精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.When I opened my e-mail the other day,Rachel,a pretty woman,appeared on my computer screen.She greeted me by name and started talking happily.Sometimes she stopped to smile at me or blow a kiss.It was cool,right?In fact,she was reading to me an e-mail from my brother John.
Rachel could be there because of a new technology called Facemail lets you send in a funny way.By using it,your e-mails can be read to the receiver by an attractive person or by a clown.You can download the software at  www.Facemail.com without paying.Facemail faces are lively and they can simulate the emotions that you put in you text.For example,type in,and Rachel blows a kiss.
LifeFX,the company that developed the Facemail,is sure there are wide business uses.Why is e-business not so popular now?One of the reasons is that buying online has no human touch.But if you go to the Nike website,and the famous basketball star Michael Jordan greets you by name,serves you,and personally  closes the sale,won't you be happy?Also,if mom can't be home when kids get back from school,she can leave a note with a voice and picture on the screen to tell them what there is to eat.
It's true that Facemail makes life easy and fun,but it should be used with care.The clown looks lively and funny at first.But if you choose the clown,put a few rude words in an e-mail and add some angry emotions,you've got a Psycho mail.

46.In fact,who is Rachel?C
A.She is a pretty actress.
B.She is John's girlfriend.
C.She is not a real person.
47.What is the main advantage of Facemail?B
A.You don't need to pay for it.
B.E-mail can be attractive in a more lovely way.
C.You can ask a beautiful woman to read the e-mail to you.
48.What does the underlined expression"closes the sale"probably mean?B
A.停止营业
B.达成交易
C.取消折扣
49.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.You should't choose a clown.
B.Facemail can be widely used in business.
C.Mom can show her kids how to cook by Facemail.
50.What is the writer's attitude(态度)towards Facemail?C
A.He thinks it's a danger to the Internet.
B.He thinks it needs further improvement.
C.He thinks it's a cool and funny technology.

分析 当我打开电子邮件的时候,一个漂亮的女人Rachel出现在我的屏幕上.她和我打招呼并且愉快的和我交谈.有时候她停下来对我微笑或者是给我一个飞吻.这很酷吧.事实上,他正在给我读我弟弟John给我写的一封邮件.
Rachel可以出现在那是因为一种叫做Facemail的新科技,它可以让你用一种有趣的方式发送邮件,通过它,你的邮件就可以通过一个有吸引力的人或者是小丑来读给接收者.你可以免费在www.Facemail.com 下载这个软件.这种软件很生动,他们可以模拟情绪放到你的邮件里.例如,键入这个表情,Rachel就会给你一个飞吻.
LifeFX这家公司发明了这个软件,很有商业前途.为什么电子商务现在不很流行?原因之一就是在线购买没有人情味.但是如果你去耐克网站,并且著名的篮球明星迈克尔乔丹和你打招呼,为你服务,并亲自达成交易,你不高兴吗?此外,如果妈妈不在家的时候,孩子们从学校回来,她可以留下一张带有图片和声音的纸条在屏幕上,以便告诉他们有什么吃的.
的确,Facemail使生活方便和乐趣,但应谨慎使用.这个小丑一开始看起来很活泼有趣.但如果你选择了小丑,在电子邮件中放了一些粗鲁的话,并添加一些愤怒的情绪,你就已经获得一个疯人型的邮件.

解答 46.C 细节理解题.根据"Rachel could be there because of a new technology called Facemail lets you send in a funny way."可知Rachel之所以出现在屏幕上是因为一种新科技.故Rachel只是一种软件中的人物,不是真实的人,故选C.
47.B 细节理解题.根据"Facemail faces are lively and they can simulate the emotions that you put in you text."可知这个软件可以很生动,并且把你的情感放到文字中,让你的邮件更加的吸引人.故选B.
48.B 细节理解题.根据"the famous basketball star Michael Jordan greets you by name,serves you,and personally  closes the sale,won't you be happy?"并按网上购物的顺序,可知先是greets you by name(打招呼),其次是serves you(为你服务),最后是close the sale(达成交易).故选B.
49.B 细节理解题.根据"LifeFX,the company that developed the Facemail,is sure there are wide business uses."可知LifeFX公司发明的这一软件,有广泛的商业用途.故选B.
50.C 推理判断题.从全文看,作者对Facemail是持肯定和赞赏态度的,并根据第一段中的"It was cool,right?"和文章中出现的funny way和lively等词都可以看出.故选C.

点评 本题考查新科技的阅读.文章中艰难的单词,已给出含义,故阅读起来难度减低,最后一题要求考生根据对文章的理解体会作者的言外之意.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.There is      "h"in the word"hour",and the"h"doesn't make      sound.(  )
A.an;aB.a;anyC.an;any

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

18.根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整.
A:Environmental problems have become more and more serious.
B:Yes,I think so.Last weekend I planned to swim in Qingcheng River.When I got there,I
was shocked by what I saw.(76)The river used to be clean.But now,it is full of rubbish,and there is
no fish at all.
A:(77)That's too terrible!And the air pollution is serious,too.How I miss the blue sky and the
fresh air!(78)What should we do?
B:First,we must take action from ourselves.(79)We can be volunteers to help protect environment.
A:I agree.Being volunteers really helps.
B:Then,we need to invite more people to join us.
A:Good idea!But how can we do that?
B:(80)How about making a speech about environment in public?
A:Sounds good!Let's do that!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.We can use manyvehicles(交通工具) such as buses,cars and so on to go to or from work.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.The boy's parents are dead,so he has todepend on(依靠)himself.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---Attention,please!I have good news for you about your flight.
---        ?(  )
A.What are theyB.Where is itC.How are youD.What is it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--Have you watched the latest TV program Running Man?
--Of couurse!It's popular with__________the young________the old.(  )
A.either; orB.neither; norC.both; andD.not; but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

16.Jackson has difficulty insolving(solve) the problem in such a short time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Ilove (热爱) you,my motherland,China.

查看答案和解析>>

同步练习册答案