How old is “old”? The answer has changed over the years. Two Hundred years ago, you were old at 35. At the beginning of the 20th century, the average life span (平均寿命) was 45. In 1950, 70-year-olds were really old. Today, a healthy 70-year-old is still thought young.
So, how old is “old”? The answer is one you’ve heard many times, from all kinds of people. “You are as old (or young) as you feel.” Your age simply tells you how many years you have lived. Your body tells you how well you’ve lived.
“Nobody grows old by living a number of years,” wrote a writer. “People grow old when they don’t have their ideals (理想).” People shouldn’t have the wrong ideas about aging. Sometimes, older minds can be as bright as young minds. Alice Brophy once said, “It makes me unhappy when people say, ‘You look young for your age.’ What does that mean? You know you can die old at 30 and live young at 80.”
1.About 100 years ago, the average life span was __________.
A. 35 B. 45 C. 70 D. 80
2. The meaning of the word “aging” is __________.
A. growing old B. staying young C. keeping healthy D. feeling unhappy
3.According to the passage, which of the following is true?
A. Old people are not as bright at young people.
B. All older people are healthy and strong.
C. Aging does not mean you become unhealthy.
D. Most older people are unhealthy and poor.
4. The passage is mainly(主要地) about _________.
A. the average life span B. aging
C. the 20th century D. older people and young people
1.B
2.A
3.C
4.B
【解析】
试题分析:这篇短文中作者主要对“old”进行了解释,并以“aging”为话题展开讨论,意在教育人们要保持一颗不老的心灵;永怀远大理想。
1.细节理解题。根据短文第一段At the beginning of the 20th century, the average life span (平均寿命) was 45.可知在一百多年前,人们的平均寿命是45岁左右;故选B。
2.词义猜测题。根据短文第三段“Nobody grows old by living a number of years,” wrote a writer.可知,aging就是指的“逐渐的变老”,保持年轻、保持健康和感到不开心都与这个词的意思不搭边;故选A。
3.正误判断题。根据短文第三段Sometimes, older minds can be as bright as young minds.一句可知A项错误,C项正确;B和D项的说法都过于绝对;故选C。
4.主旨大意题。根据短文的内容描述和“old”及aging等关键词可知,这篇文章主要就是论述的“老龄、年长”问题;故选B。
考点:健康类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2011年宁夏银川市初一上学期期末考试英语卷 题型:阅读理解
My name is Lucy. I have two good friends, Mary and June. Mary is thirteen years old. June and I are twelve years old. My birthday is November 11th. June’s birthday is September 11th. And Mary’s birthday is January 18th. I like red, but they like green. Mary and June are in the same(相同的)school. They have an Art Festival and a school trip every year, but I only have a Music Festival at my school.
【小题1】How old is Lucy?
A. 11. B. 12. C. 13.
【小题2】Who is 13 years old?
A. Mary. B. June. C. Lucy.
【小题3】When is Lucy’s birthday?
A. September 11th . B. November 11th. C. January 18th.
【小题4】Who likes green?
A. Mary and June. B. Lucy and June. C. Lucy and Mary.
【小题5】What does Lucy have at her school every year?
A. An Art Festival. B. A school trip. C. A Music Festival.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2012-2013学年江苏南京学大教育专修学校初一9月月考英语试卷(带解析) 题型:阅读理解
Sophia is very happy these days. The 13-year-old girl from the UK has a lot of fun during her trip in Beijing. She eats dumplings, tries Chinese calligraphy(书法), climbs the Great Wall and speaks Chinese, all for the first time!
She even stays with a Chinese family for a week. “Beijing is very big and beautiful. And the people here are very nice!” She says. Sophia comes with her teachers and classmates from the UK. The students in Shangdi Experimental Primary School of Haidian District receive them. These two schools are “Heart to Heart” schools. There are 200 “Heart to Heart” schools in Beijing. Each of them has a partner school in a foreign country. They meet and get to know each other.
【小题1】How old is Sophia?
| A.15 | B.14 | C.13 | D.11 |
| A.Two days. | B.Seven days. | C.A year. | D.6 months. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2012届山东省章丘市曹范中学初三中考第一次模拟英语试卷 题型:补充句子
阅读对话从每题ABCD四个选项中选出一个最佳答案完成对话。
A: Good morning. 1
B: Yes , please .I ’d like to buy a tie for my brother.
A: 2
B: Blue. My brother likes blue best.
A: How about this one?
B: Oh, it’s very nice. __ 3
A: 50 yuan.
B: That’s too expensive. I can’t afford it. 4
A: Yes. This light blue one is only 30 yuan.
B: Well, this one looks very good. And the price is OK. 5
【小题1】A Can I help you?
B What’s wrong?
C How are you?
D Would you like something?
【小题2】A What’s his job?
B How old is he?
C What color do you want?
D What size do you want?
【小题3】A What about that one?
B How much is it?
C How many are they?
D What do you think?
【小题4】A I want another one.
B Please show me the light one
C How much is the lighter blue one?
D Do you have any cheaper ones?
【小题5】A I will take it.
B I won’t buy it.
C I can’t believe it.
D I don’t think so.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2013-2014学年重庆市九年级上学期10月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Sydney is a young city. Its history goes back just over 200 years. But in Australia, it is the oldest city. It is also the country’s largest city. Sydney is the capital of New South Wales and the most populous(人口多的) city of Australia.
The climate(气候) of Sydney is very good. It’s not too cold during the winter and not too hot during the summer. The sky is blue,the air is fresh, birds sing in the garden. People who live in Sydney seem to have an easy life style. They will tell you, “Don’t worry.”
Many people think that Sydney is one of the most
attractive cities in
the
world. It has many tall and modern buildings. Among them, Centrepoint Tower is
the tallest. Standing on the 305--metre(80 storeys) tower, you will have a
great view of the city.
Sydney is famous for its deep harbor(海港).The harbor has many bays(海湾) and beautiful surf beaches. Among them, Bondi beach is the most popular. Sydney Harbor is not only beautiful, it also serves as a large port. Ships carry wool, wheat and meat from Sydney to other countries.
People living in Sydney like to call themselves
Sydneysiders. They are mostly friendly and easygoing. When they are not
working, they love to have a good time at the beach, swimming and sailin
g.
根据短文内容回答下列各问题。
1.How old is Sydney?
_____________________________________________________
____
2.What is Sydney famous for?
_________________________________________________________
3.What do people living in Sydney l
ove
to do when they are not working?
_________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2012-2013学年山东省临清市七年级上学期期中考试英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Look at the boy. His English name is Mike Smith. His Chinese name is Li Hai. He is from England. He’s twelve years old. My name is Hao Gang. Tom is my English name. I’m from Shanghai. I’m thirteen. Mike and I are good friends. We are in Grade Seven. I am in Class 3 and he is in Class 5. Today is Thursday. We want to swim after school.
1.How old is Li Hai?
|
A.10 years old. |
B.11 years old. |
|
C.12 years old. |
D.13 years old. |
2.Where is Tom from?
|
A.Beijing. |
B.Tianjin. |
|
C.Shanghai. |
D.Guangzhou. |
3.What class is Li Hai in?
|
A.Class 2. |
B.Class 3. |
|
C.Class 4. |
D.Class 5. |
4.What day is it tomorrow?
|
A.Wednesday. |
B.Thursday. |
|
C.Friday. |
D.Saturday. |
5..Which of the following is right?
|
A.Mike and Tom are in the same grade. |
|
B.Mike and Tom are in the same class. |
|
C.Mike and Tom are from the same country. |
|
D.Mike and Tom are the same age. |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com