精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.A friend of mine named Paul received an expensive car from his brother as a Christmas present.On Christmas Eve when Paul came out of his office,a street urchin(流浪儿) was walking around the shining car."Is this your car,Paul?"he asked.Paul answered,"Yes,my brother gave it to me for Christmas."The boy was surprised."You mean your brother gave it to you and it didn't cost you anything?Boy,I wish…"He hesitated.
Of course Paul knew what he was going to wish for.He was going to wish he had a brother like that.But what the boy said surprised Paul greatly.
"I wish,"the boy went on."that I could be a brother like that."Paul looked at the boy in surprise,then he said again."Would you like to take a ride in my car?""Oh yes,I'd love that."
After a short ride,the boy returned and with his eyes shining,said,"Paul,would you mind driving in front of my house?"
Paul smiled a little.He thought he knew what the boy wanted.He wanted to show his neighbours that he could ride home in a big car.But Paul was wrong again."Will you stop where those two steps are?"The boy asked.He ran up to the steps.Then in a short while Paul heard him coming back,but he was not coming fast.He was carrying his little crippled (残废)brother.He sat him down on the step and pointed to the car.
"There she is,Buddy,just like I told you upstairs.His brother gave it to him for Christmas and it didn't cost him a cent.And some day I'm going to give you one just like it…Then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I've been trying to tell you about."
Paul got out and lifted the boy to the front seat of his car.The shining-eyed elder brother climbed in beside him and the three of them began an unforgettable holiday ride.

31.The street urchin was very surprised whenB.
A.Paul received an expensive car
B.Paul told him about the car
C.he saw the shining car
D.he was walking around the car
32.From the story we can see the urchinA.
A.wished to give his brother a car
B.wanted Paul's brother to give him a car
C.wished he could have a brother like Paul's
D.wished Paul could be a brother like that
33.The urchin asked Paul to stop his car in front of his houseD.
A.to show his neighbours the big car
B.to show he had a rich friend
C.to let his brother ride in the car
D.to tell his brother about his wish
34.We can infer(推断) from the story thatB.
A.Paul couldn't understand the urchin
B.the urchin had a deep love for his brother
C.the urchin wished to have a rich brother
D.the urchin's wish came true in the end
35.The right order of the following things isC.
a.The urchin began his unforgettable holiday ride.
b.The urchin went back home in Paul's car.
c.The urchin knew something about the car.
d.The urchin told his brother his dream.
A.c-b-a-d. 
B.b-d-c-a. 
C.c-b-d-a. 
D.a-b-d-c.

分析 我的一个叫Paul的朋友收到他哥哥送给他的圣诞礼物,是一辆昂贵的小汽车.平安夜,当Paul走出办公室,一个街上的流浪儿正围着他的车并问他"这是你的车吗,先生?"
Paul说"是的,这是我哥哥送给我的圣诞礼物."男孩很震惊,问他:"你是说你哥哥送给你的,你一分钱都不用出?先生…"他言语吞吞吐吐,Paul自认为很清楚男孩想要什么,但是后来男孩说的话却出乎他的意料.男孩接着说:"我也想成为那样的哥哥!"听了这句话,Paul吃惊的望着他,问他:"要不要上我的车,我带你转转?""哦,太好了!"男孩应声道.
过了一小会儿,男孩忽闪着眼睛问保罗:"先生,您能不能带我到我家旁边转转?"
Paul笑了笑,心想:男孩是想要坐在大车子里向他的邻居炫耀吧!但是事实证明保罗错了,因为男孩问他:"先生,能不能在这两阶台阶这里停一下?"然后他爬上了台阶.
一小会后Paul听到他缓慢走回来的脚步声,男孩搀扶着他的跛脚的弟弟,坐在台阶上,指着我的车说:"弟弟,我刚才给你说过,他哥哥送给他一辆车作圣诞礼物,他一分钱都没有出.我以后也会送给你一辆这样的车子,以后你自己就能在圣诞的时候看到很多我以前告诉过你的好东西!"Paul下了车,把弟弟抱到车的前座,忽闪着眼睛的哥哥爬进车里,坐在了他的弟弟旁边.他们一行3人开始了一次难以忘记的圣诞之旅.

解答 31.B.细节理解题.根据文章第二段中的my brother gave it to me for Christmas可知,Paul告诉了小孩有关汽车的事.故选B.
32.A.推理判断题.根据文章第九段中的And some day I'm going to give you one just like it…then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I've been trying to tell you about.可知,小孩也想给他哥哥一辆汽车作为礼物,故选A.
33.D.推理判断题.根据文章第九段中的And some day I'm going to give you one just like it…then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I've been trying to tell you about.可知,小孩也想给他哥哥一辆汽车作为礼物.这是他的愿望,故选D.
44.B.推理判断题.根据And some day I'm going to give you one just like it…then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I've been trying to tell you  about.可知,小孩想给他哥哥买一辆汽车作为礼物,这表明他对哥哥有很深的爱,故选B.
45.C.推理判断题.根据On Christmas Eve when Paul came out of his office,a street urchin(流浪儿) was walking around the shining car."Is this your car,Paul?"he asked;可知当Paul走出办公室,一个街上的流浪儿正围着他的车并问他"这是你的车吗,先生?"从这里可以看出他对车有所了解;根据Will you stop where those two steps are,可知:"先生,能不能在这两阶台阶这里停一下?"从这里可以看出这个流浪儿坐着Pual的车回了家;根据His brother gave it to him for Christmas and it didn't cost him a cent.And some day I'm going to give you one just like it…Then you can see for yourself all the nice things in the Christmas windows that I've been trying to tell you about;可知弟弟,我刚才给你说过,他哥哥送给他一辆车作圣诞礼物,他一分钱都没有出.我以后也会送给你一辆这样的车子,以后你自己就能在圣诞的时候看到很多我以前告诉过你的好东西!"从这里可以看出他告诉了他弟弟他的梦想;根据The shining-eyed elder brother climbed in beside him and the three of them began an unforgettable holiday ride.可知他们一行3人开始了一次难以忘记的圣诞之旅.所以事情发生的先后顺序是c.The urchin knew something about the car;b.The urchin went back home in Paul's car;d.The urchin told his brother his dream;a.The urchin began his unforgettable holiday ride.故选C.

点评 做题时先把文章快速通读一遍抓住其大意.本题主要涉及细节理解和推理判断的题目,要结合问题从文中找到与之相关的句子,抓住关键词和细节进行选择,和选项进行比对快速选出答案.必要时要联系上下文,即可选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.leave (  )
A.endB.lightC.bee

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

6.Great Lakes in China
A.The largest lake is Qinghai Lake in Qinghai Province,covering 4,583square kilometers.It is also the largest saltwater lake in China.The main scenery is:Bird Island.
B.The largest freshwater lake is Poyang Lake in Jiangxi Province,covering 3,583square kilometers.The lake area is one of the main commodity grain production bases (商品粮基地) in the country,and the lake has many kinds of fish in it.The area is called"the land of rice and fish".
C.The deepest lake is Tianchi Lake in the Changbai Mountains in Jilin Province,reaching as high as 2,194metres above sea level.The deepest spot is 373metres.
D.Namtso Lake is considered as one of Tibetan Buddhism's (西藏佛教) three holy lakes.The lake is a pilgrimage site (朝圣地).It's 4,270metres above sea level,China's highest saltwater lake.Natural wildlife-animals,birds and fish-is a summer attraction.
E.The largest barrier lake is Jingbo Lake in southern Heilongjing Province.It is 45kilometres from north to south and 1to 6kilometres from east to west,covering 90square kilometres.The deepest spot is 50metres.
F.Not a city like Hangzhou has the most beautiful lake.West Lake is known for its beautiful bridges and its surrounding hills.
G.China's deepest fresh water (184metres at one spot),Kannas Lake was formed 200,000years ago.The area is the home of 798kinds of plants and 117kinds of birds.
请根据上面的内容,选择与问题要求相匹配的段落(只填段落前的序号).将答案写在答题纸的相应位置上.
46.Mr.Smith studies biology,especially plants and birds.Which lake do you think he will go to?G
47.Jim is from the South,and his favorite food is rice and fish.Which is the best lake he will stay at?B
48.Mr.Johnson is a good swimmer.He decides to swim in the deepest lake in China.Which lake should you introduce to him?C
49.Eric is an American girl.She is interested in Tibetan cultures.Which lake does she have to see first?D
50.Emma has visited a lake in China.She says she loses herself in the beautiful bridges and hills.It is the most beautiful lake she has ever seen.Which lake has she visited?F.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
Part-time Cleaning Help
Are you looking for a vacation job?Can you clean the house and cook?Then,I need you.The work is boring,but the pay is good.I need you from 2:00pm-5:00pm,Monday to Saturday.Please come to the cleaning center or call Mrs.Johnson at 544-9968.
A Fitness Camp
For Overweight Kids
Are you too fat?Can you run as fast as your classmates?Have you failed your PE examination?
Our fitness camp can help you lose weight and get fit again.Come and join us!Please call Nathan at 475-2300.
Next Wave Music Store
After 10years of teaching the piano,
Dvid Smith has made his first CD!
Come and meet him this weekend.
Special presents for the first 50people.
Time:Sat.7:00pm
Call Marsha at 8732059.
Choose the best choice from A、B or C according to what you read.
61.The cleaner will workChours one week.
A.12                
B.15           
C.18
62.In the fitness camp,you canB.
A.clean the house    
B.lose weight      
C.meet David Smith
63.Aneeds a cleaner.
A.Mrs.Johnson        
B.Marsha        
C.Nathan
64.You can callB,if you want to go to the fitness camp.
A.544-9968          
B.475-2300        
C.8732059
65.If you're the tenth to come toC,you can get a special present.
A.the cleaning center    
B.the fitness camp   
C.Next Wave Music Store.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Gold and Glory
The Wonders from the Inner Mongolia Museum Collection
Date:Feb.6th~May 16th,2013 (Closed on Mondays)
Time:9:00am~5:00pm (One can't enter after 4:30pm)
Place:National Palace Museum
Tickets:Grown-ups (成人):NT﹩(新台币) 250
Students:NT﹩200
The old above 65:NT﹩150
Children under 115cm and the handicapped (残疾人):free;
A group over 10people can get 10% off
Rules:No pets.
No food or drinks.
Don't take your camera into the show place.
Don't touch any exhibits.
Keep quiet when seeing the show.
For more information,please call us at (022)2882-6232.
61.How long does the show last?D
A.About a month.
B.Less than three months.
C.About half a year.
D.A little longer than three months.
62.You can go to see the showD.
A.on Monday
B.at 4:45pm on Tuesday
C.on July 1st
D.at 10:00am on Saturday
63.Twenty-four students with their teacher went to the show on May 13th.How much did they pay for the tickets?B
A.NT﹩4,800.
B.NT﹩4,545.
C.NT﹩5,050.
D.NT﹩4,320.
64.Which of the following is NOT true?C
A.If you want to know more about the show,you can call the museum.
B.No one can take their pets to the show.
C.An old man has to see the show along with his son or daughter.
D.You shouldn't make much noise when you see the show.
65.What can we learn from the poster?C
A.The show place is open ten hours a day.
B.The show is held at the Inner Mongolia Museum.
C.The handicapped can see the show for free.
D.Taking photos is encouraged at the show place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.─Please don't throw paper on the ground.
─________.(  )
A.Yes,I willB.No,I don't
C.Sorry,I won't.D.It doesn't matter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Millie,could you give me some advice?I don't know       .
-Why don't you wear this red shirt?(  )
A.when to wearB.what to wearC.how to wearD.where to wear

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.请把这些肉切碎.
Pleasecutupthe meat!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.我昨天给你打电话的时候,你在干嘛?
What were you doing when I called you yesterday?.

查看答案和解析>>

同步练习册答案