精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

A woman is having some trouble(患病) with her eyes, so she goes to see the doctor. He is a new doctor and doesn’t know her, so he asks some questions and one of them is, “How old are you?”

The woman says, “I don’t know, doctor, but let me think about it.” She thinks for a few minutes and then says, “Yes, I know now, doctor! When I marry(结婚), I am eighteen years old, and my husband is thirty. Now my husband is sixty. And that is twice(两倍) thirty. So I am twice eighteen. That’s thirty-six, isn’t it?”

1.Something is wrong with the woman’s ___________.

A. head B. eyes

C. ears D. mouth

2.The new doctor wants to know the woman’s __________.

A. ID number B. address

C. name D. age

3.The woman can’t remember(记得) _______ age.

A. the doctor’s B. her husband’s

C. her D. her son’s

4.The woman is _________ years old now.

A. eighteen B. thirty

C. thirty-six D. forty- eight

5.The woman is ______ years younger than(比…..年轻)her husband.

A. twelve B. eighteen

C. twenty D. twenty-four

 

1.B

2.D

3.C

4.D

【小题5 】A

【解析】

试题分析:这篇文章讲述了一个女人的眼睛患病了,她去看医生,医生问她的年龄,她不知道,她以她丈夫的年龄而做参考,结果闹出了笑话。

1.细节理解题。根据文章第一句A woman is having some trouble(患病)with her eyes。一个女人的眼睛患病了。故选B

2.细节理解题。根据文章"How old are you?"The woman says, "I don't know, doctor, but let me think about it.医生问“你的年龄”。这个女人说:“我不知道,医生,让我想一想。”可知医生想知道他的年龄。故选D

3.细节理解题。根据文章"How old are you?"The woman says, "I don't know, doctor, but let me think about it.医生问“你的年龄”。这个女人说:“我不知道,医生,让我想一想。”可知,这个女人不想起她的年龄。故选C

4.细节理解题。根据文章大意:这个女人18岁结婚,那时她的丈夫30岁,现在她的丈夫60岁,所以,她现在48岁。故选D

5.细节理解题。根据文章可知,这个女人18结婚,那时她的丈夫30岁,故她的丈夫大她12岁。故选A

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都武坚中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Many butterflies are still ____ after the long winter days. Now the forest is ____.

A.lively;lively B. alive;alive

C.alive;lively D. lively;alive

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Tom and his cousin took a boat trip. When they got on the boat, every passenger(乘客) should answer the keeper a question. If the passenger answered “yes”, he or she got one gift; if the passenger answered “no”, he or she got two gifts. Tom and his cousin saw all about this. Now it was their turn. The keeper came up to them and asked, “Are you a good sailor?” Tom wanted to get two gifts, so he answered “no” loudly, at the same time he said, “I have never been a sailor, how could I be a good sailor.” The keeper gave him two gifts. His cousin gave the same answer, so, he got two gifts too.

The boat started off. The passengers began to open their gifts. Tom and his cousin did the same. They found that one of the two gifts was a small bottle of drinking water, the other was a seasick tablet (晕船药). Tom had a look at a “yes”-passenger’s gift. His was a nice chocolate. Tom shouted at the keeper, “We are never seasick. Why do you give us seasick tablets?”

1.Tom and his cousin ________.

A. went to eat chocolate

B. went on a trip by boat

C. worked for the keeper

D. needed a bottle of drinking water

2.When did the keeper ask the passengers questions?

A. Before the trip. B. After the trip.

C. During the trip. D. Never.

3.Why did Tom and his cousin answer “no”?

A. Because they felt sick on the boat.

B. Because they were good sailors.

C. Because they both wanted to get two gifts.

D. Because they wanted to have chocolate.

4.The underlined(下划线) part “a good sailor” means ________.

A. 晕船 B. 不晕船

C. 好销售员 D. 好水手

5.Which of the following statements is true?

A. The keeper cheated (欺骗) Tom and his cousin.

B. Tom and his cousin didn’t understand the question.

C. All the other passengers answered “yes”.

D. The keeper didn’t want to give Tom and his cousin chocolate

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

My sister is very careful. She made________ mistakes in this test.

A. little B. a little

C. few D. a few

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

根据所给的中文写出所缺的单词,使句子意思完整正确。(注意:每空限填一个单词。)

1.This year I am a _________(年级) Seven student.

2.Reading and shopping are my_____________(业余爱好).

3.Huang Jiguang and Lei Feng are ____________(偶像) of my classmates’.

4.The man with ___________ (眼镜) is Kitty’s father.

5.She is a good student, she is _________(很少) late for school.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

We don’t go to school __________________________.

A. every Sunday B. on every Sunday

C. in every Sunday D. at every Sunday

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

After school, students often practise___________ ball games on the playground.

A. play B. to play

C. playing D. Plays

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏无锡锡山区九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Look, the man looks like Green.

---It _______ be him, for he _______ to America.

A. can’t; has gone B. may not; has been

C. mustn’t; has gone D. can’t; has been

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:江苏省南京市八年级下期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He often___________when others are talking.He is impolite.

A.cuts in B.hands in C.gets in D.gives in

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案