精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.
根据以上哈尔滨、北京、武汉、广州降水量年变化柱状图,选择最佳答案.
51.C has the most rainfall.
A.Beijing
B.Wuhan
C.Guangzhou
52.The rainfall is heavy fromB toB,covering 80% of the year's amount (总量).
A.April; July
B.May; September
C.July;November
53.We knowC from the above information.
A.the north has much more rainfall
B.Guangzhou gets the most rainfall in June
C.the south has much more rainfall
54.Beijing getsC rainfall thanC.
A.less; Harbin
B.far more; Wuhan
C.less; Wuhan
55.Which of the following is true?B
A.The rainfall of Guangzhou in May is as heavy as in July.
B.The rainfall in Wuhan is about the same in May and July.
C.There is enough rain in the east,but little rain in the west.

分析 这是哈尔滨、北京、武汉、广州降水量年变化柱状图.一个图表可以清晰的看到这几个城市降水量的对比.

解答 51.C 细节理解题.根据图表可知广州降水量最大,故选C.
52.B 细节理解题.根据图表可知从5月到9月的降水量占去年总降水量的80%,故选B.
53.C 细节理解题.比较几幅图可知武汉广州的降水量比哈尔滨和北京多,故选C,南方降水量比北方多.
54.C 细节理解题.根据图表可知北京的雨量要比武汉要少,故选C.
55.B 细节理解题.根据表格内容可知武汉的降水量在5月和七月的降雨量是相同的,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

4.W:Excuse me,sir.
M:Yes,what can I (56)do for you,madam?
W:It's 12o'clock.I have been here (57)for an hour to meet my father.But I saw all the passagers come out except (58)him.
M:Are you sure of the(59)time his flight arrives?
W:Yes,I think so.He told me he would reach the airport (60)at about 1:00this afternoon.
M:That's true.Flight BA506has just (61)arrived.
W:What?BA506?Well,I don't think it's (62)his flight number.
M:Do you (63)remember his flight number?
W:It's VA407.I think …Oh,a minute,please.Here.I wrote (64)it on my notebook.Sorry,it's VA408.
M:VA408?I see,madam the flight was to arrive at 1:00,but it will be two hours and twenty minutes late because of the bad weather in New York.
W:OK.Then I will(65)have to wait longer.Thank you very much,sir.
M:Good luck!Madam.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.My name is Tom Allan Green.(  )
A.You can call me Mr Allan.B.Green is my first name.
C.People often call me Tom GreenD.Allan is my family name.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.It's timeto have (have) lunch.Let's go.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Alice was excited.A new copy of Our pets,Our Pals had just come in the mail.She sat in a chair and began reading it.
Our Pets
Our Pals
Letters to the Editor
Dear Pet Pal,
I love your magazine.I've been reading it since I was seven years old.I like to read about cats because I have two cats.
--Emily,age 10

Dear Pet Pal,After reading"Goldfish Make Great Pets",Iconvinced my mother that I should get my first pet.Now I have two goldfish.Thanks!
--Mario,age 11
Dear Pet Pal,
I like to take my dog Ralph to my grandmother's house,but he makes her sneeze.Can you help me?
--Steve,age 13
********
Dear Steve,
If your grandmother has a fenced yard,keep Ralph outside.
That should help!
--Editor
Alice decided to write a letter,too.She took out a pen and a piece of paper.
Dear Pet Pal,Can you tell me if snakes make good pets?My brother and I say they do,but our parents are not so sure.Perhaps you could help.
Alice,age 11

47.D is 10years old and has two cats.
A.Alice
B.Mario
C.Steve
D.Emily
48.Steve likes to go to his grandmother's house with theB.
A.cats
B.dog
C.snakes
D.goldfish
49.Alice would like toA
A.keep a snake as a pet
B.give her brother a snake
C.write a report on snakes
D.read a book about snakes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.选择 阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题.
There are many things we need to know,but we do not learn them at school.For example,if we want to use our money wisely,we need to shop carefully.We need to know how to compare(比较)the prices of the things in different shops.We also need to know how to make the best choice when we shop.
Knowing how to make such choices is a life skill,and we need to practice it in our daily life.
   Supermarket W
Business hours:6:00a.m-10:30p.m
Eggs(1kilo):£6.50
Apples(1kilo)£3.80
Pork(1kilo)£18.20
Tomatoes(1kilo)£1.58
Environment:Very good
Service:Good
Supermarket M
Business hours:5:30a.m-10:30p.m
Eggs(1kilo):£6.60
Apples(1kilo)£3.96
Pork(1kilo)£18.20
Tomatoes(1kilo)£1.50
Environment:Very good
Service:Good
Supermarket Y
Business hours:6:00a.m-10:00p.m
Eggs(1kilo):£6.20
Apples(1kilo)£3.30
Pork(1kilo)£17.20
Tomatoes(1kilo)£1.30
Environment:Need improving
Service:Just so--so
Supermarket T
Business hours:6:00a.m-9:30p.m
Eggs(1kilo):£6.90
Apples(1kilo)£3.90
Pork(1kilo)£18.60
Tomatoes(1kilo)£1.60
Environment:Just so--so
Service:Bad
46.Which supermarket has the longest Business Hours?B
A.Supermarket W.
B.Supermarket M.
C.supermarket Y.
47.The price of the pork inAis the same as that inA
A.Supermarket W; Supermarket M   
B.Supermarket Y;Supermarket T
C.Supermarket W; Supermarket Y
48.If you want to spend the least money on eggs,which supermarket will you go to?C
A.Supermarket W.
B.Supermarket M.
C.Supermarket Y.
49.From above,which supermarket may have the fewest shoppers?B
A.Supermarket W.
B.Supermarket T.
C.Supermarket M.
50.What may be the reason if a shopper usually shops in Supermarket Y?C
A.The Environment.
B.The Service   
C.The Price.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.一Have you read a book called Jane Eyre?
一Whowroteit?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.-The guy there is asking about your age and salary.
一Please make it clear that he shouldn't act sopolitely(polite)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Careless drivers caused a lot of accidents last year.(careful)

查看答案和解析>>

同步练习册答案