Tom likes fish very much. He often buys some fish in the shop and takes it home. But when his wife sees the fish, she says to herself, “Good! I can ask my friends to have lunch, and we can eat the fish. They like fish very much.”
So when Tom comes home in the evening, the fish is not there and his wife always says, “Oh, your cat eats it”. And she gives Tom some bread for his supper. Tom is very angry. He takes the cat and his wife to the shop near his house and weigh称重) the cat.
Then he turns to his wife and sa ys, “My fish weighs one kilo. This cat weighs one, too. My fish is here, you see, then where is my cat?”
阅读短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项
1.Tom likes _________ very much.
A. cat B. his wife
C. fish D. His friends
2.What does Mrs Tom do with the fish?
A. She eats the fish before Tom comes back.
B. She asks her friends to come to eat the fish with her.
C. She puts the fish in the fridge(冰箱)and waits for her husband.
D. She cooks the fish for Tom.
3.Mr Tom weighs _______ in the shop with his wife.
A. the fish B. the cat
C. his wife D. his friend
4. How much fish does Tom often buy?
A. one kilo B. two kilos
C. three kilos D. four kilos
5. Who eats the fish?
A. Mr Tom B. Mrs Tom
C. The cat D. Mrs Tom’s friends
1.C
2.C
3.B
4.A
5.D
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了Tom喜欢吃鱼,所以买了一条鱼,没想到他的妻子请朋友来家做客把鱼吃掉了,并且告诉他是猫吃了,但是Tom称猫的重量来说破他妻子的话。
1.细节理解题。根据第一段,Tom likes fish very much。可知选C。
2.细节理解题。根据I can ask my friends to have lunch, and we can eat the fish. They like fish very much.可知应选C。
3.细节理解题。根据文中 He takes the cat and his wife to the shop near his house and weigh称重) the cat. 故选B。
4.细节理解题。根据文中最后一段My fish weighs one kilo和This cat weighs one, too.可知鱼重一千克。故选A。
5.细节理解题。通过文章可知是Tom的妻子邀请他她的朋友来,把鱼吃掉了,故选D
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:214-2015学年江苏泰州姜堰四中八年级上第一次测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
----What is the man like ?
---- He is ________.
A. my teacherB. from the USA
C. watching TVD. friendly and helpful
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届黑龙江绥棱七年级五四制上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Can you ____ English? Only ______.
A.speak ,a little words
B.say,a little words
C.speak, a little
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届黑龙江绥棱七年级五四制上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Jackie is _____ careful, so he seldom(很少) makes mistake.
A. usually B. never C. always
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届黑龙江大庆第二十五中学七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:补充句子
1.________(pay) over the Internet isn’t always safe.
2.You will r______ (收到) it a few days later by post.
3.Mother's Day is on the ______ (two) Sunday of June.
4.Choose me as your class monitor and I p_______ (承诺,保证) to help you!5.Please be ________(care) with your things.
6.---You look ________(worry) .What’s the matter ?
---I will have a big exam tomorrow.
7.Could you tell me how _________(get) to the National Stadium ?
8.Online shopping has s________advantages.
9.After _______ (visit)the Tower of London, take the boat back along the river
10.The girl under the tree is a friend of ________(I).
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届黑龙江大庆第二十五中学七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Could you tell me how to get to the National Stadium?
— Sorry, I’m not sure . _____ ask the policeman over there?
A.Why not B. Why
C. What about D. How about
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届黑龙江大庆第二十五中学七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—I’m looking forward to ____ the football match_____ my friends. —Me, too.
A. watching, with B. going, with
C. coming, and D. visiting, with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届陕西西安市七年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:完形填空
Chris is 12 years old. He in a village in England. The school in his village is not far his home, so Chris often goes to school on foot (步行). Chris usually gets up at about 7:00 in the morning. It is not . So he has a quick breakfast. He for school at about 7:50. It takes him about 10 minutes to to school. He gets to school at about o’clock. Sometimes Chris rides his bike to school. School starts at 8:10. His favorite subject is math. He thinks numbers are .
Chris has a . He hopes (希望) to go to a big city like London some day (某一天). So he can take the subway. “I take the subway. It must be a lot fun,” he says.
Can his dream ? “Sure, it can,” says Chris.
1.A. lives B. works C. teaches D. plays
2.A. on B. in C. from D. at
3.A. late B. early C. bad D. good
4.A. goes B. comes C. leaves D. gets
5.A. take B. ride C. meet D. walk
6.A. six B. eight C. nine D. ten
7.A. quick B. right C. interesting D. free
8.A. habit B. bridge C. dream D. friend
9.A. never B. often C. usually D. always
10.A. have fun B. come true C. have time D. come in
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2016届贵州安顺西秀区初级中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:选词填空
![]()
Mrs Brown has two sons.Their(他们的)1._______are Jeff and Barry.Jeff is 15,Barry is 13.They 2.______students(学生)at a middle sch001.They like different(不同的)things.Jeff likesball games,SO he is in the 3._____club.He often(经常) 4._____ball games in the club.Barry 5._______sports.He likes reading(读书).He thinks(认为)it is 6.__________He hasmany 7.______in his bookcase.He has picture books,story books and SO on(等等).He reads every evening How about.
8._______? Jeff likes vegetables,9.____Barry likes meat(肉).They both(都)like 10._______.But Jeff likes bananas.Barry likes pears.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com