精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.My friend Peter is kind and lovely.But as a student,he is bad at English and science because he doesn't have an aptitude(资质)for that kind of study.
One day we are playing football,then the ball is in a tree.Peter climbs the tree to get it,and one of the teachers,John Marston is looking out of the window,he finds that the boy is good at climbing trees.Mr.Marston is an expert(专家)in climbing.
One weekend Mr.Marston invites Peter to climb Mount Kilimanjaro.Peter really enjoys the climbing.Mr.Marston tells Peter he is a very talented(有才能的)climber for his age.Peter leaves school three years later with no qualifications(毕业证),but he keeps climbing.He becomes very good at it.At the age of twenty,he becomes a professional(专业的)climber.He says,"I'll always remember Mr.Marston because he tells me I can climb."
91.Which subject is Peter not good at?English and science.
92.What are we playing one day?Football.
93.When do Peter and Mr.Marston climb Mount Kilimanjaro?One weekend.
94.Does Peter really enjoy the climbing?Yes,he does.
95.What does Mr.Marston say about Peter?He is a very talented climber for his age..

分析 本文叙述了皮特不擅长英语和科学,但是他擅长爬山,在Marston先生的鼓励下,他成了一名出色的专业爬山者.

解答 答案:91.English and science.细节理解题.根据第一段句子But as a student,he is bad at English and science.但作为一个学生,他不擅长英语和科学.可知皮特不擅长英语和科学,故答案为English and science.
92.Football.细节理解题.根据第二段第一句One day we are playing football.可知我们在踢足球,故答案为Football.
93.One weekend.细节理解题.根据第三段第一行句子One weekend Mr Marston invites Peter to climb Mount Kilimanjaro.一个周末,马斯顿先生邀请彼得去爬乞力马扎罗山.可知周末Peter 和 MrMarston 去爬山,故答案为One weekend.
94.Yes,he does. 细节理解题.根据第三段第一行句子Peter really enjoys the climbing.可知彼得很喜欢攀岩.故答案为Yes,he does.
95.He is a very talented climber for his age.  细节理解题.根据第三段第一行句子Mr Marston tells Peter he is a very talented(有才能的) climber for his age.可知Marston 说皮特是一个有天赋的爬山者,故答案为He is a very talented climber for his age.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Jenny was my grandmother's sister and she was an amazing(神奇的) woman.(60)BIt was a pity that she didn't live to celebrate her 100th birthday,but she had a good,long life.
She had been a teacher before many women had jobs.She taught in Africa for many years.
(61)EAt that time,people didn't travel by plane,so she had to travel there by ship.It took her three months to sail from England to Malaysia in those days.In 1947,she traveled by plane for the first time.(62)AShe continued to teach around the world until she was 75years old.
Jenny really loved teaching and she was also good at telling stories.I always loved to hear her talk about her stories.They were so interesting that I would like to listen to her when I was free.It was amazing that she could remember everything even though she was so old.
(63)CMy grandmother's sister was really an amazing woman.
A.This made traveling much easier and easier.
B.She was born in 1912and died in 2011.
C.I think it was because she never stopped working and thinking.
D.She was not interesting.
E.Then she moved to Malaysia and taught English there for a few years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Should teenagers help do the housework or not?Here are some students'ideas.
Tina,14
 
I hardly ever do the housework.Sometimes my mother  asks me to clean my room  if she's really
busy,but she always gives me money of a gift for helping her.After all(毕竟),housework is the job of
parents,isn't it?
 
David,14
 
Housework may be a little fun.My parents are sometimes tired.When I try to help them with some housework,they are very happy.I think doing the housework makes me and my parents happy,so I like doing it.
 
Judy,14
 
I often help my mother wash clothes or help my father wash his car.Doing housework can keep me strong and healthy.It is like a kind of exercise,isn't it?I think it's important to do the housework because I can learn to be independent.
 
Henry,14
 
I have to do the housework for about an hour every day.I do the dishes,wash the clothes and clean the floor.My parents never pay me for doing the  housework.But  I  think  it's  our  duty  in  the
family,isn't it?
 
56.The four teenagers are of the sameA.
A.age
B.idea
C.hobby
D.housework
57.Amay do the least housework of the four teenagers.
A.Tina
B.David
C.Judy
D.Henry
58.Judy thinks it isDdo the housework.
A.hard
B.useless
C.boring
D.important
59.Coften help parents do some washing.
A.Tina and David
B.David and Judy
C.Judy and Henry
D.Tina and Henry
60.Which of the following is TURE?B
A.David hates doing the housework because it's boring.
B.Henry thinks everyone in the family should do some housework.
C.Judy does the housework for an hour every day.
D.Henry often helps his father wash the car.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.Some people like to put their life in order.They are never late for work,they return their books to the library on time,they(26 )C people's birthdays and they pay their bills as soon as they arrive.Mr.Robinson is(27)B a person.
Mr. Robinson works at a bank and lives alone.His sister live in the next town with her husband,and her son,Jack.Mr.Robinson doesn't visit his sister or her(28)B from one year to the next,but he(29)C Christmas cards to them,and he hasn't forgotten each one of Jack's 20birthdays.
Last week Mr.Robinson drove home from the bank at the(30)A time,driving neither too slow nor too fast.He parked his car where he(31)C parked it,out of the way of other cars and he went into the house to make(32)D evening meal.Just then there was a knock(33)C the door.Mr.Robinson opened the door and found a policeman standing on the doorstep(门阶).
"What have I(34)B wrong?"Mr.Robinson asked himself in surprise,"Have I driven on the wrong side of the road?Has there been any trouble at the(35)D?Have I forgotten to pay an important bill?"
"Hello,Uncle,"said the policeman,"My name's Jack!"
26.A.forgetB.refuseC.rememberD.find
27.A.soB.suchC.likeD.as
28.A.friendB.familyC.motherD.father
29.A.collectsB.asksC.sendsD.hangs
30.A.usualB.certainC.otherD.busy
31.A.neverB.sometimesC.alwaysD.hardly
32.A.ourB.theirC.herD.his
33.A.downB.outC.onD.by
34.A.drivenB.doneC.parkedD.opened
35.A.doorstepB.townC.libraryD.bank.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

11.现在越来越多的学生使用和带手机进入校园,中学生是否应该带手机进入校园,为此学生们展开了讨论.  赞成意见:1现在是信息社会,手机是最快的信息交流的工具之一.2应充分利用好手机.如偶遇突发事故,可立即拨打手机求助.3可在每天学习之余利用手机游戏放松一下自己.
反对意见:1学校已提供了公共电话,因此手机并不能带来更多的方便,而且花费较多.2若课堂接听手机会影响上课.3学生玩手机游戏或接发短信,将无法集中精力学习.4我们要拒绝成为低头族.stop phubbing 不做低头族
注意:1.可适当增加细节和连接词,使文章通顺连贯;开头部分已给出,不计入总数;2.词数:100左右;
  Is mobile good for student?
Nowadays mobile phones are becoming more and more popular among the middle school students.but every coin has two sides.                                     

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.The bridge is       the river.(  )
A.onB.overC.inD.under

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8."Five hundred and sixty-seven thousand one hundred and ten,"which number is right?(  )
A.56,711B.567,110C.5,671D.5,671,110

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The big lamp isabove[?'b?v]the table.It shines brightly.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

12.写一篇介绍自己房间的作文,如房间里有电话、床、书桌、椅子、书柜和沙发.书和磁带在书柜里,电子游戏在沙发上,狗在椅子的下面…
可以发挥自己的想象,题目自拟,不少于50.
I have a small but tidy room.There is a bed,a chair,a desk,a bookshelf and one sofa in it.I often put my books and tapes in the bookshelf and my video games on the sofa.The lovely creature sitting under my chair is my dog.This is my room.I love my room..

查看答案和解析>>

同步练习册答案