精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.In some countries,the most common unlucky number is thirteen.People don't like to live in a house that is No.13.People don't like to have parties with thirteen people.People don't like to do important things on the thirteenth of the month.Also,when you add the Japanese unlucky numbers together-four and nine,you can get thirteen.
There aren't many business meetings on the thirteenth of a month,especially when the thirteenth is on Friday.Friday is always unlucky.Adam and Eve left the Garden of Eden(伊甸园) on Friday,Jesus Christ died on Friday.There were thirteen people at his last supper.In Europe,they killed criminals(罪犯) on Fridays.
For some people,unlucky numbers do the opposite things.My elder brother was born on the thirteenth.He passed his exams on the thirteenth.He married on the thirteenth.He became a pilot on the thirteenth.It was always a lucky number for him.
46.What are the unlucky numbers in Japan?D
A.Four and thirteen.
B.Nine and thirteen.
C.Three and nine.
D.Four and nine.
47.Which of the following is NOT used to prove(证明)that Friday or thirteen is unlucky?B
A.Adam and Eve.
B.The writer's elder brother's marriage date(结婚日).
C.Jesus Christ's death.
D.Jesus Christ's last supper.
48.Europeans kill criminalsC.
A.on the thirteenth of every month
B.on Fridays of the fifth month every year
C.on Fridays
D.in the third week of every month
49.Generally(通常地)speaking,how many days are there in a year,on which people don't want to hold business meetings?B
A.9.
B.12.
C.13.
D.24.
50.Which of the following is Not true according to the passage?A
A.The writer was born on the thirteenth.
B.The writer's elder brother passed his exams on the thirteenth.
C.The writer's elder brother married on the thirteenth.
D.Thirteen was a lucky number for the writer's elder brother.

分析 在一些国家,最常见的不吉利的数字是十三.对有些人来说,不幸的数字正好相反.我哥哥出生在十三日.他是第十三个通过了考试.他在十三日结婚.在十三日他成为了一个飞行员.

解答 46.D细节理解题.根据when you add the Japanese unlucky numbers together---nine and four---they make thirteen.可知日本人认为4和9是不好的数字,故答案为D.
47.B细节理解题.根据There aren't many business meetings on the thirteenth of a month,especially when the thirteenth is on Friday.Friday is always unlucky.Adam and Eve left the Garden of Eden(伊甸园) on Friday,Jesus Christ died on Friday.There were thirteen people at his last supper.可知哥哥结婚就是在13日表示证明周五和3日并不是不吉利的,答案为B.
48.C细节理解题.根据文章内容In Europe,they killed criminals(罪犯) on Fridays.可知欧洲在周五处死罪犯,故答案为C.
49.B细节理解题.根据There aren't many business meetings on the thirteenth of a month可知每个月的13日人们不举行商业会议.即每年有12天,故答案为B.
50.A细节理解题.根据My elder brother was born on the thirteenth是作者的哥哥出生在13日,故答案为A.

点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Is Mike ______ player?
-Yes,he is.(  )
A.anB.aC./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Do you hope to live a better life?Then how to make your wish come t(66)rue?Keep away from anything that is useless.Do the right thing!No matter how good or bad a situation is,it will
c(67)hange.The best is yet to come.Well,here are some tips for you to follow!
Mind your meals
Try to eat more foods that grow naturally on trees and p(68)lants.Have meals on time every day.And remember not to go to school or work w(69)ithoutbreakfast,for it is more important than lunch or dinner.
Exercise and smile
Each day take a 40-minute walk.Make time to do some other e(70)xercise,such as yoga and Taiji.They offer us daily energy for our busy lives.Try to smile to y(71)ourselfand make at least three other people smile each day.
Forget and forgive
Problems appear sometimes and they only stay for a short time.Forget what h(72)appenedin the past.Don't always think of your terrible past.Life is not very long,so we shouldn't waste v(73)aluabletime hating anyone.Forgive everyone for everything.
Also do such things
Call your family m(74)embersmore often and stay in touch with your friends.Each day give something good to other people.Make yourself happy no matter how you feel.Read more books than you did before and you can learn more from them.Don't always c(75)ompareyour life to others',or it will bring you much inferiority(自卑) and envy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-What a nice sweater!How much is it?
-It didn't _______ me too much.It's only eight dollars.(  )
A.payB.spendC.costD.take

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.学霸周雨澎的成功已经向我们展示了要从小培养孩子的独立性.
The success of Zhou Yupeng hasshowed us that we should develop children'sindependence from a young age.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.初中生活即将结束,请为你最要好的同学Eric写一段毕业留言:他(她)给你留下的深刻印象、你们在一起的快乐时光以及对他(她)最美好的祝愿.
要求:1.参考所给提示词语,可适当发挥,开头已给出(不计入总词数)
2.100词左右.
提示:现在印象:Smart/pretty/tall/outgoing…
过去经历:play basketball,go to the park…
未来祝愿:best wishes,healthy,success…
Our middle school life will come to an end soon.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年福建莆田市八年级12月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

A hobby is not a job or a school subject. A hobby is something you enjoy doing in your spare time. It’s not something you need to do. It’s just fun. Some people make model ships, keep pets, plant flowers, play computer games or chat on the Internet. Some paint pictures or dance to music. Some collect everything from stamps to seashells (海贝壳)… People take up hobbies because they think these activities can bring them many things like happiness, friendship and knowledge. Anyone, rich or poor, old or young, sick or well, can have a hobby. A hobby will make your life colorful.

根据短文内容,选择正确答案。

1.What is a hobby?

A. A job.

B. A school subject.

C. Something interesting.

D. Something you enjoy doing in your spare time.

2. How many hobbies are mentioned (提到) in this passage?

A. 7. B. 8. C. 9. D. 10.

3.Hobbies can bring people _______.

A. much money

B. health

C. happiness, friendship and knowledge

D. lots of trouble

4.What kind of people can have a hobby?

A. Rich or poor. B. Old or young. C. Sick or well. D. A,B and C.

5.When do people often take up hobbies?

A. In their work time. B. In the daytime.

C. In their free time. D. In the holiday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年福建莆田市八年级12月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

You must stop _______. My father is sleeping.

A. talk B. talking C. to talk D. talks

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.Alice 是一位13岁的英国女孩,她的生活很繁忙但她觉得很快乐.请根据以下提示写一篇70字左右的作文.
1Alice 每天6:30 起床帮妈妈做早饭
2早饭后步行去上学,学校离家不远,大约花费10分钟
3放学后可以打半小时排球,但必须在晚饭前完成家庭作业
4晚上得练习弹钢琴
5但今天是周六,Alice一家人正过得很愉快.爸爸在读报,妈妈在喝茶,Alice 在看动画片(cartoons)
要求:语言通顺,意思连贯,不能遗漏要点.

查看答案和解析>>

同步练习册答案