精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Kyle got off the bus and hurried to catch up with Ethan."What are you doing this afternoon?"asked Kyle.
"I'm going to ride a bike with Mason."Ethan walked faster,hoping Kyle would stop following him.
Kyle smiled,"I love riding a bike,too.I'll get my bike."
Before Ethan could say something,Kyle ran inside his house.Ethan walked home,feeling unhappy.
"What's up,Ethan?"asked Spencer.
"Kyle won't leave me alone.Everywhere I look,there he is.He just invited himself to ride a bike with Mason and me."
"Hmm,"said Spencer."Come here.I want to show you something."
Spencer led Ethan to the photo album their mum kept on the coffee table.He opened it and pointed to a picture."See this?"
Ethan said,"Yeah,that's from when we went fishing with your friend Brian."
"And this picture of us at the water park,"said Spencer."Remember that?"
"Yeah,we all got wet."
"Right.Check out other pictures on the page,"said Spencer."Do you notice anything about all these pictures?"
Ethan said,"Yeah,we had a lot of fun that summer."
Spencer said,"That was the summer before Mason moved to town.You followed me and my friends everywhere we went."
"I did?"Ethan thought back to that summer."Wait,so you didn't really want me around?"
"No,it's just that you invited yourself because you didn't have good friends of your own."
"So you think Kyle follows me around because he doesn't have other good friends?"
"Yes.Do you know anyone who you think might get along well with Kyle?"
Ethan thought for a moment."Tim's kind of quiet at school.He'd love a new friend."
"Then call Tim and invite him along.He and Kyle might become good friends."
"Great!I'll doit right away,"said Ethan.
51.At first,Ethan felt unhappy becauseA.
A.Kyle always followed him  
B.he had a fight with Kyle
C.he was not good at riding a bike        
D.Mason refused to ride a bike with him
52.Spencer is probably Ethan'sC.
A.father                    
B.uncle     
C.brother                   
D.teacher
53.Spencer used the album to tell EthanD.
A.who Brian was   
B.what Kyle did to him
C.how to let Kyle leave him alone 
D.why Kyle followed him everywhere
54.What happened that summer?D
A.Kyle moved to town.
B.Ethan went to a water park.
C.Mason rode a bike with Ethan.
D.Ethan made friends with Mason.
55.The underlined word"it"in the last paragraph refers toA.
A.calling Tim          
B.calling Kyle  
C.going fishing          
D.riding a bike.

分析 本篇文章主要讲了Kyle总是跟着Ethan,有一次,Kyle又跟着Ethan,Ethan回家问Spencer,Kyle为什么总跟着自己,然后Ethan明白Kyle跟着自己.是因为没有朋友,最后Ethan打电话给 Tim,让Kyle又多了一个朋友.

解答 51题,细节理解题,正确选项为A项,由文章中Ethan walked faster,hoping Kyle would stop following him可知,Ethan走得很快是不想Kyle跟着自己,所以这让Ethan感到不高兴,故选A项.
52题,细节理解题,正确选项为C项,由文章中Spencer led Ethan to the photo album their mum kept on the coffee table处可知,Spencer让Ethan拿那本,放在咖啡桌上的他们妈妈给他们拍的相册,说明他们是同一个母亲,故选C项.
53题,大意理解题,正确选项为D项,文章中Spencer让Ethan拿相册,让Ethan想起以前Ethan因为没有朋友,也常常跟着Spencer,而现在 Kyle 跟着他,也是因为 Kyle 朋友太少,故选D项.
54题,理解推断题,正确选项为D项,由文章中we had a lot of fun that summer和That was the summer before Mason moved to town.You followed me and my friends everywhere we went可知,后来Mason搬走了,但以前Mason和Ethan是朋友,他们一起度过了很多美好的日子,故选D项.
55题,大意理解题,正确选项为A项,由文章中Then call Tim and invite him along.He and Kyle might become good friends,可知,Ethan打算给Tim打电话,Tim让和Kyle成为好朋友,故选A项.

点评 本篇文章是故事类型的题,做题时要先读懂文章大意,然后再根据问题,联系上下文,仔细理解其中的关键句,学会推断和对细节的理解.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.杰克正在打扫房间.
Jackiscleaningthe room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.Alex's parents encourage himto be (be) a computer scientist.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.The boy spends too much timeplaying (play) computer games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Please tell me howto get(get)to the bank.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.It's important to develop the healthy habits in your daily life.The following will help you become healthier and keep perfect shape.
Eat properly.A healthy diet(饮食)is very important for everybody.Breakfast is the most important meal in a day.Doctors suggest that students'breakfast should include fruit,eggs,milk,rice or noodles,because these can offer them the energy they need,help them listen carefully in class and keep them healthy.Eat enough for lunch and little for supper.But remember that too much sugar is bad for your teeth and blood.You shouldn't have too many sweet snacks and desserts(甜点) in your diet,even though such food tastes delicious.
Keep off germs(病菌).You need to have daily tooth cleaning.It reduces the number of germs which will spread diseases.Germs in the mouth are likely to enter the blood and cause illness,even heart disease.Even if you're not sick,always remember to cough or sneeze(打喷嚏)into your arms instead of your hands because hands can spread germs to others when you touch something else.Besides,washing hands is necessary after going to the toilet or before having a meal.And you'd better rub both hands while washing them.
Exercise regularly(有规律地).Regular exercise can improve your moods and balance.What's more,it's good for bones.There are many forms of exercise such as walking or running for about 30minutes a day playing ball games twice or three times a week,swimming or dancing often.You can choose your favorite to practise regularly.You will not only feel energetic but also think better after doing exercise.
Stay connected.Talking with friends regularly is the key to reducing stress.And sharing happiness and sadness,exchanging information with others can also help improve memory.Having a friend or a circle of friends can help you feel good.
The (1)ways to keep fit
Eating
properly
*You should have proper breakfast because it can (2)provide you with the energy
you need.
*You should have enough for lunch and little for supper.
*Sweet snacks and desserts are tasty,but you shouldn't eat too much.
Keeping
off germs
*It's (3)necessary for you to brush your teeth every day,cough or sneeze
into your arms and wash your hands often to stop germs from (4)spreading.
Exercising    regularly*You will feel energetic and think better after doing exercise,so you can
choose your favourite sports to do.
Staying
connected
*It can help you feel (5)less stressed when you communicate with your
friends and it is also useful in improving memory.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.In many countries,people travel (61)by car or by bike.They also get from place to place using popular (62)transport such as buses and trains.However,some people live in parts of the world where it is impossible (63)to build roads.In these places,animals or other facility (64)of transport have to be used.
It is difficult to walk (65)in snow but easy to ski over it.So in places like Alaska,people use skis.If they want to go faster,they get dogs to pull (66)them on sleds(雪橇).Riding a snowmobile(雪地摩托) is a more modern (67),but expensive way of getting around on snow.
In desert(沙漠) like the Sahara in North Africa,people sometimes (668)get around on camels.Camels survive well (9)in the desert,not because they can save (70)water in their bodies though!They can survive without water for two weeks and without food (71)for up to a month.He (72)can only go without water for about three to five days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

4.根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的短文.短文的开头和结尾已给出,其词数不计入所要完成的短文内.所给英文提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.
假如你叫李华,Tom是你初中阶段最要好的同学.初中生活即将结束,新的生活即将开始.请以邮件的形式给Tom写一段毕业留言:他(她)给你留下的深刻印象、你们在一起的快乐时光以及你对他(她)最美好的祝愿.
提示词语:tall,friendly…; play basketball,happy time,go to park…; best wishes,healthy,successful…

Our life in middle school will come to an end soon.I'll never forget you. You are a friendly boy There's always a smile on your face and everybody likes to make friends with you.We used to play basketball on the playground.Sometimes we went to the park and had a good time there.I always laughed a lot when I was with you.At this very moment I'm saying goodbye to you,I just want to give you my best wishes:I hope you are happy and healthy forever!I hope you are successful in the future..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Good evening,ladies and gentlemen.Welcome to the nine o'clock Mystery Hour.Today we'll show you two British stories.We hope you'll enjoy them.
About 900years ago two green children arrived in a small village in south England.Their eyes and skin were green and they spoke a strange language.They were very tired and weak,so the people of the village looked after them.The boy died a year later,but the girl grew strong and lived the rest of her life there.And her skin colour turned back to normal day by day.Scientists say that sometimes of people don't have enough food to eat for a long time,their skin goes very pale and can turn green.
Loch Ness is the largest lake in Scotland.It's a very deep and cold lake.For hundreds of years,people have talked about a monster(怪物) called Nessie which lives in the lake.About seventy years ago,two people saw something moving in the lake.They said that the animal was playing and rolling around in the water.Since then many people say they have seen the monster.Their descriptions are always the same.It looks like a dinosaur,with a very long neck and a small head.It has a big bump(肿块)on its back.People have tried to photograph the animal,but the pictures have not been very clear.Scientists don't know whether there is a monster or not.Some say it may be a whale or a very large fish.Some think it's a snake.Others say there's nothing at all-nothing but people's imagination.Maybe we'll never know what's in Loch Ness.

81.What kind of story is talked about in this programme?B
A.Romantic stories.
B.Mysteries.
C.Horror stories.
D.Comedies.
82.Where did the stories happen?C

83.Which sentence is TRUE about the two green children?D
A.They both enjoyed a long and happy life.
B.The girl's eyes and skin were green all her life.
C.At first they spoke the same language as people in the small village did.
D.Maybe they hadn't eaten enough for long before they reached the village.
84.What does Nessie look like according to some witnesses?C

85.What can we learn from the second story?A
A.Scientists are still not sure whether there is a monster or not in Loch Ness.
B.Loch Ness is very deep and warm lake in Scotland.
C.People have taken very clear pictures of Nessie.
D.In fact Nessie is a whale or a snake.

查看答案和解析>>

同步练习册答案