精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Dear Mr.and Mrs.Smith.
    I am writing to thank you for looking after me so well when I came to stay with  you in England. You made me feel like part of the family,I felt I was Ann's sister,although I was just her friend from Singapore.I had a good time when I was in England.We visited many different places and took lots of photos.My mother has kept all the postcards I sent to her,I am going to put them on the bookshelf with some of the photos.
    The journey I went home was very relaxing,and the long flight seemed to pass more quickly than usual,thanks to the book Harry Potter Ann gave me to read on the plane.My parents were pleased to see me.and said that they missed me a lot.We will have a busy time soon,as we are moving house next month.I have given Ann my new address,and I hope she will be able to come and stay with us next summer.
    I must finish now,because my father is going to the shopping centre and he said he would post this letter for me while he is there.
Best wishes.
Kate.

31.From the letter,Kate is Ann'sC
A.sister
B.cousin
C.friend
D.family member
32.Who kept all the postcards for Kate?A
A.Kate's mother.
B.Mrs.Smith.
C.Ann's mother.
D.Mr.Smith.
33.Why did Kate feel the long flight passed more quickly than usual?A
A.She read a book Ann gave her.
B.She missed her parents all the lime.
C.She thought Ann would come to stay with her.
D.She thought she would have a new house soon.
34.What will they do next month?A
A.Moving house.
B.Giving Ann a new address.
C.Going to the shopping centre.
D.Asking Ann to stay with them.
35.What does Kate write the letter for?C
A.Saying goodbye.
B.Asking for help.
C.Saying thanks.
D.Inviting a visit.

分析 该短文是一篇书信;介绍Kate到英国旅游的一段经历和感受;
文章第一段表示了自己的对Ann一家的谢意,自己虽然是来自新加坡的一位Ann的朋友,但在英国,自己如同Ann一家的家庭成员一样,所以自己在英国的时候,感觉过的很快乐,在那里,自己参观了很多地方,也照了很多照片,回家后,自己都保存着.
第二段主要记述了回家的路途以及回家后的感受;回家的路程很放松,应为Ann给自己提供了书在飞机上读,妈妈看到自己很高兴,接下来的时间自己会很忙碌,因为要搬家.
信只能写到这儿,自己的爸爸要去购物中心,会把信邮寄出去.

解答 31答案:C;细节理解题;根据短文内容I felt I was Ann's sister,although I was just her friend from Singapore.可知Kate 是Ann的朋友;故选C;
32答案:A;细节理解题;根据短文内容My mother has kept all the postcards I sent to her.可知Kate'的妈妈为Kate'保存着所有的明信片;故选A;
33答案:A;细节理解题;根据短文内容and the long flight seemed to pass more quickly than usual,thanks to the book Harry Potter Ann gave me to read on the plane.可知多亏了Ann给Kate的那些可以在飞机上读的书,虽然是长途飞行,但好像比平时要过得快;故选A;
34答案:A;细节理解题;根据短文内容We will have a busy time soon,as we are moving house next month.可知Kate的家里下个月将要搬家;故选A;
35答案:C;细节理解题;根据短文内容I am writing to thank you for looking after me so well when I came to stay with you in England.可知Kate写这封信是为了感谢Ann一家对自己在英国时的照顾;故选C.

点评 在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义.对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件中的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Hello everyone.I want to introduce myself before my speech.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Football is so exciting that ____ people in the world play it.(  )
A.million ofB.two millions ofC.millions ofD.two million of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.那边出了什么事?那么多人挤在大门口.
What'shappening over there?Somany people are crowding around the gate.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Mr.Smith is popular with the students ________ he always makes his class interesting.(  )
A.whileB.althoughC.untilD.because

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Helen has got two brothers._____of them likes chocolate,but she loves it.(  )
A.NeitherB.NoneC.EachD.Any

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.---Are Kate and Joan_____good friends?
---Yes,they are.Please look after_____.(  )
A.your;theirB.your;themC.yours;theirsD.you;them

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

3.A:Excuse me,I am a reporter from a student magazine.(66)C
B:Sure,please.
A:(67)D
B:I am from France.
A:(68)A
B:I got here the day before yesterday.
A:How do you like Jinan?
B:I like your city very much.The people here are very friendly.
A:(69)C.
B:Of course not.I come here for visiting the famous springs.And then I'm planning to go to Qianfo Mountain for a tour.
A:Great.Thank you.(70)B
B:Thank you.

66.A.Where are you going?
B.How are you?
C.May I ask you some questions?
D.I am glad to see you.
67.A.What kind of music do you like?
B.How do you like France?
C.How do you usually go to school?
D.Where do you come from?
68.A.when did you arrive in Jinan?
B.When are you going to Daming Lake?
C.How long did you say in Jinan?
D.What is your resolution?
69.A.Would you mind not smoking here?
B.Would you like to join us?
C.Would you mind telling me why you came here?
D.Would you like some tea?
70.A.I am sorry to hear that.
B.Have a great time!
C.Glad to meet you.
D.Not at all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.---I don't understand the story in the new unit,what about you,Bob?---__________.(  )
A.Neither I do.B.Neither do I.C.So do I.

查看答案和解析>>

同步练习册答案