【题目】根据短文内容,选择正确答案。
A
My name is Li Jing. Today let me show you around my community. In front of my apartment(公寓), there is a very small garden with a table, four chairs and some flowers. I love taking a walk with my pet dog in the garden in summer.
After getting out of the garden, I can get to a big market soon. I walk past the market when I go to work every day. There are fresh vegetables, fruit and meat there. I often buy some fresh fruit there with my friends. After passing the market, I will be near the main road. There are a lot of shops on both sides of the road, like shoe shops, clothes shops……
After walking straight along the main road for a quarter, I can see a bus stop. I only need to pay 0.5 yuan, and then I can go almost (几乎) anywhere. That's very cheap. I feel very happy to live in a community like this.
(1)Li Jing's apartment is ________.
A.next to a zoo
B.behind a garden
C.behind a zoo
D.in front of a garden
(2)Li Jing loves ________ in the garden in summer.
A.playing the piano
B.riding a bike
C.walking her dog
D.taking a walk
(3)Who does Li Jing often go to the market with?
A.Her classmates
B.Her parents.
C.Her friends
D.Her grandparents.
(4)Li Jing has to walk along the main road for _____ before getting to the bus stop.
A.5 minutes
B.10 minutes
C.15 minutes
D.20 minutes
(5)Which of the following is TRUE?
A.There are four tables in the garden.
B.People can buy clothes in the market.
C.It's very expensive to take a bus.
D.Li Jing enjoys her community a lot.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
(4)C
(5)D
【解析】本文是对作者所居住的小区的介绍。自家的公寓带有一个小花园,走出花园,很快就到了一个大的市场,市场外是一条繁华的主街,主街外有一个公交站。小区热闹、方便,作者非常喜欢住在这儿。
(1)B 推理判断题。题意:李进的公寓在哪儿?A. next to a zoo靠近动物园;B. behind a garden在花园后面;C. behind a zoo在动物园后面;D. in front of a garden在花园前面。由第一段第二句:In front of my apartment(公寓), there is a very small garden 可知,公寓前面有一个小花园。即公寓在小花园之后。故选B。
(2)C 细节理解题。题意:李进喜欢夏天在花园里做什么?A. playing the piano弹钢琴;B. riding a bike骑车;C. walking her dog遛狗;D. taking a walk散步。由第一段最后一句:I love taking a walk with my pet dog in the garden in summer.可知,他喜欢夏天在花园里和狗一些散步,即:遛狗。故选C。
(3)C 细节理解题。题意:李进经常和谁一起去市场?A. Her classmates她的同学;B. Her parents.她的父母;C. Her friends她的朋友们;D. Her grandparents.她的祖父母。由第二段里的:I often buy some fresh fruit there with my friends可知她经常和朋友一起在那儿购物新鲜的水果。故选C。
(4)C 细节理解题。题意:在到公交站前,李进必须沿着主街走多久?A. 5 minutes五分钟;B. 10 minutes十分钟;C. 15 minutes十五分钟;D. 20 minutes二十分钟。由第三段第一句:After walking straight along the main road for a quarter, I can see a bus stop.可知沿着主街走一刻钟后,可以看到公交站。一刻钟=15分钟。故选C。
(5)D推理判断题。题意:下面哪一个是对的?A. There are four tables in the garden.花园里有四张桌子;B. People can buy clothes in the market.人们可以在市场里买衣服;C. It's very expensive to take a bus.坐公交很贵;D. Li Jing enjoys her community a lot.李进非常喜欢她的小区。由短文最后一句话:I feel very happy to live in a community like this.可知,她非常喜欢像她所居住的小区。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】写作(15)
培养良好的学习习惯对于处于升学阶段的我们是非常重要的。你认为良好的学习习惯应当是怎样的呢?请根据下面的信息提示,写一篇短文,首句已给出。
信息提示:上课认真听讲,按时完成作业,不偏好某个科目,向老师和同学请教
要求:根据信息提示,把握要点,适当发挥,不逐字翻译.字数在80词左右。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(10分)
Daniel是阳光中学9年级1班的学生, 你想推荐他成为班长。请根据下列内容要点,用英语写一篇介绍Daniel的短文。
1.他很聪明,常能想出很多好点子;
2. 耐心, 做事有条理,从不忘记他必须做的事;
3.他喜欢红色,因为红色可以是他更容易做决定。当他遇到困难时,她就会穿红色;
4.他乐于助人,经常帮助我们解决一些数学难题;
5. 我相信……
注意:1. 短文须包括所有内容要点,要求语句通顺,意思连贯;
2.第5点用1-2句话展开合理想象,做适当发挥。词数90词左右。
Daniel is a Class 1, Grade 9 student in Sunshine Secondary School.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Amy was not sure _______________________.
A. that she should ask for her teacher’s advice
B. if she should finish the task before October 15th
C. that should she buy a present for her friend
D. if should she go through the third gate
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据所给句子和汉语提示写出恰当的单词,每空一词。
(1)Daniel, (记得)to wear old clothes tomorrow. We'll go and plant trees
(2)-- Are all the computers these(工程师)?
-- Sorry, I have no idea.
(3)It's (危险的)to play with fire. You mustn’t do that.
(4)L on trees usually turn yellow in autumn.
(5)I see Mr. Smith d his son to school every day. His son goes to school in his car.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】任务型阅读: 先通读下面的短文,然后根据短文内容和表格,在空格内填入一个适当 的单词,使意思完整.(共5分)
Trees are one of the oldest citizens (公民) of our earth. Just like us, trees change a lot as when they grow. At 1to 3 years old, young trees learn how to protect themselves. For example, many trees grow thorns(刺) to tell animals not to go near. Most young trees have large, deep green leaves so that they can catch enough sunlight and change it into their food and energy.
When trees are 4 years old, they begin to grow very fast and become strong enough to face challenges in life. At the age of 15, trees become young adults. They grow more slowly and begin to produce flowers and fruit. It is not until the trees are 20 to 25 years old that they become real adults. The trees reach their largest sizes. Adult trees give us many things such as oxygen(氧气) and natural beauty. If we give them good care, they will go on to live healthily for many years. In many ways, the life of trees is like our own life experience. So, enjoy every minute of the life of the trees because they are very helpful to the environment.
Title: The 【1】 of trees | ||
【2】 | Growing | Things they can do |
1 to 3 years old | Growing thorns to tell animals | Learn to protect themselves; Catch sunlight and change it into food and energy. |
4 years old | Becoming strong enough | Face challenges |
15 years old | Becoming young adults | Produce flowers and fruit |
20 to 25 years old | Becoming real adults; Reaching their largest sizes | Give people many things 【4】 oxygen(氧气) and natural beauty. They can be of great 【5】 to our environment. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请以Millie的名义写封信向Bill介绍你的家乡,并邀请他到你家作客,同时在信中告知他到你家怎么走,要点如下:
(1)我的家乡扬中是位于江苏南部的一个小城市,……。扬中因美食而闻名,你可以来尝尝河豚(balloonfish)
(2)我住在市中心。沿着迎宾大道(Yingbin Road)走,在第二个交通灯处向右转弯;一直往前走,你会看到一座桥,过桥,我家就在道路的拐角处。
(3)我的父母将为我们准备……,我期待……。
注意:
①词数: 80词左右(开头已给出的内容不记入总词数);
②内容必须包括上表中的要点,要适当发挥;
③条理清楚、语句连贯;
④文中不得出现真实的校名和人名。
Dear Bill,
I'm going to tell you something about my hometown……
Yours,
Millie
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】阅读下列短文,判断正误。
C
Today is the first day of May. I get up early in the morning because it's my birthday. I get lots of gifts today and they are all in the nice boxes.
My father gives me a blue box and there is a dictionary in it. My mother gives a pink box to me and there is a beautiful dress in it. The dress is also pink. My friend, Lily, brings me a tennis racket as a gift. I like this gift because I often play tennis with her at weekends.
There is a piece of paper on my desk, it says “Your gift is on the dresser!” I find a beautiful scarf in a yellow box on the dresser,and it is from my sister.
I like today, May 1st. I have a happy birthday. I love my family and my friend.
(1)From the passage (短文), we know the writer is a girl.
(2)The writer’s birthday is on Children's Day.
(3)The writer gets the same gift from the parents.
(4)The writer's friend gives the writer a scarf as a gift.
(5)There are four people in the writer’s family.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空,每空限填一词。
【1】There will be a high-speed railway _________(connect)Yancheng to Nanjing.
【2】I believe you have made a good ________(decide).
【3】“Will it be possible to get me one more ticket?” He asked ________(hopeful)
【4】My family are going to have a big dinner to celebrate my elder sister’s______(twenty)birthday.
【5】We all love the dumplings made in Jiaxing.They seem even________(taste) to us after watching the TV Programme A Bite of China.(舌尖上的中国)
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com