【题目】Once upon a time, a wealthy villager hid a huge piece of gold in a nearby rice field to protect it from robbers(强盗).
Many years later, the wealthy man died and no one else knew about the gold. One day , a poor farmer began to plough(犁)the field. After ploughing for some time, his plough struck(碰、撞)the long forgotten treasure.
At first, he thought it must be a very hard tree root. However, when he went closer to look, he saw that it was a large piece of beautiful shining gold.
Waiting until midnight, the farmer started to take the gold home. He tried to lift the gold but it was too heavy. He tried to pull it out with ropes, but it was so huge that he could hardly move it. He became frustrated and thought how lucky he was to have found treasure, but unlucky too, as he could not move it. He even tried kicking the gold but it would not budge!
He sat down and began to use his head. He decided to break the gold into smaller pieces. This would enable him to carry the gold easily.
He thought to himself, “ I will use one part for my daily needs, I will save the second part for a rainy day. I will invest(投资)the third part in my farming business. I will use the fourth part to help the poor and needy.”
Follow this, he calmly divided the huge piece of gold into smaller pieces. Finally, he took all the gold home easily and lived happily ever after.
【1】The wealthy villager hid the gold in the rice field to .
A. plough the field
B. keep it safe
C. donate it to the farmer
【2】The poor farmer found when the ploughted the field.
A. a hard tree root
B. the piece of gold
C. rice crops
【3】When the farmer the gold, we know he was annoyed.
A. lifted B. pulled C. kicked
【4】The word “budge” in the passage means “ “
A. move B. stay C. roll
【5】The underlined parts in “I will save the second part for a rainy day.” means “ ”
A. use the gold to keep the rain out
B. use the gold when it rains
C. use the gold when money is in great need
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】A
【5】C
【解析】
试题分析:本文讲述了很久以前的一个富裕的村民把一块金埋在稻田里防盗,许多年后这块金被一个贫穷的农民挖到,并由此过上了富裕的生活的故事。
【1】B 细节理解题。题意:这位富裕的村民把金藏在稻田里是为了什么?A. plough the field耕地;B. keep it safe保持安全;C. donate it to the farmer捐给农民。由短文第一段的:a wealthy villager hid a huge piece of gold in a nearby rice field to protect it from robbers可知他把金块藏起来是为了防盗,即保证金块的安全。故选B。
【2】B 细节理解题。题意:这个贫穷的农民在耕田时发现了什么?A. a hard tree root一根硬树根;B. the piece of gold金块; C. rice crops水稻。根据短文第三段的:However, when he went closer to look, he saw that it was a large piece of beautiful shining gold.可知,他靠近看时,发现那是一块金。故选B。
【3】C 推理判断题。题意:当农民对金块做什么时,我们知道他生气了?A. lifted举起,他未能兴举起,错;B. pulled拉,他拉不动;C. kicked踢。他试着用各种办法搬动金块,都没用时他踢了金块,说明此时他生气了。故选C。
【4】A 文中的 “budge” 是什么意思?A. move移动;B. stay停留;C. roll卷动。句意:He even tried kicking the gold but it would not budge!他甚至尽力踢金块,他是它就不budge。可知他用尽各种办法,金块就是纹丝不动。故选A。
【5】C 句子 “I will save the second part for a rainy day.” 中有下划线的部分的意思是什么?A. use the gold to keep the rain out用金子挡雨;B. use the gold when it rains下雨时用金子;C. use the gold when money is in great need急需钱时用金子。“I will save the second part for a rainy day.”我会把第二部分存起来,存钱的目的就是应急。故选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】每个学生对于自己未来的工作可能都会有不同的观点和想法。请你根据以下内容要求,以“English Teacher—My Future Job”为题写一篇短文。
要求:
1.“我”喜欢英语,梦想当一名英语老师;
2. “我”要教好“我”的学生,在课堂上多用英语讲课;
3. “我”还会通过在课下讲英语故事、举办英语夏令 营等活动让学生对英语感兴趣。
注意:
1.可以适当发挥想象,以保证内容丰富和流畅;
2. 词数不少于80;
3. 开头和结尾已给出,不计人总词数。
English Teacher—My Future Job
Everyone will have a job in the future.__________________________
I will study hard and make my dream come true.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】假设你是马华,下面是有关你两个好朋友最喜欢的学科情况的介绍。请根据表格内容写一篇英语短文。
要求:表格内容必须都用上;不少于60单词。
Favorite subject | The teacher | Why? | When? | |
Li Ming | Math | Miss Liu | Interesting | Monday Wednesday Thursday Friday |
Ma Yan | Music | Mr.Yang | Relaxing | Wednesday Friday |
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成句子
【1】你认为谁在音乐方面更有天赋?
Who do you think is ______ ______ ______music?
【2】你在乎你所听到的吗?
Do you ______ ______ ______ you heard?
【3】他们两个都住这儿。
They ______ ______ here.
【4】对于他来说,有必要每天打扫房间。
It’s ______ for him ______ ______ the room every day.
【5】你想不想和我们待在一起?
Would you ______ ______ ______ with us?
【6】我认为差异在友谊上并不重要。
I ______ think ______ are important in a friendship.
【7】这是一家古老的商店,但是仍有很多人在里面。
This is an old shop, ______, there are ______ many people in it.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Mrs, lesson, hour, cool, math
【1】I like this game because it is very _________.
【2】We have an art _______ on Thursday afternoon.
【3】________ is their favorite subject.
【4】________Brown needs a pair of shoes.
【5】Bob watches TV for three _________ in the evening.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给汉语句子完成英语句子,词数不限。请将答案填写在答题卡指定位置。
【1】他妈妈经常鼓励他努力学习。
【2】她说他们学校图书馆里有很多书。
【3】写不完作业,我就不打游戏。
【4】你能给我买瓶水吗?
【5】我弟弟上周受到两次表扬。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Lily, do you have any brothers?
—Yes, I have one elder brother. He is college student. He likes playing basketball.
A.a; the B.an; the C.an; / D.a; /
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Ⅰ.根据句意及汉语提示填写单词。
【1】The________ (玩笑) in the sitcoms are very good and I like them.
【2】Would you like to see a movie with me ________ (今晚)?
【3】We are______(计划) to visit the West Lake this summer vacation.
【4】My parents_______(期待) their children to get good grades
in this exam.
【5】Mike _______ (发现) a wallet lying on the floor when he came in.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】结果如下。
________ _______ the results.
【2】百分之四十五(的学生)一周锻炼四到六次。
________ ___________ _______four to six times a week.
【3】百分之二十(的学生)根本不锻炼。
Twenty percent do __________exercise__________ ___________.
【4】我认为最好的放松方式是通过锻炼。
I think the best way____________ ___________ is _________ ___________.
【5】通过上网或看游戏类节目来放松很好。
It is good_________by ________ the Internet or_________ game shows.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com