精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Now science fiction has become science fact.For the first time,scientists have made a robot that can be hit and keep on going.Scientists from Cornell University made the robot,which looks like a spider (蜘蛛) with four legs.
Until now,even the greatest robot may break down when it was broken.That is because its computer inside simply doesn't know how to make the machine work after its shape has changed.
To deal with this problem,the scientists put some tiny devices (装置) that read how the machine is working.They all give information to the machine's software.Using this information,the computer can then work out the machine's shape at any moment.
The new technology is great progress in robot-making,scientists say,and it has chances to be better.It may someday help scientists create better man-made arms and legs and help the people who lose them.It might also help scientists understand how people and animals work out their own sense of place in space.
"It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or they are damaged (受损),"says Olaf Sporns of Indiana University in the US."With this work,we are nearer to solving this problem."
42.Why do robots easily break down when they are broken?D
A.Because they have no computers inside.
B.Because the computer has changed a lot.
C.Because they cannot repair themselves.
D.Because the computer can't work if the robot changes.
43.How do the devices in the robot work?A
A.They help the computer learn the robot's condition.
B.They can find out where the problem comes from.
C.They can replace (替代) the computer when it's broken.
D.They can send information to the person who uses the robot.
44.The underlined word"them"in Paragraph 5refers toB.
A.sensors
B.arms and legs 
C.scientists
D.robots
45.The new technology allows the robot toD.
A.do house work for humans          
B.remember a lot of information
C.tell people where it is             
D.keep working after being damaged.

分析 现在科幻已经成为科学事实.科学家首次创造了一个机器人,可以在打击的情况下继续前进.康奈尔大学的科学家制造了一个机器人,它有四条腿看起来像一只蜘蛛.
直到现在,即使最出色的机器人,当受到损坏时也会崩溃.这是因为它的内部计算机根本不知道如何在其形状改变的前提下使机器工作.
为了解决这个问题,科学家们把一些微小的装置放入机器人中,这些装置能够读懂机器人是如何工作的.它们给机器人拥有的软件提供信息.根据这些信息计算机可以在任何情况下计算出机器人的形状.
科学家说,新技术在机器人制造方面取得了巨大进步,而且它有机会更好.有一天,它可以帮助科学家创造更好的人造手臂和腿,并帮助失去他们的人.它也可以帮助科学家理解人和动物在空间中是如何发挥自己的感觉的.
"创造在环境变化或自身损坏的情况下仍能继续工作的机器人是很困难的,"美国印第安纳大学的OlafSporns说,"通过这项工作,我们距离解决这个问题更近了一步.

解答 42.D.细节理解题.根据Until now,even the greatest robot may break down when it was broken.That is because its computer inside simply doesn't know how to make the machine work after its shape has changed.可知,即使是现在世界上最好的机器人,在遇到损坏的时候就不能工作了,这是因为它的内部计算机根本不知道如何在其形状改变的前提下使机器工作.因此本题的答案为D,Because the computer can't work if the robot changes.当机器人的形状改变之后计算机将不再工作.
43.A.细节理解题.根据To deal with this problem,the scientists put some tiny devices (装置) that read how the machine is working.They all give information to the machine's software.Using this information,the computer can then work out the machine's shape at any moment.可知,科学家在机器人中放置了一些装置,这些装置可以读懂机器人是如何工作的.它们给机器人拥有的软件提供信息.根据这些信息计算机可以在任何情况下计算出机器人的形状.因此该题的答案为这些装置能够帮助计算机了解机器人的状况,即They help the computer learn the robot's condition.
44.B.词义猜测题.根据It may someday help scientists create better man-made arms and legs and help the people who lose them.可知,这个them代表的含义应该是人体的一部分,前面提到这个他可以帮助科学家创造更好的人造手臂和人造下肢,所以需要人造假肢的人肯定是缺少手臂和下肢的人,因此这里的them指代的是arms and legs.
45.D.细节理解题.根据For the first time,scientists have made a robot that can be hit and keep on going.可知,文章的第一段就指明了文章主旨,即科学家们创造了一个机器人,这个机器人可以在打击的情况下继续前进,下文讲述这项技术的优点,因此答案为keep working after being damaged.

点评 本文是一篇科普类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.In Changchun there're aroundfifty students in a middle school class.(five)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.

26.What's in square C4?A
A.A castle
B.A hospital
C.A castle and a museum
D.A hospital and a museum
27.Where is the information centre?A
A.It's in B4
B.It's in C4
C.It's in B3
D.It's in C3
28.There are many picnic places.How many can you see?C
A.5
B.6
C.7
D.8
29.How big is thes area?A
A.100square kilometers
B.200square kilometers
C.300square kilometers
D.300square kilometers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.-What did the teacher suggest?
-Practising(practise)English speaking and listening every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.All the studentssucceeded(success) in passing the exams at last.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

5.Some experts warn that online financing like Yu'ebao (余额宝) hasits(it) risks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.The success of the task is the result of everyone's hard work excepther (she).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Oilcatches (catch) fire easily.You must be very careful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.Yesterday was my son'stwelfth birthday,he was very happy.(twelve)

查看答案和解析>>

同步练习册答案