分析 在美国,当一个人有钱了,他会想让大家都知道.即使他并没有变得非常富有,他仍然想让大家认为如此.这便是"攀比"--某些人试图使自己看上去像别人一样有钱的举动.
"攀比"的说法,第一次是于1913年由一名年轻的美国人,亚瑟蒙德提出的.他讲述了自己的以上的经历.在他23岁时,他一周挣125美金.这在当时是很大一笔钱了.他结了婚,并跟妻子搬到了纽约城外非常昂贵的社区.当他看到有钱人都骑马时,蒙德便也效仿着每天骑马.当他发现那些有钱人都有仆人伺候时,他和妻子也雇佣了个仆人,并为他的邻居们组织了盛大的派对.
这就像一场竞赛,但这场景赛事永无止境的,因为每个人都在试图赶超.亚瑟和他妻子的竞赛,在他们终于无法再支付高昂的生活方式时结束了.他们又搬回他们纽约市的公寓.
蒙德观察着身边的人和事发现,许多人活着只是为了追逐富贵的生活方式--他们邻里的生活方式.他发现到了这可笑的一面,并依此开始创作一系列短篇小说.他将这种行为称为"追赶琼斯",因为"琼斯"是美国一个非常常见的姓."追赶琼斯"衍生成了"保持跟身边人一样的富贵生活方式"的意思.在28年间,蒙德的系列小说一直活跃于全国各大报纸版面.
人们似乎从不厌倦攀比.世界各个角落总有"琼斯"的身影.但一个人总有一天会厌倦了"追赶琼斯",因为"琼斯"总是遥遥领先得比他强.
解答 28.答案:B 细节理解题.题干的意思是:一些人想追赶琼斯,是因为_______.分析原文:when one becomes rich,he wants people to know it.And even if he does not become very rich,he wants people to think that he is.句意:当一个人变得富有,他想让人们知道.即使他不会变得非常富有,他希望人们认为他是富有的.所以只有第二项符合.故选B
29.答案:A 细节理解题.问题:从这个故事中可以推断出富人们喜欢居住在哪里?分析原文:He got married and moved with his wife to a very wealthy neighborhood outside New York City.句意:他结婚后和他的妻子搬到纽约市外,那有一个非常富有的社区.同时结合现实富有的人都喜欢居住在别墅,故选 A
30.答案:C 细节理解题.问题:通过作者的观点,追赶邻居的方式是如何?结合全文的理解和短文最后两句话But one must get tired of trying to keep up with the Joneses because no matter what one does,Mr.Jones always seems to be ahead."但一个人总有一天会厌倦了"追赶琼斯",因为"琼斯"总是遥遥领先,比他强.故选C
点评 做阅读理解时,要注意培养自己快速阅读的习惯.切不可在个别难懂的词句上磨蹭,只要全篇理解了,个别难懂的词句可以根据上下文和构词法去猜测,去推断.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| 66.Miss Jiang is an English teacher.She wants to teach her students better. 67.Jenny is very interested in computer. She wants know more about it. 68.Mary is a schoolgirl,she is worried about her math.She doesn't know what to do. 69.Kate has a 10-year-old son.But her son doesn't like to talk with her.Kate doesn't know how to do it. 70.Sandy's parents are very busy with their work.She wants to help them do some housework. | A.How to Learn Math B.How to Communicate with Children C.How to Teach English Well D.How to Make the Waste Useful E.How to Cook Delicious Food F.How to Use the Internet G.How to Be Healthy |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| how,either,be,danger,feel,with,well,lose,swim,weather |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | lend me a hand | B. | give me some food | ||
| C. | help me | D. | buy anything for me |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | in blue,on | B. | on blue,in | C. | in a blue,on | D. | in a blue,in |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| 2-Day Huai'an Culture Group Tour How about going to Huai'an for the weekend?You can visit Zhou Enlai Memorial(纪念馆)and taste Huaiyang delicious food such as lobsters(龙虾)and crabs. Tour Price:¥690 Call us at 800-817-7223 | ||||||
| 4-Day Qingdao Private(私人的)Tour Qingdao is famous for its sunshine,white sandy beaches and clear water.You can relax here,Walking along the beaches and breathing the fresh air! Tour Price:
| ||||||
| 5-Day Colourful Taiwan Group Tour If you like to take a round-island trip.Taiwan is the best place for you!You can climb A-li Mountain,go boating in Sun Moon Lake and experience the various cultures of the island. Tour Price:¥8500 Call us at 800-850-8288 | ||||||
| 8-Day London Private Tour Come to London for a few relaxing days to enjoy the view of the Thames(泰晤士河)and visit such places of interest as Tower Bridge and Big Ben. Tour Price:
|
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com