【题目】 Look at this newspaper page. Read about December holiday events in one town. Then answer the questions.
Holiday Events This Week | |
Monday, December 12 Crafts Projects For kids ages 5 to 12 Library, 4 p.m. |
Saturday, December 17 Holiday Fair Do last-minute shopping Town Hall, 11 a.m. |
Friday, December 16 Holiday Concert Hear the chorus sing High School, 6 p.m. |
Sunday, December 18 Benefit Breakfast Bring cans to give Coffee shop, 9 a.m. |
【1】Which event is only for kids?
A.Crafts Projects.B.Holiday Concert.
C.Benefit Breakfast.
【2】What time does the breakfast start?
A.4 p.m.B.11 a.m.
C.9 a.m.
【3】Which event is on Saturday?
A.Holiday Fair.
B.Holiday Concert.
C.Benefit Breakfast.
【4】Where is the Holiday Concert?
A.In the library.B.In the high school.
C.In Town Hall.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】A
【4】B
【解析】
文章是一篇应用文,主要列举了一个城镇里在十二月份的假期活动及相关内容。
【1】细节理解题。根据表格中的第一格For kids ages 5 to 12可知,是Crafts Projects工艺品项目是孩子们的项目,故选A。
【2】细节理解题。根据表格中的第四格Coffee shop, 9 a. m.可知,早餐是9点开始,故选C。
【3】细节理解题。根据表格中第二格Saturday, December 17可知,Holiday Fair是在周六,故选A。
【4】细节理解题。根据表格中的第三格中的信息High School, 6 p.m.可知,是在High school,故选B。
细节理解题属于直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。做题时直接看问题,带着问题在原文中找答案即可,无需通读全文。比如本题第四小题Where is the Holiday Concert?根据表格中第三格中的信息即可得出答案。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达
在英语课上,同学们对以下漫画展开了讨论,请根据漫画内容和提示写一篇80-100词的英语短文(短文开头已给出,不计入总词数)。
提示:1)描述漫画内容;
2)分析父母的这种行为对孩子的影响(如感到被忽略,不利于孩子发展等);
3)你认为对孩子来说什么是最重要的。
首句:Some parents think money is what their children need most.
首句仅供选择使用。
参考词汇:feel left out, influence, development![]()
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Although he’d eaten up two bowls of rice, he still didn’t feel ____.
A. enough full B. full
C. enough fully D. fully enough
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】-Where is John?
-He ______the science lab.
A.has gone to
B.has been to
C.went to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Your help made __________ for me to work out this problem.
A. it easily B. it easy
C. that easily D. that easy
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The music sounds _________.We all like it.
A. well B. beautifully C. good D. wonderfully
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请阅读下面一篇关于英语周(English Week)的文章,回答问题。
English Week at Blackwood Private School
Address: Seymour Street, Eden Hills SA
Date: January 20th—24th
Welcome to our English Week from 3:00 p.m. to 6:00 p.m. next weekdays. We have one activity(活动) a day.
Visit our book sale in the school library on Monday. You will find a lot of interesting English books there. Miss Ji, our English teacher, will give a talk about how to read English books and how to learn English well.
On Tuesday, some students will put on an English play called Snow White. It’s an interesting story. Snow White is a lovely girl. She is very kind to people. I think you will like the play.
If you are a good singer, you can take part in(参加) the singing competition(竞赛) on Wednesday. You can come here and join us. You will enjoy a lot of English songs. It’s easy for you to sing with us.
A lot of students like games, so we have a lot for them. On Thursday, we will have some interesting games about English. You can come and play. You will learn some new English words here, too.
On Friday, there will be an English speaking competition. You can learn how to give a speech(演讲) in English. And you will find that many students can speak English well.
Come and take part in our English Week!
![]()
【1】When is the English Week at Blackwood Private School?
_______________________________________________________________________
【2】Where can the students visit the book sale?
_______________________________________________________________________
【3】What’s the name of the English play?
_______________________________________________________________________
【4】What activity will be on Friday?
_______________________________________________________________________
【5】How many activities will there be during the English Week?
_______________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The thieves ran away when the burglar alarm(防盗警报器)________.
A.went away
B.went out
C.went off
D.went through
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Good afternoon! Nice to meet you! I'm Helen. My last name is Miller. I'm in a blue jacket. I am in Yucai Middle School. My telephone number is 0731—5578693. This is Gina Black. She is my good friend. She is in a white jacket. She is in Yucai Middle School, too. Her friend Alice is also in Yucai Middle School. But her brother Bob is not. He is in Xiaoyuan Middle School. He likes playing basketball. You can play basketball with him.
【1】What color is Helen's jacket?
A.Green.B.Blue.C.White.
【2】What is Gina's family name?
A.Gina.B.Alice.C.Black.
【3】Alice is_____________ friend.
A.Helen'sB.Gina'sC.Bob's
【4】Which of the following is TRUE(下面选项中哪一项是正确的)?
A.The writer(作者)is a girl.
B.Bob is not in Xiaoyuan Middle School.
C.Alice's phone number is 0731—5578693.
【5】We can know from the passage(文章)that ____________.
A.Helen and Alice go to the same school.
B.Helen and Alice are good friends.
C.Bob likes to play basketball with his sister Alice.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com