【题目】阅读理解![]()
Do you and your friends ever talk about your dreams with each other? If you do, you might have noticed something interesting – some of your friends seldom remember their dreams, but some can always describe their dreams so clearly that it seems like they're describing things that really happened to them. What makes those people different?
The answer is simple. There are two different types of dreamers – low dream recallers(回忆者)and high dream recallers.
Low dream recallers usually remember their dreams only twice a month. But high dream recallers are able to remember them about five mornings a week. And a new study suggests that activity in a certain part of the brain could have something to do with it, reported The Huffington Post.
Perrine Ruby, a French researcher at the Lyon Neuroscience Research Center, studied 41 people (21 high dream recallers and 20 low dream recallers) and recorded their brain activity.
She found that a part of the brain called the temporo-parietal junction (颞顶联合区) was more active in high dream recallers than in low dream recallers – both when they were sleeping and awake.
This brain area collects and processes(编程)information from the outside world. This means that high dream recallers know more about what's happening around them. For example, when they are awake, they respond (对……有反应) more strongly to hearing their own names, and when they are sleeping, they are woken more easily by sounds and movements.
By closely studying people's brain activities, Ruby found that high dream recallers have twice as much “wakefulness time” during sleep as low dream recallers do. And it is during these short times of wakefulness that the brain remembers dreams.
“The sleeping brain is not able to remember new information,” Ruby told The Washington Post. “It needs to wake up to be able to do that.”
This is not hard to understand. Just try to think of your own sleeping experiences. If you are worried during the night, you are more likely to remember your dreams, but if you sleep well, you will remember little in the morning, and this is because “you never get a chance to remember”, Robert Stickgold, a Harvard Medical School researcher, told The Washington Post.
(1)According to the article, high dream recallers ______.
A.have very little brain activity during sleep
B.can remember their dreams clearly
C.don't know how to describe their dreams
D.remember their dreams twice a week
(2)Compared to high dream recallers, low dream recallers ______.
A.have higher sleep quality
B.have more sleepless nights
C.are more easily woken at night
D.respond faster when hearing their names
(3)What is the main purpose of the last paragraph?
A.To show the advantages of being a low dream recaller.
B.To suggest what to do to become a low dream recaller.
C.To make readers interested in future studies.
D.To further explain Ruby's research.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
【解析】这是一篇关于做梦的短文,文中讲述了低的梦想回忆者和高的梦想回忆者。文中对于这一现象做了调查。
(1)根据文中This brain area collects and processes(编程)information from the outside world. This means that high dream recallers know more about what's happening around them.可知,高的做梦回忆者能更清晰地记住他们的梦。故选B。
(2)根据文中Ruby found that high dream recallers have twice as much “wakefulness time” during sleep as low dream recallers do.可知,矮做梦回忆者有更好的睡眠质量。故选A。
(3)通读最后一段可知,这里主要是为了证明Ruby的实验调查。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容,完成填空。![]()
Yang Jiang,the famous woman writer and translator is well-known to us all.
She was born in Beijing in 1911.originally named Yang Jikang.As a baby she liked laughing.Her parents let every daughter develop their character freely.which is rare at that time and even at present.Jikang,therefore,had a happy childhood in the 1920s.
She graduated from university and went to Tsinghua University as a postgraduate(研究生)in the 1930s.There she met Qian Zhongshu:they fell in love and married.
In the l940s,she started to use the name Yang Jiang as her pen name.Since then she was commonly known as Madam Yang Jiang.
In the l950s,she worked for Peking University,and started to learn Spanish.She was the first to translate Don Quixote《堂吉诃德》)into Chinese.
She began to write short novels in the 1980s.The novel The Old Wang(《老王》)written in 1984 was selected as the passage in our middle school text book.
Besides,her famous works After Baptism(《洗澡之后》)and We Three(《我们仨》)also became a household name in China.
Sorry to hear that Madam Yang died at Peking Union Medical College Hospital in Beijing,on May25,2016.
Such was Madam Yang,the best wife and the most talented woman!Her legend is still continuing!
Yang Jiang | |
Introduction | Born:in Beijing in 1911 |
Experiences | In the 1930s,graduated from university |
Famous works | The Old Wang,After Baptism |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Joe has been studying Chinese for three months.but he can ________ understand people when they speak Chinese.
A.nearly B.certainly
C.usually D.hardly
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I enjoy ____my bicycle in the mountains. It’s not always easy, but exciting.
A. ride B. rode C. riding D. to ride
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
The movie New Happy Dad and Son Ⅲ is one of my favorite movies. Look! This is a photo of this movie. There are four people in it. They are Big Head Son, Small Head Dad, Apron Mom( 围 裙 妈 妈 ) and Marshmallow Sister( 棉 花 糖 妹 妹 ). Big Head Son is very kind and clever. He likes thinking. Small Head Dad loves his son and wife(妻子). He works hard for the family. Apron Mom is a housewife and she takes good care of the family. Marshmallow Sister’s parents are very busy, so she often plays with Big Head Son.
Today is Sunday. The family are all at home. Before the guests(客人)coming, Big Head Son is playing games. Small Head Dad, his father and friend, is playing with his son. They are playing happily. Apron Mom is making a big dinner in the kitchen. Look, she is putting the cooked fish on the plate. Who is knocking at the door? It must be Marshmallow Sister’s family.
根据材料内容选择最佳答案
【1】How many people are there in Big Head Son’s family?
A.3.B.4.C.5.D.6.
【2】Which of the following is NOT true?
A.Big Head Son’s dad works very hard.B.Small Head Dad’s mom is a housewife.
C.Apron Mom’s son likes thinking.D.Marshmallow Sister’s father is very busy.
【3】What does the word “plate” refer to?
A.
B.
C.
D.![]()
【4】Who is playing games with Big Head Son today?
A.Marshmallow Sister.B.Big Head Son’s father.
C.Big Head Son’s friend.D.B and C.
【5】Why does Apron Mom make this big dinner?
A.Because today is Sunday.
B.Because she takes good care of this family.
C.Because Marshmallow Sister’s family will come.
D.Because Marshmallow Sister’s parents come back.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】After _______ the market, we got on the boat back along the river.
A. visit B. visits C. visited D. visiting
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
Found: Watch Is this your watch? Call Cindy at 448-9012. |
|
Lost: My yellow ring My name is Linda. Phone number :202-3506 |
|
Found: Jacket Is this your jacket? It is a red jacket. Please call Mona. The telephone number is 678-9921. |
|
【1】Cindy finds a .
A. watch B. ring C. jacket D. telephone
【2】Who lost a ring?
A. Cindy B. Linda C. Mona D. Gina
【3】What color is the jacket?
A. White B. Blue C. Yellow D. Red
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】__________ is it from Beijing to Shanghai?
A. How many B. How long C. How far D. How much
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---If more roads in the future, it will be much easier for people to travel around Xiangyang.
---I agree.
A. will be finished B. have finished
C. are finishing D. are finished
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com