精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

Hello, I'm Daniel. I'm a student at Sunshine Middle School. On Tuesday, I have three lessons in the morning. They're English, maths and music. We have our morning break at 9:50. I always play football with my classmates.

Hi, my name is Kitty. I always go to school at 7:10 in the morning. On Tuesday, I am very busy. I have maths, art and English in the morning. And I have maths at 8:10. It's difficult. At 9:05, I have art. It is very interesting. My favorite subject is English. After school, I play volleyball with my classmates.

根据短文内容,选择最佳答案。

1What doesn't Daniel have on Tuesday morning?

A.English.B.Art.C.Maths.

2Kitty has art at ________ on Tuesday morning.

A.7:10B.8:10C.9:05

3The underlined (画线的)word break means(表示) ________ in Chinese.

A.休息B.聚会C.理解

4Kitty thinks her Tuesday is ________.

A.happyB.busyC.interesting

5下面哪项叙述是正确的?

A.Daniel is a middle school student.

B.Daniel ’s favorite subject is English.

C.Daniel and Kitty like playing volleyball after school.

【答案】

1B

2C

3A

4B

5A

【解析】

文章是两位学生——DanielKitty在谈论自己星期二的课程安排。

1细节理解题。根据On Tuesday, I have three lessons in the morning. They're English, maths and music.可知,Daniel在周二有英语,数学和音乐课,没有美术课,故选B

2细节理解题。根据At 9:05, I have art.可知,Kitty周二早上9:05有美术课,故选C

3词意猜测题。根据I always play football with my classmates.在这个时间我和同学踢足球,可推知是课件休息。故选A

4细节理解题。根据On Tuesday, I am very busy.可知,Kitty认为她的周二很忙,故选B

5细节理解题。根据Hello, I'm Daniel. I'm a student at Sunshine Middle School.可知,Daniel是一位中学生,故选项A正确;根据Kitty这一段的My favorite subject is English.可知,英语是Kitty最喜爱的学科,故选项B错误;根据Daniel这一段的I always play football with my classmates.可知,Daniel放学后和同学一起踢足球,不是打排球,故选项C错误。叙述正确的只有A,故选A

做题时,根据题干中提到的人名,然后去文章中跳读,这样能快速准确地锁定答案。如小题2提到的是Kitty,去第二段中找到关键词art,就锁定了答案9:05

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 This is my sister. ____ name is Lucy.

A. Your B. Her C. My D. His

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】请阅读下列五位同学的描述,将其与上面的球类运动相匹配。其中有一项为多余选项。

ATennis BBasketball CPingpong DSoccerEVolleyball FBaseball

56.I love beach volleyballs.They are soft(软的)They don't hurt(伤害) us.I have 5 beach volleyballs.My father likes themtoo.

57.Playing pingpong makes me relaxed.It is good for my eyestoo.It's a good way to help me forget my trouble(苦恼).

58.I am excited about playing basketball.I feel very happy when I play it with my friends.I have two basketballs.They are from my father and my cousin.

59.I have three soccer ballsbut I can't play soccer well.I like watching soccer games on TV.Lionel Messi is my favorite star.

60.I think it's cool to play with a baseball bat.But it's difficult for me.When I have more free timeI want to ask my cousin for help.He can play baseball well.

1______

2______

3______

4_______

5________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Teachers warn us ____ talk in class.

A. not B. not to C. don’t

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 “I will think of it.” It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking? Though we cannot see, or hear, or feel our thoughts, they have great power!

Isaac Newton was seated in his garden on a summer evening when he saw an apple fall

from a tree. He began to think, and tried to find out why the apple fell. Then he discovered how

the Earth, the Sun, the Moon and stars are kept in their places.

James Ferguson once saw the inside of his father’s watch, and he wondered, “Why should I not make a watch?” This set him thinking and it led to a wooden clock which kept good time.

Walt Disney, the famous American film-maker, was often thinking of new ideas. One

day, when he was at a meeting, he suddenly stopped talking, deep in thought. He looked at a place high up in the room for a long time, and then he got an idea for a new cartoon.

Ideas come at any time, and the important thing is to think. When you meet with any

difficulty, don’t lose heart. Try to think of it before asking someone to help you. Think and by

thinking you will learn how to think creatively.

1Newton wanted to find out .

A. when the apple hit him B. why the apple fell

C. who made the apple fall D. where the apple fell

2 made a wooden clock.

A. Isaac Newton B. Walt Disney

C. James Ferguson D. James’s father

3Walt Disney was when he got an idea for a new cartoon.

A. making a film B. telling a story

C. having a meeting D. sitting in a garden

4From the passage we can learn that .

A. we should always ask others for help B. every one of us likes thinking

C. it is easy to see and hear our thoughts D. thinking helps to get new ideas

5Which of the following shows the structure (结构) of the passage?

A. B. C. D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面的短文根据文中信息完成文后表格。(每空一词

Steve Jobs was famous for starting Apple Computers. In a speech to graduating students at Stanford University, Jobs told students about some of his life-changing experiences. Jobs believed these experiences helped him achieve success.

Jobs’s own mother was a college student. As a young mother, she felt unable to bring Jobs up so she put him up for adoption (领养). Jobs’s adopted parents were simple working-class people. When Jobs was 17, his parents used their savings to send him to college.

After six months of college, Jobs found he couldn’t see the value in it. He had no idea what he wanted to do with his life and no idea about how college was going to help him figure it out. And he was spending all of the money his parents had saved. So he decided to drop out (退学).

Jobs was lucky because he knew what he loved to do. He started Apple Computers in his parents’ garage (车库) with a friend when he was 20. In just ten years, Apple grew into a $2 billion company. However in 1985, Jobs was fired (解雇) from the company. Jobs was surprised. He lost everything at once. He quickly realized that he still loved what he did, and over the next five years, he started two highly successful companies. Later, he worked for Apple again and lived every day as if it was his last.

1_______________

2_______________

3_______________

4_______________

5_______________

6________________

7_______________

8_______________

9______________

10_______________

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】--- What’s the most popular novels _____ young people?

--- Harry Potter

A. to B. in C. with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】The ola man _______ a headache, and his son ______ sad.

A. has, is

B. have, feels

C. has , feeling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Do you know AlphaGo? If not, it isn't too 1(迟的). As for AlphaGo, we can also call it AI. It's famous because of the game “A 2(电脑) VS a man”. It plays 3() weiqi games with Ke Jie, a great weiqi 4(明星). He can play weiqi 5(真正地) well after he takes many weiqi 6(). And he has many games around the world. But it's 7(困难的) for him to get every point at these games. Ke Jie must do his best for each step(步骤). But AlphaGo is smart. After Ke Jie 8(完成) his step, it can always find out the right step to go in a 9(短的) time. Two points goes to each other, but AlphaGo gets the 10(最后的) one and wins().

查看答案和解析>>

同步练习册答案