精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Car-hailing company DiDi signed an agreement with TAL Education Group to provide free online courses for the children of taxi drivers.The courses,worth 30 million yuan,cover
all subjects from primary to high school.Children can study courses at home,saving parents time to spend or pick up children from off-line after-school classes.
According to Zhu Jingshi,vice president of DiDi,all 153 million registered(注册)taxi drivers of DiDi can ask for the courses on the company's mobile app.The car-hailing company will evaluate (评价)the drivers and provide courses on the basis of the time they became registered drivers with the company,the number of passengers served and evaluation from passengers.
The health and education of children have remained top priorities of Chinese parents,including taxi drivers. A survey done by DiDi and TAL showed that although the average monthly income(平均月收入)of taxi drivers is only 6000 yuan,many would like to pay 40 percent of their income for their children's education.
The survey found that most taxi drivers were born in the 1970s and 1980s and worked seven days a week.More than 70 percent of them have children under 18 but very few have time to be with family and children.Only 8 percent of them said they had guided their children in doing homework.Because of these,60 percent of drivers hope their children could receive the guidance from professional services.

47.The online courses would help taxi driversCfor their children's education.
A.find good school 
B.get better teachers  
C.save time and money 
48.The children of taxi drivers would like take the courses like PictureA.

49.The underlined sentence"The health and education…"means thatB.
A.most of the taxi drivers have little time to take care of their children.
B.Chinese parents care about the health and education of their children most.
C.Lots of children of taxi drivers are in poor condition of health and education.
50.According to a survey,many taxi drivers would spend aboutAyuan on their children's education a month.
A.2400 
B.4000  
C.6000 
51.This passage mainly tells us aboutB.
A.a new kind of transportation called DiDi.
B.The free online courses for taxi drivers'children
C.The taxi drivers working hard day and night.

分析 本文是一篇日常生活类短文.主要讲述了滴滴出租汽车公司和学而思教育集团签订了一份合约,出租汽车司机的孩子可以免费享受未来公司的在线教育资源,这可以节约出租司机的时间和金钱.这些司机大部分都是70后或者80后,他们宁愿把收入的40%花在孩子的教育上,这说明他们很重视孩子的教育.

解答 47.C.细节理解题.根据"provide free online courses for the children of taxi drivers"以及"Children can study courses at home,saving parents time to spend or pick up children from off-line after-school classes."可知滴滴出租汽车公司和学而思教育集团签订的合约,可以让出租汽车司机节约接送孩子的时间和金钱.故选C.
48.A.细节理解题.根据"provide free online courses for the children of taxi drivers"以及"taxi drivers of DiDi can ask for the courses on the company's mobile app."可知滴滴出租汽车司机的孩子可以使用手机应用程序来学习免费的在线课程.故选A.
49.B.句意理解题.根据"the average monthly income(平均月收入)of taxi drivers is only 6000 yuan,many would like to pay 40 percent of their income for their children's education."可知这些家长会把收入的40%用在孩子的教育上,这说明中国的家长高度关注孩子的学习.这句话的意思就是:孩子的健康和教育是中国家长最关心的事情,包括出租车司机.故选B.
50.A.细节理解题.根据"the average monthly income(平均月收入)of taxi drivers is only 6000 yuan,many would like to pay 40 percent of their income for their children's education."可知这些家长会把收入6000元的40%用在孩子的教育上,也就是2400块钱.故选A.
51.B.主旨大意题.本文主要讲述了滴滴出租汽车公司和学而思教育集团签订了一份合约,出租汽车司机的孩子可以免费享受学而思教育集团的在线教育资源.根据"TAL Education Group to provide free online courses for the children of taxi drivers"可知本文主要介绍了出租司机孩子的免费教育事情.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12."Can you _____ the lost wallet in detail?"the policeman asked.(  )
A.describeB.describedC.to describeD.describing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Our coach is pleased _____ we are playing better as a team now.(  )
A.soB.ifC.becauseD.before

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Is this ______football,boys?
---No,it is not________.(  )
A.your;mineB.yours;myC.yours;ourD.your;ours

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Smoking isharmful to our health.( harm )

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.一Morning,Mr.Johnson!Here is          message for you.         girl left it to you just now.
一Really?But I don't know anyone in this city.(  )
A.a; TheB.the; AC.the; TheD.a;A

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Tina,is this your dictionary?
-No.       is at home.(  )
A.MyB.MineC.Yours

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.B.用方框中所给单词的适当形式填空,使对话通顺、正确.每词仅用一次(每空一词).
toothache   plan   great   arrive   free

S1:Can you come to my party on Saturday afternoon?
S2:Sorry,I can't.I have (56)planned to go to the cinema that afternoon.
S3:I'm afraid not.I have a (57)toothache.I have to see a dentist.
S4:Sorry,I'm not (58)free until Saturday evening.I am going to hang out with my cousin.
S5:I'm sorry,I'm tired.I just (59)arrived home this morning after a long journey.I want to rest.
S1:OK.Maybe another time.What about you?
S6:Sure,I'd love to.
S1:(60)Great!Catch you on Saturday afternoon!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Luckily (幸运地),nobody was hurt in the accident.

查看答案和解析>>

同步练习册答案