the basket was different. It had been transformed from a dirty old coal basket into a clean one inside and outside.
"You might not understand or remember everything, but when you read it, you will be changed, inside and out. "
1..What did Grandpa always do every morning?
A. He read books B. he carried water
C. he put coal in the stove D. he taught his grandson.
2.How did Grandpa reply to his grandson’s question?
A. telling him to read books B. having a discussion with him
C. telling him an interesting story D. asking him to carry water with a basket
3.How many times did the boy try to carry water with the basket?
A. Once B. Twice C. Three times D. Four times
4.The basket became ____ in the end
A. Dirty B. old C. clean D. new
5.What would the grandson probably do in the future?
A. To clean the basket B. To do more reading
C. To carry water with a basket D. To remember everything in his life.
1.A 2.D 3.C 4.C 5.B 【解析】文章讲述了爷爷让孙子用一个脏的煤篮子打水,每次都不成功,但是篮子里外都干净了,通过这个事情,爷爷告诉孙子一个读书的道理,当你读书的时候,里外都会改变。 1.根据. Each morning Grandpa was up early to read. 每天从早晨爷爷早起读书;故选A 2.根据The Grandf...查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com