精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Mobile phone has become a problem for middle schools. Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones during school hours.

Mobile phone use among children has become a problem for the school this year. Several children have got mobile phones as Christmas gifts, and more students will want them.

Mary Bluett, an official, said mobile phone’s use is a distraction to students during school hours and it also gives teachers so much trouble in their classrooms. Teachers were also saying that sometimes students might use phone messages to cheat during exams.

She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy because they couldn’t get in touch with their children.

Many teachers said students should not have mobile phones at school, but if there was a good reason, they could leave their phones at school office. They also said there were many reasons why the students should not have mobile phones at school: they were easy to lose and were a distraction(分散注意力) from studies.

Many people say that they understand why parents would want their children to have phones, but they think schools should let the students know when they can use their mobile phones.

【1】Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones ___.

A.because they are students B.when they are free

C.when they are at school D.because they are children

【2】We know from the passage that some children get mobile phones from ____.

A.the makers and sellers B.the passer-by and strangers

C.their parents and friends D.some mobile phone users

【3】What does the underlined word cheat mean in the passage?

A. 聊天 B. 作弊 C. 查询 D. 核对

【4】Some parents felt unhappy because they couldn’t ___during school hours.

A.use their mobile phones

B.leave their mobile phones at school office

C.help the teachers with their work

D.get in touch with their children

【5】The passage tells us that ___.

A.students shouldn’t have mobile phones at school except for some special reasons

B.it is impossible to ban students from using mobile phone at school

C.some parents felt unhappy because they couldn’t use their phones at school

D.parents should teach their children how to use mobile phones during school hours

【答案】

【1】C

【2】C

【3】B

【4】D

【5】A

【解析】

【1】细节理解题,由文中语句Some middle schools in Australia have banned students from carrying mobile phones during school hours.可知。

【2】细节理解题,由文中语句Several children have got mobile phones as Christmas gifts,可知。

【3】词义推断理解题,由上下文中的语句推测可知。

【4】细节理解题,由文中语句She said some schools had tried to ban mobile phones. Some parents felt unhappy because they couldn’t get in touch with their children.可知。

【5】句意理解题,纵观全文可知。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】六、按要求完成句子,每空一词。将正确答案写在答题卡上相应的横线上。(10分)

1Mr. Wang does the dishes on weekends .(改一般疑问句)

__________ Mr. Wang __________ the dishes on weekends?

2I like dolphins because they’re very smart.(对画线部分提问)

__________ __________ you like dolphins?

3She is washing her clothes in the river now.(用usually代替now改写句子)

She__________ __________ her clothes in the river.

4Helen usually goes to bed at half past nine . (对画线部分提问)

_________ __________ Helen usually go to bed?

5They can’t sing. They can’t dance.(合并为一句)

They__________ sing_________ dance.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据所给汉语提示完成英语句子,每空一词。

1他对登山如此的热爱以至于他仍继续登山。

His love for mountain climbing is _______ great _______ he kept on climbing mountains.

2他下了车问那位妇女发生了什么事。

He __________ __________ and asked the woman what happened.

3他应当躺下休息。

He should _________ __________ and rest.

4年轻人喜欢冒险。

The young like to _________ _________.

5当他的水耗尽时, 他知道他必须要做点事情拯救自己的命了。

When his water _________ _________, he would have to do something to save his own life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】III. 动词应用。用括号内所给动词的适当形式填空,必要时可加助动词或情态动词。

1Jack _____________ (read) at the library when the accident happened to Jack’s father.

2Many people took hours ______________(get) home yesterday because of the rainstorm.

3I’m so glad I didn’t decide ____________(play) basketball.

4What were they doing from 8:00 to 10:00 p.m. last night?

—They _________________ (use) the Internet.

5I thought I had an umbrella in my schoolbag, so I kept __________(try) to look for it.

6She was so busy _____________(look) for her mobile phone that she didn’t see a car coming.

7Finally, the school bus came and __________(bring) me home.

8When the competition ___________ (start), David was still making his way to school.

9While the man ____________ (run) back home, he saw a dog by the side of the road.

10I had trouble ______________(think) clearly after that because I was very afraid.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是李平,你的朋友Linda最近在学习上遇到困惑。她感到压力巨大,寝食难安,情绪低落,学习效率低下,请你写一封信给她,提供一些有益的建议,帮助她调整心态,提高效率。

要求:

1. 意思连贯,文字通顺。

2. 词数在60~80之间。

参考词汇:relax, stay up late, enough sleep, healthy eating habits, talk to others, feel better.

Dear Linda,

I’m sorry to see that you are unhappy these days. I want to tell you not to worry about your study too much. First, you should ___________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Ping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】VIII. 短文填空。(每空2分,共16分)

根据下面短文内容,在短文的空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。

Who's the boy in the photo? Yes, he is Liu Wei, an pianist without arms.

Liu 1 both arms in an accident at the age of 10, but he never 2 up his dream of 3 a pianist. He couldn't find a teacher to 4 him how to play the piano with his foot. So he learned it by 5. He kept 6 playing the piano for 7 hours every day. Three years later, he became the champion of China's Got Talent. And he was chosen as one of the “Top Ten People Who Touched China in 2011". He often said ,"For people like me, there are only two choices(选择): one is to give up all dreams, which will lead to a quick, hopeless death. The 7 is to struggle (奋斗)without arms to live an outstanding life. "

What can you 8 from Liu Wei?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Ⅳ. 动词应用。

1Who_____________ (be) you ?

2Those ____________ (be) my good friends.

3Bob and Tom ____________ (be) my brothers.

4____________ (be) these your books?

5My parents_____________ (be not) in this photo.

6___________ (be) she your mother?

7Here ____________ (be) my family photo.

8In the next photo _____________ (be) my father.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】选词填空。请将答案写在答题卡相应的位置上。(10 分) A.阅读短文,从方框中选择适当的单词填空 (每词限用一次)。

homework happier with chatting feed

My grandpa is over 70 years old. I like 【1】 with him. He used to live in a mountain village when he was young. Every morning he had to get up early and 2 the animals. There was no TV set and there was no delicious food to eat. He always says we are 3 than they were. But I don’t think so. Because we have too much 4 and too many exams every day. Do you agree 5 me?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达(共16分)

假如你是李明,你的朋友Peter即将面临中考,然而他却深感压力巨大,寝食不安,情绪低落,学习效率低下。请你写一封信给他提一些有益的建议,帮助他调整心态,提高学习效率,轻松迎考。要点如下:

1. 学会放松(体育锻炼,听音乐… 2.健康饮食 3.充足睡眠 4. ……

注意:1. 词数:80词左右。(文章的开头和结尾已给出,不计入总词数)

2. 可适当发挥,但必须包含以上要点。

Dear Peter

Don’t worry about your study too much. First you should

_____________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案