精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Some people think that chicken soup is good for a cold.Others believe that it is unhealthy not to eat meat.Are they right?
Here are some facts.
For centuries,people have believed that chicken soup helps to fight a cold.Now,doctors say it may be true.They think that chicken soup has something that stops a cold from getting worse.Heat from the soup can also make a person feel better.
Many people think that it is unhealthy not to have meat.It is true that meat,especially red meat,has protein(蛋白质) that the body needs.A person who doesn't eat meat can get enough protein and be healthy by eating tofu,eggs,and some vegetables.
A study showed that tea is better than coffee.Tea has something that can protect your heart,fight cancer,and make you less fat.Coffee does not do this.
Many people believe that bread and potatoes can easily make people fat.In fact,bread and potatoes do not have fat in them.But eating too much and not exercising can make people fat.Also,adding things like butter to them can raise the chance of becoming fat..
111.It is helpful to eat some chicken soup to fight a cold.T
112.To get enough protein and be healthy,people must eat meat.F
113.Protein can be found in tofu,eggs and some vegetables.T
114.Tea is better than coffee in fighting cancer.T
115.People who like bread and potatoes become fat easily.F.

分析 本文主要介绍了健康饮食问题.有人认为喝鸡汤对感冒有益,而有的人认为不吃鸡肉是不健康的饮食.科学家认为喝鸡汤预防感冒,虽然鸡肉中含有大量蛋白质,但我们也可以从豆腐,蔬菜,鸡蛋中获取.研究还表明茶比咖啡好,面包和土豆不含脂肪,适量的吃,也是有益的.

解答 111.T细节理解题.根据"For centuries,people have believed that chicken soup helps to fight a cold.Now,doctors say it may be true."可知,喝一些鸡汤对抵御感冒有帮助,所以这句话正确,故填T.
112.F细节理解题.根据"A person who doesn't eat meat can get enough protein and be healthy by eating tofu,eggs,and some vegetables."可知要获取足够蛋白质并且保持健康,也可以从豆腐,鸡蛋,蔬菜中获取.所以这句话错误,故填F.
113.T细节理解题.根据"A person who doesn't eat meat can get enough protein and be healthy by eating tofu,eggs,and some vegetables."可知要获取足够蛋白质并且保持健康,也可以从豆腐,鸡蛋,蔬菜中获取.所以这句话正确,故填T.
114.T细节理解题.根据"A study showed that tea is better than coffee.Tea has something that can protect your heart,fight cancer."可知茶比咖啡好,茶中有些东西可以保护心脏,抵御癌症,所以这句话正确,故填T.
115.F细节理解题.根据"In fact,bread and potatoes do not have fat in them.But eating too much and not exercising can make people fat."可知面包和如土豆中不含脂肪.但是吃得太多而不锻炼可能会使人变胖,所以这句话错误,故填F.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.朋友就像好书,朋友就像一面镜子.和真正的好朋友能够分享一切喜怒哀乐.请以My True Friend为题介绍你的朋友.
要求:文中不能够出现真实的人名地名.
用恰当的比较级描述.
语法正确,表达准确,80字左右.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.While watching the ball match,we couldn't stop clapping withexcitement (激动).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Do you know the American girl __________ sunglasses?(  )
A.that wearB.who is wearing
C.who is putting onD.that puts on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A:(51)What are you doing?
B:I'm reading a book.
A:(52)What is it about?
B:It's about a great player.Her name is Deng Yaping.
A:Is she your hero?
B:(53)Yes.I admire her very much.
A:(54)Why?
B:She's won many world competitions,including four gold medals in the Olympic.
A:What did she do after that?
B:She began to study at Tsinghua University in Beijing and then attend university abroad.
Whatever she does,she never gives up.
A:(55)I agree with you.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.There is a notebook on the desk.Is ityours (你的)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.A bird went to look for its happiness in the distance.
It flew and flew when it suddenly saw a little wilting flower,whose face was full of smile.Not knowing why,the bird asked the little flower,"You are going to die.Why are you still so happy?"
"Because my dream will come true,"said the little flower.
"What kind of dream do you have?"
"To bear(结出 ) sweet,delicious fruit."
Then the little bird saw it:happiness is a hope in the heart.
The little bird kept flying; it flew and flew when it suddenly saw a lame duck,which was singing a song.Not knowing why,it asked the duck,"The fate treats you so unfairly.Why are you still so happy with yourself?"
"Because I saw a little duck fall,"said the duck.
"So are you happy because you saw it trip over itself?"
"No,I'm happy because I helped it stand up again."
Then the little bird saw it.happiness is a love in the heart.
The bird kept flying; it flew and flew when it suddenly saw a spider climbing up a slippery(湿滑的 ) wall.The spider fell off the wall midway,but it kept climbing again and fell off again.This didn't discourage(使…泄气) the spider; it kept climbing over and over again.Not knowing why,the little bird asked the spider,"You failed again and again.Why don't you have pain but happiness on your face?"
"As long as I keep making my efforts,there is still hope to climb up it.Because of this,I'm so delighted,"said the spider.
Then the little bird saw it.happiness is a faith in the heart.
So the little bird pursued happiness no longer because it had seen the truth:happiness is not in the distance but in your heart.
38.What does the word"wilting"in the second paragraph mean in Chinese?C
A.盛开的    
B.含苞待放的
C.快要枯萎的    
D.已经凋零的
39.What did the bird meet first on its way to the distance?B
A.A butterfly.
B.A flower.
C.A spider.
D.A duck.
40.Why was the duck so happy?D
A.Because the fate treated it fairly.
B.Because it saw another duck trip over itself.
C.Because it saw a spider fell off a slippery wall.
D.Because it helped another duck stand up.
41.What can we infer from the passage?A
A.Happiness is a feeling of hope,love,bravery and other beautiful things.
B.Happiness is so rare that you can only find it in the distance.
C.Only when you get help from others will you feel happy.
D.The spider felt happy because it's great fun to climb up the wall.
42.Which of the following can be the proper title for this article?C
A.A lovely bird and its journey    
B.How can a bird be happy
C.Happiness is in your heart    
D.Try to be as happy as you can.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.A short Chinese man seems to be tallest in the world right now.Jack Ma (Ma Yun) is executive chairman(董事局主席)of Alibaba Group,a business-to-business online platform.On September 19,2014,Alibaba went public on the New York Stock Exchange (纽约证券交易所),raising 25billion through an IPO,the biggest in US history.Ma,a former English teacher,has become the richest man on the Chinese mainland.
Born in Hangzhou,Zhejiang,Ma grew up as a happy kid.At the age of 12,he wanted to learn English.Every morning,he awoke at 5am,cycled 40minutes to a hotel near the West Lake where he could chat to foreign tourists.He did it for nine years,rain or shine.
The experience made him a fluent English speaker and also opened his eyes to the wider world.In a 1995trip to the US,Ma was shown the Internet for the first time.He searched Yahoo using the word"Beer",and found that there was nothing in there about China.Seeing the chance,Ma returned to China and set up a website called China Pages without even knowing much about computers.
Four years later,18people including Ma,his wife and his friends founded Alibaba in Hangzhou.He believed in the Internet business potential(潜力)when few other Chinese did.People called him"Crazy Jack Ma".But 15years later,Alibaba has developed into the world's largest e-commerce(电子商务)company,owning popular shopping websites like Taobao and Tmall.It makes more profit online than Amazon and E-Bay combined.
No one thinks he's mad now.Ma's favourite line has been printed on Alibaba's souvenir T-shirts.It reads:"Everybody should have a dream.What if that dream comes true?"
38.Why did Ma cycle to a hotel near the West Lake?B
A.To work as a guide.
B.To chat with foreigners.
C.To work part time.
D.To do morning exercises.
39.When did Ma and his team found(建立) Alibaba?C
A.In 1995.
B.In 1998.
C.In 1999.
D.In 2014
40.Which is the right order?D
a.Ma became the richest man on the Chinese mainland.
b.Ma became executive chairman of Alibaba Group.
c.Ma worked as an English teacher in Hangzhou.
d.Ma set up a website called China Pages.
A.c-b-d-a   
B.b-c-a-d    
C.d-c-b-a    
D.c-d-b-a
41.The title of the passage can be"C".
A.Alibaba's First IPO    
B.The World's Largest E-commerce Company
C.Crazy Jack Ma    
D.The Internet Business Potential.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.This picture was drawn in the sixteenthcentury(世纪,百年)

查看答案和解析>>

同步练习册答案