精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.If you want to visit some Asian countries,the following table may be helpful.It is about the rules of giving gifts.
To Malays(马来西亚人):
Give gifts with the right hand only or both hands.
Use red or green wrapping paper(包装纸).
Don't give toy dogs or toy pigs.
Never give alcohol(酒)or anything made of pig skin.
To Chinese:
Use red,pink,or yellow wrapping paper.
Give the host fruits,sweets or cakes and say they're for children.
Give gifts in even numbers (偶数).Such mumbers often mean good luck for them.
Don't give knives or other cutting tools.
Never give clocks.
To Indians:
Use red,yellow,or green wrapping paper.
Give the host flowers or chocolate.

91.Which of the following is TRUE about giving gifts to Malays?B
A.Toy dogs can be used as gifts.
B.Don't give them gifts with the left hand.
C.Alcohol is a proper kind of gift.
D.Don't use green wrapping paper to wrap gifts.
92.When the Chinese receive gifts in even numbers,they will becomeDin general.
A.surprised
B.angry
C.tired
D.happy
93.According to the passage,when you visit an Indian family,you should takeCas gifts.
A.books
B.cakes
Cflowers.
D.fruits.
94.Awrapping paper is used to wrap gifts in Malaysia,China and India.
A.Red
B.Green
C.Yellow
D.Pink
95.Where can we most probably see this passage?D
A.In a storybook
B.In a film poster
C.In a history book
D.In a travel magazine.

分析 文章大意:
如果你想访问一些亚洲国家,下表可能是有帮助的.它是关于送礼物的规则.
马来西亚人
用右手或双手给礼物.
使用红色或绿色包装纸.
不要给玩具狗或玩具猪.
切勿给酒或任何由猪皮制成的东西.
中文:
使用红色,粉红色或黄色包装纸.
给主人水果,糖果或蛋糕,并说是给孩子的.
给偶数份的礼物.这些数字通常意味着他们有好运.
不要送刀具或其他切削工具.
不要给钟表.
印度人:
使用红色,黄色或绿色包装纸.
给主人的花或巧克力.

解答 91.B,推理判断题,文中提到"Don't give toy dogs or toy pigs",不要送宠物狗或猪,所以A错误;"Give gifts with the right hand only or both hands."习惯右手或双手,B正确;文中提到"Never give alcohol"不要送酒,所以C错误;"Use red or green wrapping paper"包装纸红或绿,D错误,因此选择B.
92.D,推理判断题.文中提到"Give gifts in even numbers (偶数).Such mumbers often mean good luck for them",在中国偶数是好运,所以你送偶数的话别人会很高兴,所以选择D.
93.C,推理判断题.文中在印度一部分中提到"Give the host flowers or chocolate.",最好送花或巧克力,所以选择C,花.
94.A,推理判断题,马来西亚是"Use red or green wrapping paper"中国是"Use red,pink,or yellow wrapping paper";印度是"Use red,yellow,or green wrapping paper",都出现红色,所以选择A.
95.D,主旨大意题,这篇文章主要讲的是马来西亚、中国和印度三个国家的风俗习惯及一些禁忌的注意事项,最有可能出现的地方应该是旅游相关的杂志,因为我们旅游时应根据地方习俗,不能得罪人,所以选择D.

点评 本文主要是说马来西亚、中国和印度三个国家的风俗习惯及一些禁忌的注意事项.题目涉及到推理判断和主旨大意题,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.--How many brothers do you have,Jim?
--I have two brothers.They            handsome.(  )
A.all areB.both areC.are both

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.I like the book,but I don't have enough money_____ me.(  )
A.byB.forC.inD.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Tom needs some help ________ his homework.Can you help ________?(  )
A.to,heB.with,himC.to,hisD.with,his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Hi,Tony.____ is my friend,Jack.
-Hello,Jack!Nice to meet you.(  )
A.SheB.ThatC.ThisD.It

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.At the present time,more and more people love travelling.It's a very good  w(71)ayof getting to know new people and cultures and acquiring(获得)experiences.It helps travellers g(72)eta lot.Travel can make our minds become much w(73)ider.
But travel does more than all that.It can also make us more creative.In recent years,some professors have been doing r(74)esearch on what many people have already learned from travel experiences.They believe that spending time a(75)broad has affected people's mind.For example,they found that the students who lived in foreign countries for a longer period were better at s(76)olvingproblems creatively than those who did not.If you stay in the same place,you can't experience new sights,new smells,new sounds and new cultures.All these can w(77)akeup your mind and make it more active.H(78)owever,that doesn't mean the more places you've been,the more creative you'll become.Another group of professors have been doing  s(79)imilarresearch.They found the people who often travelled from one place to another didn't have enough time to immerse(使…沉浸)t(80)hemselvesin a new place and a new culture.They weren't as creative as the people who spent the time really getting to know a place.You have to interact with the places you go to and then you can benefit from it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Ladies and gentlemen
Thank you for coming today (46)to attend (attend) the graduation ceremony at No.3Junior High School.First of all,I'd like to congratulate all the students who are here today.I remember (47)meeting (meet) all of you when you are just starting Grade 7at this school.You were all so full of energy and thirsty for knowledge.And yes,some of you were a little difficult to deal with!But today I see a room full of talent young adults who are full of hope for future.You (48)have grown(grow) up so much and I'm so (49)proud(pride) of you.
Although you (50)have worked(work) very hard over the last three years,none of you (51)did(do) it alone.I hope you will remember the important people (52)in your lives who helped and supported you--your parents,your teachers and your friends.Please consider what they (53)have done(do) for you and what they mean to you.Never fail (54)to be(be) (55)thankful (thank) to the people around you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.Have you ever tried to understand something new on your own but found it a bit too difficult in books or on the Internet?Don't be worried-you can get help at Khan Academy (可汗学院).
Khan Academy is an online learning website created in 2007by Salman Khan,an American teacher.In order to provide"a free world-class education for anyone anywhere",Khan offers more than 4,200free small lectures (讲座) at khanacademy.org.
The classes cover fields like history,chemistry and art.They usually last for 15minutes or less.Unlike traditional classes,Khan mainly offers courses for students below college level.The classes can also help those who are planning to take the SAT,an exam often required for students who wish to enter a college or university in the USA.
So how can you start your learning journey at Khan Academy?
First of all,enter the website with a personal email account(帐户).Your personal homepage at Khan Academy is designed to help you learn math.You can take a pre-test first to see your level.The academy then suggests exercises at the right level for you.
If you are interested in other subjects,click"LEARN"to see all topics on offer.Try"Art History",for example.This will take you to all the things in that area like text articles,videos and questions.You can also put key words into the search box to see related topics.
Don't worry if you find it difficult to follow the courses in English.The courses have been translated into other languages,such as Chinese.
Khan Academy
The introduction of Khan Academy●Salman Khan (56)created the online learning website in 2007.
●The classes at khanacademy.org (57)cover/include different fields.
●The classes at khanacademy.org usually last for a (58)quarter
of an hour or less.
The  advantages of studying  at Khan Academy●It can help you understand something new by(59)yourself/yourselves.
●You needn't (60)pay money for your courses.
●The classes can be (61)helpful/useful if you are planning to take the SAT.
●You can learn the courses without language difficulty.
The (62)ways of studying at Khan Academy●You can use a personal email account to enter the website.
●You can see your level by (63)taking a pre-test first.
●You can click"LEARN"to see all topics on offer if you show an (64)interest in other subjects.
●You can also put key (65)words into the search box to see related topics.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

18.Write at least 60words about the topic"I don't want to losea chance to help others"
(以"我不想失去…"为题写一篇不少于60个词的短文,标点符号不占格.)
提示:许多初三的学生忙于学习,可能没有时间去留意身边的事物,但在生活中总有某样东西你不想失去,是什么呢?为什么?
Words or phrases for reference(以下单词或短语仅供参考)
precious  be helpful to   worth   care for
(注意:文中不得出现任何姓名、校名及其它相关信息,否则不予评分.)

查看答案和解析>>

同步练习册答案