【题目】Hello! Nice to meet you. Now let me introduce myself (自我介绍) to you. My name is Mary. I’m 12 years old. I’m from Canada and I speak English. I’m a tall girl. I have long brown hair and big blue eyes. I like music a lot. I often sing songs with my friends in my free time. I have a happy family. There are four people in my family. They are my mom, my dad, my sister and me. I like China very much and I want to visit Beijing, but I can’t speak Chinese at all.
I hope (希望) to be your friend, then we can help each other with English and Chinese.
根据材料内容,选择最佳答案。
【1】Mary comes from _____.
A. America B. Canada C. England D. China
【2】How old is Mary?
A. Twelve. B. Thirteen. C. Fourteen. D. Fifteen.
【3】What does Mary look like?
A. She is short. B. She has short hair.
C. She has a round face. D. She has big blue eyes.
【4】The underlined word “music” means “______” in Chinese.
A. 体育 B. 美术 C. 音乐 D. 电影
【5】Which of the following is TRUE?
A. Mary can speak a little Chinese.
B. Mary can’t speak English.
C. Mary wants to visit England.
D. Mary wants to have some friends in China.
【答案】
【小题1】B
【小题2】A
【小题3】D
【小题4】C
【小题5】D
【解析】
试题分析:本文叙述了Mary12岁了,她来自加拿大,她喜欢音乐,非常喜欢中国,她家有四口人。
【小题1】B细节理解题。根据I’m from Canada可知,Mary来自加拿大,故选B。
【小题2】A细节理解题。根据I’m 12 years old. 可知,Mary12岁了,故选A。
【小题3】D细节理解题。根据I have long brown hair and big blue eyes.可知,Mary有大的蓝色的眼睛,故选D。
【小题4】C词义猜测题。根据I often sing songs with my friends in my free time.可推测,这里指的音乐,故选C。
【小题5】D细节理解题。根据I hope (希望) to be your friend, 可知,Mary想要交一些朋友。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】If you are lost in the mountains, stay calm in the face of darkness, loneliness, and the unknown. It will greatly increase your chances of survival (生存). Many people think that preparing necessary equipment and knowing how to use it are very important, but actually eighty percent of mountain survival is your reaction to fear.
Find a hiding place
Unnecessary labor will make you sweat and make you cold. Find a hiding place around you before trying to start your own construction. If you are in a snow-covered area, you may be able to dig a cave in deep snow for protection from the wind. You should try to hide yourself in the middle of the mountain if possible. Stay out of the valleys-cold air falls, and the valley floor can be the coldest area on the mountain.
Signal for help
The best time to signal is during the day. Signal for help from the highest point possible-it will be easier for rescuers to see you, and any sound you make will travel farther. If you take a box of matches and a space blanket (a special blanket for traveling), build three smoky fires and put your blanket-gold side facing out on the ground.
Do not walk away
It will make finding you more difficult, as search teams will be trying to follow your path and may miss you if you have gone off in a different direction. Searchers often end up finding a car with no one in it.
If you get frostbite (冻伤), do not rewarm the affected area until you're out of danger.
You can walk on frostbitten feet, but once you warm the area and can feel the pain, you will not want to walk anywhere. Try to protect the frostbitten area and keep it dry until you are rescued.
【1】When lost in the mountains, you can increase your chances of survival if you_____.
A. take a space blanket with you
B. do more physical labor
C. try to find a car immediately
D. walk as far as possible to find help
【2】According to the passage, people most probably fail to survive if they _____.
A. do not take enough equipment
B. stay in the middle of the mountain
C. do not keep themselves warm
D. stay in a snow-covered area
【3】What can we infer from the passage?
A. Don't travel by yourself.
B. Mountain traveling is dangerous.
C. Don't get frightened in danger.
D. Avoid going to unfamiliar places.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读(共20分 , 每小题2分)(A) 阅读短文,根据其内容回答问题。(10分)
In a classroom in any countries , the teachers teaches more than art or history or language. He or she teaches something behind---the culture of the country.
In a country such as the United States, people with different history, culture and language join together and the pay much attention to personal ideas. Teachers try to make each student special. Students do not have to remember a lot of information , instead, they work and find answers by themselves. There is often discussion in the classroom..
At an early age students learn to have their own ideas. Their education encourages personal thought.
The importance is placed on how to arrive at an answer and not only to get the correct answer.
In most Asian countries , people have the same language , history and culture. Perhaps for this reason , the education there pays more attention to group goals than person ideas. Children in China and Japan often work together and help each other on homework. In the classroom, the ways of teaching are often very traditional. The teachers says , and the students listen. There is not much discussion. Instead , the students repeat rules or information that they have been taught in order to keep them in minD.
In many ways these differences come from different educational ideas. In western countries teachers are taught to help students to learn. They make it easier for the students to learn by themselves. In some Asian countries , however , teachers often feel that their job is to pass knowledge to students.
【1】What does the education in the United States encourage ?
____________________________________________
【2】Which does the education in some Asian countries pay more attention to, group goals or personal ideas?
__________________________________________________
B: 将短文中画线的句子译成汉语。
【3】___________________________________________________________________
【4】 ________________________________________________________________
【5】 请给短文拟一个恰当的标题。
___________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面的短文,并根据文章后的要求答题。(请注意问题后的词数要求)
Why do leaves change color in the fall? To answer this question, we first have to understand what leaves are and what they do. Leaves are nature's food factories. Plants take water from the ground through their roots. They take a gas called carbon dioxide from the air. Plants use sunlight to turn water and carbon dioxide into oxygen(氧气)and glucose(葡萄糖). Oxygen is a gas in the air that we need to breathe. Glucose is a kind of sugar. Plants use glucose as food for energy and as a building block for growing. The way plants turn water and carbon dioxide into oxygen and sugar is called photosynthesis(光合作用). That means "putting together with light." A chemical called chlorophyll(叶绿素)helps make photosynthesis happen. Chlorophyll is what gives plants their green color.
(83)随着夏天的结束秋天的到来,天变得越来越短。This is how the trees "know" to begin getting ready for winter.
During winter, there is not enough light or water for photosynthesis. The trees will rest, and live off the food they stored during the summer. They begin to shut down their food-making factories. The green chlorophyll disappears from the leaves. ( 84)As the bright green goes away, we begin to see yellow and orange colors. Small amounts of these colors have been in the leaves all along. We just can't see them in the summer, because they are covered up by the green chlorophyll.
【1】What do the plants change water and carbon dioxide into with the help of the sunlight? (no more than 5 words )
____________________________________________________.
【2】 What gives the plant green color? (no more than 2 words )
____________________________________________________.
【3】Translate the underlined sentence into English.
____________________________________________________.
【4】Translate the underlined sentence into proper Chinese.
____________________________________________________.
【5】What does this passage mainly tell us? (no more than 15 words)
____________________________________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Our earth has a long history of about 4,600 million years. Man only lived on the earth for 3,500 years. But we' ve already changed our earth a lot. Some of the changes are good while some are ①_for the earth.
In the past hundreds of years, people have cut down too many trees. So more beautiful animals and plants②____out. Cars and buses have polluted the air. Factories have also polluted the land and the water.
Many forests and farms became deserts(沙漠).The earth gets warmer and warmer. Because the surface of ocean(海平面)is rising, in the future some big cities will fall into the sea water. How terrible it is! The problems are more and more serious. So we must do something to stop people from polluting our earth.
任务一:请根据短文内容,分别写出①、②两处所缺单词。
【1】① ②
任务二:根据意思,用短文中恰当的单词补全句子。
【2】 (l)It's known that China is a great country with a long____ .
(2) Could you be more____ this time? The competition is important to us.
任务三:请把上文中画线的句子翻译成汉语。
【3】____
任务四:请根据短文内容回答下列问题。
【4】 What does the underlined word "rising" mean in Chinese?
【5】What polluted the air?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Come to Murray’s big sale on clothes and things(东西) for school. They are at a very good price(价格).
Do you like jackets? We have jackets in all colors at 25 dollars(美元) each. Do you need bags for shopping or school? We have great bags for only 9 dollars.
For young boys and girls, we have T-shirts in red, yellow, white and black for only 20 dollars. And socks(短袜) in all colors for 2 dollars, skirts and pants for 5 dollars!
See our nice schoolbags, pencils,pens and old books—everything (每件事物) for school! Come and see for yourself at Murray’s shop!
根据短文内容,选择最佳答案。
【1】Murray’s shop has________ in all colors at 25 dollars each.
A. bags B. skirts C. jackets D. T-shirt
【2】You can buy a pair of ______ for boys for 5 dollars.
A. socks B. shoes C. gloves D. pants
【3】Murray doesn’t have ______ on sale.
A. pens B. maps C. pencils D. books
【4】You want to buy a T-shirt and two skirts, how much are they?
A. $15. B. $18. C. $25. D. $30.
【5】Which of the following is wrong?
A. Murray’s shop has many things for school.
B. If you want to buy pants, you can go to Murray’s shop
C. Murray’s shop has socks, old books, school bags.
D. Murray’s shop has everything.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】短文填空October the __【1】____ was National Day. I went to Hawaii for vacation ___【2】___ my family. We went to the airport first and went to Hawaii by __【3】___. We lived in a small hotel for a night. The next morning we went __【4】____ in the sea for 2 hours, we __【5】__ very happy. So we lay on the ___【6】___ to have a rest. Then we walked back to the hotel. On our ___【7】__ to the hotel, it began to ___【8】__. And we didn’t have an umbrella with us. We all got__【9】___. ___【10】___ a bad vacation!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意及提示,完成下列句子中所缺的单词。
【1】 The tree grew to a _________(高度) of 20 feet.
【2】 No one was ________(living, not dead) after the air disaster.
【3】 She is wearing sunglasses to ________(keep safe from danger) her eyes from the light.
【4】There are too many ________(广告) in the newspaper every day.
【5】 The sick man gets b_______ today than yesterday.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】–Tom asked ___ to ride to the museum with him, Sally.
--OK. But we’d better go by bus. ____ will take one and a half hours by bike.
A. us, That B. us, It
C. you, That D. you, It
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com