精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.The earth moves around the sun,and the moon moves around the earth.When our part of the earth turns to the moon,it is night.
The sun is much bigger than the moon.But sometimes the moon looks bigger than the sun,because it's much nearer to the earth.The sun is very bright.It gives a very strong light.The moon looks quite bright,too.But it doesn't give any light at all.
The moon looks much bigger and brighter than the stars.But actually(实际上)the stars are much bigger and brighter than the moon.They look smaller than the moon because they're much farther away from us.
51.B moves aroundB.
A.The earth; the moon         
B.The moon; the earth
C.The moon; the stars          
D.The sun; the earth
52.Sometimes the moon looks bigger than the sun,becauseC.
A.It is much bigger than the sun
B.It comes out only at night
C.It is much nearer to the earth than the sun
D.It doesn't give a strong light
53.The sunA.
A.is very bright,and it gives a very strong light
B.isn't bright,but it gives a very strong light
C.is very big,but it doesn't give any light at all
D.is very round,but it can't move round
54.The starsD.
A.look much bigger than the moon
B.look much bigger than the sun
C.are a lot brighter than the moon,but they are not bigger than the moon
D.are much farther away from us than the moon
55.WhenB,it is day.
A.our part of the earth turns to the moon
B.our part of the earth turns to the sun
C.the sun moves
D.the moon moves.

分析 这篇文章主要讲述了太阳,月亮,地球的关系和白天黑夜的形成.由于离地球距离的不同,所以太阳,月亮和星星在我们看来大小不同.

解答 51.B细节理解题.根据文中第一句The earth moves around the sun,and the moon moves around the earth.地球围绕太阳转,月亮围绕地球转,故选B.
52.C细节理解题.根据文中第二段But sometimes the moon looks bigger than the sun,because it's much nearer to the earth.但是有时候月亮看起来比太阳大,因为月亮离地球更近,故选C.
53.A细节理解题.根据文中第三段The sun is very bright.It gives a very strong light.太阳很亮,它发出很强的光,故选A.
54.D判断推理题.文中最后一段But actually(实际上) the stars are much bigger and brighter than the moon.They look smaller than the moon because they're much farther away from us.事实上星星比月亮更大更亮.它们看起来比月亮小因为他们离我们更远.由此可判断星星比月亮离我们更远,故选D.
55.B判断推理题.文中第一段When our part of the earth turns to the moon,it is night.当我们所处的地球这面朝向月亮时就是晚上.由此判断,当我们所处的这面地球朝向太阳时就是白天.故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-_______do you write to your mother?
-Once a month.(  )
A.How manyB.How oftenC.How longD.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.In some primary or middle schools,students are asked to wear school uniforms.Do you think it
is necessary for students to wear school uniforms?Write an essay of at least 60words on the topic.(请以"学生是否要在学校穿校服"为题写一篇至少60词的作文,标点符号不占格)
Suggested outline:
1Do you think it is necessary to wear school uniforms?
2What are the advantages or disadvantages of school uniforms?
3What's your conclusion (结论)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.下面是Frank给某报编辑部写的一封信,仔细阅读信的内容并以编辑的名义给Frank回一封信.
Dear Editor,
Can you help me?I need your help.My parents don't allow me to use a phone.They said that students shouldn't have phones because phones can disturb (打扰) the class and students may use them for cheating(作弊).They think if I have a phone,I will play with it all the time.But I think phones are really useful.If we are in danger,we need to use them to ask for help.If we are out,we use phones to tell our parents we are OK.When we stay at school and wait for parents to pick us up,we can call them instead of asking our teachers to call them all the time.But my parents say if I have a phone,I may download some games and pay more attention to the games instead of classes.How can I make them believe me?My birthday is coming next month.I really want my parents to buy a phone as a birthday present.Can you give me some advice?
Yours,
Frank注意:
1.回信的词数应为90~100词左右;
Dear Frank,
                                       
Yours,
Editor.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Do you know what an eagle(鹰) does when a storm is coming?
The eagle will fly to some high spot and wait for the winds to come.When the storm hits,it opens its wings so that the wind will pick it up and lift it above the storm.While the storm rages(激烈进行) below,the eagle is flying above it.
The eagle does not shirk the storm.It simply uses the storm to lift it higher.It rises on the winds that bring the storm.
When the storms of life come to us---and all of us will experience them---we can rise above them by setting our minds and our belief,like an eagle does.The storms do not have to beat us.We can use the nature's power to lift us above them.
We are able to ride the winds of the storm that bring sickness,tragedy,failure and disappointment in our lives.We can fly above the storm.
Remember,it is not the burdens(重担) of life that weigh us down,it is how we face them.
53.Why can an eagle fly when there's a storm?
A.Because the cloud protects it.B
B.Because the wind lifts it up.
C.Because the wings are big enough.
D.Because the storm is not strong enough.
54.What should we do when the storms of life come to us?A
A.Encourage ourselves to rise above them.
B.Be ready to lose our belief.
C.Run away before they come.
D.Use the nature's power to hide ourselves.
55.The writer wants to tell usD.
A.to learn knowledge of birds
B.to fly like an eagle
C.to keep safe in a storm
D.to face the challenges in life.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
61.How many days does the Beer Festival last?B
A.3.B.4.C.5.D.6.
62.Traditional Pub Food is served every day exceptB.
A.Monday & Friday B.Saturday & SundayC.Monday & Saturday D.Friday & Sunday
63.Which information helps you if you want to order at home from the Pub?C
A.18Brinkley Rd Dullingham.B.Newmarket.C.Tel:01638 507327.D.Free House.
64.According to the advertisement,the pub is run byA.
A.a familyB.a friend C.a farm D.a boss
65.During Beer Festival,guests can easily getD.
A.Adanms Best BitterB.BroadsideC.Guest BeersD.all above.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Passage 2
  On April 2,1805,a loud cry came from a one?bedroom house in Odense,Denmark(丹麦).There was a new baby in the house.The baby's father was a shoemaker and his mother was a laundrywoman.No one knew that,years later,this baby would become the father of modern fairytales(童话).The baby was Hans Christian Anderson.Anderson's father died when he was 11.The boy left school and worked in a factory.When he was 17,he met the
  director of Royal Theatre.With the director's help,Anderson went back to school.He studied in a classroom with children who were 6years younger than him.It was there that he began writing.
  Anderson's first book of fairytales came out in 1835.It was a big success.From then on,he wrote almost a book every year for another 37years.In his lifetime,he wrote hundreds of fairytales and his stories have been translated into about 100languages.In his fairytales,he wanted to teach children not to judge(判断)people by their appearance and that common people can become heroes.
  Anderson's stories were very important for children till today.Every April 2,people celebrate International Children's Book Day.That's because April 2was Anderson's birthday.
36.Anderson lost his fatherB.
A.at the age of 17            B.at the age of 11
C.after he began to work       D.before he went to school
37.Anderson was born in aC family.
A.big      B.rich       C.poor         D.funny
38.With the help of the director,AndersonA.
A.continued his education      B.made much money
C.taught children in a school      D.finished his first book
39.Anderson showed his great love toA in his fairytales.
A.common people        B.the heroes
C.the director           D.great people
40.According to the passage,we knowA.
A.Anderson started writing in the year of 1835
B.Anderson wrote only one book in 37years
C.all the common people can become heroes
D.International Children's Book Day is on April 2.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Last weekend Lisa (81)offered to take me to Lao She Teahouse.On the way there,Lisa told me a story that took place in her school.When we got there,it was(82)nearly full.We didn't know there so many customers.Some were drinking tea and some were (83)talking.After we sat down,the (84)waiterbrought us two cups of tea and some delicious food.And then we enjoyed Beijing Opera,folk music and acrobatics there.Lisa didn't like Beijing Opera because it was almost impossible to understand.But she liked acrobatics.She thought it was (85)enjoyable.

     near       wait        talk         offer         enjoy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.I ____ while reading the English textbook.Luckily,my roommate woke me up in time!(  )
A.was falling asleepB.have fallen asleep
C.fell asleepD.had fallen asleep

查看答案和解析>>

同步练习册答案