精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.It was the last day of school.Peter was happy.He liked school,but he liked summer vacation better.
He was having a pool party.All his friends were coming.He could hardly(几乎不) wait.After school,he rushed home.He wanted the party to be just right.Mum made sandwiches.She also had a big jug of juice."Peter,make sure your room is clean,"she said.Peter nodded(点头).Soon the doorbell rang."Let me answer it!"said Peter.
Alan and James were there.They were ready to swim."Hi!"said Peter."We are almost ready to start.Come in."The two boys came in.They played a game until(直到) the other three came.Then they played in the pool.
The pool deck was hot.The water was cold.They had great fun playing in the water.Mum put food and drinks on the table.It was near the pool.She took photos for them.They had a good time.
77.Peter was having aD.
A.picnicB.class
C.birthday partyD.pool party
78.How many friends came to the party?B
A.6.
B.5.
C.4.
D.7.
79.What did they drink?A
A.Juice.
B.Cola.
C.Soda.
D.Water.
80.What did Mum do during the party?C
A.She made sandwiches.
B.She made a jug of juice.
C.She took photos for them.
D.She cleaned their rooms.
81.What is the best title for this story?D
A.Peter's Friends.
B.Peter's Home.
C.Peter's Pool.
D.Peter's Party.

分析 文章大意:这是一篇日常生活类阅读,主要介绍彼得举办了一个泳池派对的事,放学后彼得邀请了几个好朋友来家里玩,妈妈为他们准备了吃的和喝的,还给他们拍照,他们玩得很开心.

解答 77.答案:D.细节理解题.根据第二段第一句He was having a pool party.他有一个泳池派对.可知,选D.
78.答案:B.细节理解题.根据第三段The two boys came in.They played a game until(直到) the other three came.两个男孩进来了.他们玩了一个游戏,直到其他三个都来了.可知,共有5个,选B.
79.答案:A.细节理解题.根据第二段第二行She also had a big jug of juice.她还有一大壶果汁.可知,他们喝果汁.选A.
80.答案:C.细节理解题.根据最后一段第六句She took photos for them.她为他们拍照.可知,选C.
81.答案:D.标题猜测题.根据第二段第一句He was having a pool party.他有一个泳池派对.及短文内容可知,主要介绍彼得的派对,选D.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.阅读下面短文,根据其内容,补全表格中所缺信息.请将答案按编号依次填入表格内题号后横线上.
Oct.16 is World Food Day.The UN started the day in 1979.It's used to remind people not to waste food and fight hunger.
A big number of people in the world still don't have enough food to eat.Food shortage(匮乏)is a big problem worldwide.Right now,there are more than 1,000 million hungry people in the world according to the UN.Many children go to sleep hungry,and 15 million of them die of hunger each year.
There are several reasons why there are food shortages.First,there have been more droughts(干旱)and floods recently.Also,a growing population makes feeding everyone more difficult.
Another big reason is food waste.Most people don't realize how much food they throw away every day.Sometimes we cook too much,or we don't use it before it goes bad.The average(平均的)person throws away 50 kg of food every year.According to the UN,more than one third of all food produced worldwide goes to waste each year.
That is over1,300,000 million kilograms of food being wasted.The amount of food wasted in Europe can feed 200 million people,and the food wasted in Latin America can feed 300 million a year.
So think twice next time you want to throw away food.By cutting down on food waste,we could help put food on the empty plates of some hungry children.Only order as much food as you can eat in a restaurant.If you can't eat all you order,take the rest home.Don't be too picky about food so that you don't leave any on your plate.Some food may not taste great,but your body needs it.Keep an eye on what food you have at home.Don't buy too much.Don't cook too much.
When you throw away food,you are not just wasting the food itself.Resources(资源)are also wasted while growing,transporting and cooking the food.These things all take energy,time and water.

Title:(1)Introduction on World Food Day
The UN's (2)purposeto start this dayTo remind people not to waste food and fight hunger
Facts of food shortage◆Over 1,000 million people are hungry each year.
◆15 million children die of hunger each year.
Reasons for food shortage◆more droughts and floods now
◆a growing population
◆food waste worldwide(3)the amountof it each year※The average person throws away 50 kg of food.
※Over 1,300,000,000,000 kg of food is wasted.
※The food wasted in Europe can feed 200,000,000 people,and the food wasted in Latin America can feed 300,000,000 people.
Ways to stop food waste◆Only order as much as you can eat at a restaurant.
◆Take the rest of food home if you can't eat all you've ordered.
◆Don't be too picky about food.
◆Be sure not to (4)keep or cook more food at home than you need.
 
(5)wasted resources included
 
◆energy◆time◆water

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.When you visit Taiwan,Green Island is a wonderful place not to be missed.
Green Island,with clear blue water around it,is an island in the Pacific Ocean,33kilometers east of Taitung.The old name for Green Island was Huoshandao,meaning"fire-burning island".The island got its name because people on the island used to set up fires at night to help people who went fishing home.Another story goes that in the Qing Dynasty there was a fire and most of the island's trees and grass died.The coastline(海岸) of the island is only 20kilometers long,the tallest mountain is only 281meters high and the island is only 15km2,but it is attracting(吸引) a growing number of tourists.
Green Island has a lot of interesting that makes it a place where people like to go:seaside,a clear white beach,green grasslands,seawater,hot springs,beautiful undersea sights,and a great many plants and animals.Another thing of Green Island that people are interested in is its rocks in different shapes."Sleeping Beauty"and"Pekinese Dog"are the two most strangely shaped ones.There are also other interests with one cannot miss.The green hills,blue sea,clear sky,and ocean gentle winds make a"must"for you.
76.From the article we know Green Island isD.
A.very large
B.281meters long
C.in the Indian Ocean
D.33kilometers from Tai tung
77.According to the two stories,people on the Green Island used toC.
A.meet a lot of visitors
B.set fire to get warm
C.make a living by fishing
D.cut down too many trees and grass
78.The sight"Pekinese Dog"isB on Green Island.
A.a cute living dog
B.a rock like a dog
C.a dog-shaped plant
D.a dog of"Sleeping Beauty"
79.The last passage is mainly about theA of Green Island.
A.sights
B.history
C.people
D.culture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Iwonder(想知道) if you can help me with my math.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.---你们上周的学校郊游怎么样?
---好极了!
---How was your school triplast week?
---Itwas great!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---How often does Bob play tennis?
---                .(  )
A.Once a monthB.For a monthC.A month agoD.A month later

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.You have a toothache.Why not go and see a dentist(a doctor who can look after your teeth)?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-_________?(  )
-I have got a cough and I'm not feeling well.
A.What are you doingB.How do you like it
C.What's the matter with you   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

11.听下面一段对话,回答第6-10五个小题
6.Where is Steve now?
A.In China           
B.In France             
C.In the United States
7.How does he feel now?
A.Worried
B.Angry
C.Happy
8.Where is Steve supposed to eat fruit after he cuts it up?
A.Near the plate
B.On the table
C.On the plate
9.How is Steve supposed to eat fruit after the cuts it up?
A.With his bands
B.With a fork
C.With a knife
10.What is the polite way of saying you don't want any more food?
A."I'm full."
B."You're full."
C."That was delicous."

查看答案和解析>>

同步练习册答案