Many students have already had clear ideas about what jobs they would like to have in the future. We believe boys’ choices (选择) are different from girls’. To find out how different their choices are, we made a survey in Green High School. The following diagram shows the results of the survey. ![]()
Bank Reporter Manager Scientist Teacher clerk
1..About 45% of the girls would like to be ________ in the future.
A. bank clerks B. reporters
C. scientists D. teachers
2.Which job do the boys like best?
A. Bank clerks B. Reporters
C. Managers D. Scientists
3.Which of the following statements is TRUE?
A. More girls would like to be reporters than boys.
B. More boys would like to be bank clerks than girls.
C. Boys would like to be reporters most.
D. Girls would like to be managers most.
1.D
2.C
3.B
【解析】
试题分析:这篇文章讲述了许多学生已经有了清晰的想法,那就是在未来做什么工作。短文以图表的形式展示了绿林高中的调查结果。从表格中发现,女孩与男孩在选择职业上有很大的不同,女孩最喜欢从事的职业是教师,而男孩最喜欢从事银行职员和经理两项职业。
1.细节理解题。根据问题:大约有45%的女孩在末来想要成为什么职业?分析图表的展示,在教师这一柱形的展示中,女孩们最喜欢教师职业的比率达到45%。故选D
2.细节理解题。根据句意:男生最喜欢什么样的工作?白色部分表示男生,所以要选择白色最高的那一组,有图可知,是经理,故选C。
3.细节理解题。根据问题:下列哪一个描述是正确的?分析:结合图表得到,第一项应改为男孩想成为记者比女孩多。第三项应改为男孩想成为经理的人最多。第四项应改为女孩想成为教师的人数最多。故选B
考点:社会现象类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都郭村第一中学七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
. — is your brother?
— A doctor for the children.
A. Who B. What C. Whose D. Which
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都武坚中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
A small man goes to the cinema. He buys a ticket and goes in. But after two or three minutes he comes out. He buys a second ticket and goes in again. After a few minutes he comes out again and buys a third ticket. Two or three minutes after that, he comes out a third time and asks for another ticket. But the girl says to him, “Why are you buying all these? Are you meeting friends in the cinema all the time?” “No, I'm not doing that.” The small man says, “But a big woman always stops me at the door and tears( 撕掉 ) my tickets up.”
1.The small man goes to the cinema to .
A. see a film B. watch TV
C. meet his friends D. have a rest
2.The small man a ticket.
A. takes B. buys
C. brings D tears
3.After a few minutes the small man again and buys a third ticket.
A. gets B. tears up.
C. comes out D goes in
4. “No, I’m not doing that.” Means(意思是) .
A. He isn’t seeing a film
B. He isn’t meeting his friend
C. He wants to buy the tickets for the big woman
D the big woman doesn’t let him in
5. From the story we can guess( 猜 ) .
A. the small man is the first time to go to a cinema.
B. the big woman at the door doesn’t like him.
C. the small man is afraid of the big woman.
D. the small man doesn’t want the big woman to tear his ticket up.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江都武坚中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Where his new classmate from?
A.is; come B. are ; come
C. does; come D. are; /
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:其他题
阅读下列短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。(共l0题,每题l分,计l0分)
We go shopping almost every day. We can choose many places to buy things. The supermarket is the right place for you. There are some good points (观点)about buying things at the supermarket.
★You can buy things at the supermarket at a low price. But you pay much more in a big store to buy the same things.
★ You can decide what to buy all by yourself at the supermarket. And you don’t have trouble from the shop assistant at the big store.
★ There are more goods to buy at the supermarket. You can buy many things for a week’s use at a time. It saves you much money and time.
In a word(总之), it is better to buy things at a supermarket than at a big store.
Title : Do some 1. in the supermarket | |
We 2. almost every day. We can choose many places to buy things. 3. are the right places for you. | |
Some 4. points about buying things at the supermarket | The things are 5. at the supermarket than in a big store. |
6. what to buy all by yourself at the supermarket. And youhave 7. trouble from the shop assistant at the big store. | |
Buying things to 8. for a week at a time. You only need to spend a 9. money and time . | |
Overrall, it is 10. to buy things at a supermarket than at a big store. | |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The ticket _____ him ¥20. And flying to the USA______him two days.
A. took ,cost B. spent,took
C. cost,took D. paid,spent
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Yesterday I ______ a brighter light in my bedroom.
A. put on B. put in
C. put up D. put off
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏永丰初级中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
The little boy _________, “I can ________ English now.”
A. say , speak B. speaks, say
C. says, speak D. speak, says
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:江苏省南京市八年级下期末英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Do you want to make friends with a special man? Here is some information about him.
He is quiet and shy. He likes to hide his eyes behind his hair. He doesn't smile very often. However, if you talk to him about music, he'll have a lot to say.
This is Jay Chou, the 34-year-old Taiwanese pop king(天王). His fans are so excited because he will have a singing party next month. Many pop stars will come, too.
Chou grew up just with his mother. He did not talk much and did badly in many school subjects. His mother noticed the boy's special interest in music and sent him to learn piano when he was only three years old. He loved it and kept on practicing.
Chou is not very handsome. He does not speak clearly when he sings or talks. But the singer has a lot of fans. "He is really good at music. It makes him attractive(有魅力的) to me, " said Liu Jiajun, a Junior 2 student in No. 101 Middle School in Beijing. "He is true to himself. He never follows others, "said Zhang Yujie, a Junior 1 girl at No.23 Middle School in Nanjing, Jiangsu Province.
1.How old is Jay Chou now?
A. Thirty-one.B. Thirty-two.
C. Thirty-three.D. Thirty-four.
2.From this passage, we know that Jay Chou_________.
A. is very handsome B. has a bright smile
C. often makes too much noiseD. is a pop music star
3.When he was a little child, he_________.
A. talked a lot every day B. did well in his study at school
C. started to like music D. had a lot of fans
4.According to one of his fans, Jay_________.
A. is a good student B. has long and beautiful hair
C. is a famous pianist D. is very attractive to them
5.The sentence "He never follows others" in the last paragraph means_________.
A. he always has his own style
B. he likes to walk alone
C. he doesn't like other people's songs at all
D. no one can catch up with him
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com