精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Every year there is a Spring Festival in China.Usually it is in January or February.It is the most important festival in China.So before it comes,everyone has to prepare things.They buy pork,beef,chicken,fruits and many other things.And they often make a special kind of food-"dumplings".It means"come together".On the day before the festival,parents buy new clothes for their children.Children also buy presents for their parents.On the Spring Festival Eve,all the family members come back to their hometown.This is a happy moment.Some sing and dance,some play cards and others get the dinner ready.When they enjoy the meal,they give each other the best wishes for the coming year.They all have a good time.
56.Which is the most important festival in China?B
A.The Mid-Autumn Festival.
B.The Spring Festival.
C.Children's Day.
57.When is the Chinese Spring Festival usually celebrated?C
A.In March or April.
B.In May or June.
C.In January or February.
58.Bis the special kind of food for the Spring Festival in China.
A.Chicken        
B.Dumpling        
C.Fis
59.What's the meaning of the food"dumplings"for Chinese people in the Spring Festival?C
A.Look up.
B.Help yourself.
C.Come together.
60.The familyAwhen they are having dinner together on the Spring Festival Eve.
A.give each other the best wishes
B.buy each other presents
C.sing,dance and play cards.

分析 文章大意:这是一篇说明文,短文主要介绍了中国的春节,以及春节期间的一些活动.中国的春节通常在一月或二月,它是中国最重要的节日,人们会准备很多年货,期待一家团圆,除夕夜一家人吃饺子,人们互相送祝福,过得都很开心.

解答 56.答案:B.细节理解题.根据第一行Every year there is a Spring Festival in China…It is the most important festival in China.在中国每年有一个春节…它是中国最重要的节日.可知,是春节,选B.
57.答案:C.细节理解题.根据第一行Usually it is in January or February.通常是一月或二月.可知,春节通常在一月或二月,选C.
58.答案:B.细节理解题.根据第二行And they often make a special kind of food-"dumplings".他们经常做一种特殊的食物"饺子".可知,春节吃饺子,选B.
59.答案:C.细节理解题.根据第二行It means"come together".意思是"聚在一起".这里的it代表dumplings饺子.可知,选C.
60.答案:A.细节理解题.根据最后一行.When they enjoy the meal,they give each other the best wishes for the coming year.当他们享受这顿饭时,他们为来年互相送最好的祝福.可知,春节时一起吃晚饭然后家人会彼此送上最好的祝福.选A.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-What do they often go to Zhenghe Park for?
-Those ladies?Oh,they dance there ______ healthy.(  )
A.keepB.keptC.keepingD.to keep

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.Write a passage of at least 50words on the topic"Dogs are …".(以"狗是…"为题写一篇不少于50字的短文,标点符号不占格) 
Use the following points as a reference.(以下内容仅供参考)
•What do you think of dogs?
•What do dogs do for people?
•How can we do to take care of dogs?
                               

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.(  )
A.cakeB.backC.planed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11._____ delicious chicken it is!
A.WhatB.What aC.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.He feels nervous when he speaks English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.(  )
A.luckyB.hobbyC.fly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.There is nothing in the box.It's empty.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.北京将举办2022年冬奥会.这是个多么令人激动的消息啊!
Beijing will hold Winter Olympic Games in 2022.What excitingnews it is!

查看答案和解析>>

同步练习册答案