16.Can you imagine a pair of shoes that could tie themselves?All you would have to do is to put them on and push a button.Well,this idea is becoming a real reality.The shoe company Nike created the self-tying shoe!This idea first came from the movie Back to the Future II,Nike has been working for years to create a shoe that can do this in real life.They have finally done it with Nike HyperAdapt 1.0.
So how do they work?According to Nike,the shoe is"powered by an underfoot-lacing mechanism (脚下系带装置)".This is kind of like a small motor (发动机) that has the power to lace the shoes.All the wearer has to do is to put them on,and at first,the shoes are very loose (松的).But then you can push the"+"button (按钮),and the shoes will tighten to be the perfect fit for the wearer.To take them off,all you have to do is to push the"-"button,and the shoes will be easily off.
They haven't been released to the public yet,and the cost of the shoes is still unknown.But you might be able to get a pair of your own closer to the holiday season this year.
61.The best title to describe the main idea of the passage isA.
A.Shoes of the future are now a reality
B.Shoes of the future are coming themselves
C.The shoe company Nike and its movie
D.Shoes and movies are doing their work
62.When did the shoe company Nike start creating the self-tying shoe?C
A.Not until the imagination came into being.
B.Soon after the shoe company Nike was formed.
C.After the movie Back to the Future II was shown.
D.Before the movie Back to the Future II was shown.
63.What makes the self-tying shoe work?B
A.The power from Nike.
B.An underfoot-lacing mechanism
C.Nike HyperAdaPt 1.0
D.Setting a small button with a motor
64.The first thing for the wearer to do after putting the shoes on is toD.
A.make them loose
B.make the perfect fit
C.push the"-"button
D.push the"+"button
65.The Chinese meaning of the underlined word"released"isB.
A.检验
B.投放
C.注册
D.生产.
分析 短文主要介绍一种能够自己系鞋带的鞋子.这个想法最开始来自于电影,后来耐克公司制作了这样的鞋子.它可以通过按钮来操作.但是这种鞋子还没有出售,价格还不知道,相信今年会买到的.
解答 答案:61.A 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段句子Can you imagine a pair of shoes that could tie themselves?All you would have to do is to put them on and push a button.Well,this idea is becoming a real reality.The shoe company Nike created the self-tying shoe!你能想象一双鞋可以自己系吗?你要做的就是把它们放在一个按钮上然后按下一个按钮.这个想法成为了一个真正的现实.耐克公司制造了这种自系鞋!可知本文讲述了一种高科技的应用于未来的鞋子被研发出来的内容.故选A.
62.C 细节理解题.根据第一段句子This idea first came from the movie Back to the Future II,Nike has been working for years to create a shoe that can do this in real life.可知耐克在电影《回到未来第二部》上映后开始研发这种鞋子.故选C.
63.B 细节理解题.根据第二段句子the shoe is"powered by an underfoot-lacing mechanism (脚下系带装置)"可知这种鞋子是靠脚下系带装置工作的.故选B.
64.D 细节理解题.根据第二段句子All the wearer has to do is to put them on,and at first,the shoes are very loose (松的).But then you can push the"+"button (钮),and the shoes will tighten to be the perfect fit for the wearer.穿戴者所要做的就是穿上它们,一开始,鞋子非常宽松.然后你可以按下"+"按钮,这双鞋将会收紧,使其成为适合穿着者的最佳选择.可知使用者穿上鞋子后首要做的事情是按下"+"按钮.故选D.
65.B 细节理解题.根据上下文They haven't been released to the public yet,and the cost of the shoes is still unknown.它们还没有被投放到市场里,价格也不知道",可知结合选项,"这种鞋子还没有被投放到市场里,价格也不知道",所以released的意思为"投放".故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.