精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.
  Singapore's public transport system (交通系统) is one of the best in the world,so you should have no problem finding your way around like a local (当地人).There are three main forms of public transport that you would find in any other major city-trains,buses and taxis.
TRAINS Trains run from 6:00am to midnight.Single trip tickets start at 80cents.If you buy an EZ-Link card for $15,you can ride the trains and buses as you like.If you need more information,just call Transit Link on 1800 767 4333.
BUSES There are several bus services in Singapore and fares start at 80cents.Be sure always ask the driver the cost of your ticket as he can not give change.If you need help,just call Transit Link on 1800 767 4333.
TAXIS There are three main taxi companies-City Cab (6552 2222),Comfort (6552 1111)and Tibs (6552 8888).Booking can also be easily by calling the numbers listed above.
RENTAL CARS Driving in Singapore is a pleasure and if you like to travel at your own pace,renting a car is a good choice.Renting takes away the hassle of getting to places around Singapore.Just sit back and enjoy the city.It also means you'll get to see a lot more that a train or a bus won't let you see.For car rental,call Avis on+65 6737 1668.
根据短文内容选择最佳答案,并在答题卷上按要求作答.
56.If you need to find the bus number,you may callC.
A.+65 6737 1668     
B.6552 8888      
C.1800 767 4333       
D.6552 2222
57.By an EZ-Link card,you can takeA.
A.both buses and trains       
B.only trains
C.both buses and taxis         
D.only rental cars
58.When you take a bus there,always remember toB.
A.take your own license with you.
B.ask the driver how much your ticket is.
C.buy the bus map of Singapore.
D.book your ticket ahead of time.
59.What does the word"hassle"mean in Chinese?A
A.麻烦         
B.乐趣        
C.景点         
D.费用
60.What do you know about traveling in Singapore from the passage?D
A.A local has no trouble finding his way around.
B.It's much cheaper to go around by bus than by train.
C.You can see a lot more in Singapore only by renting a car.
D.It's very convenient for visitors to travel in Singapore.

分析 这篇文章讲述了新加坡的公共交通系统是世界上最好的系统之一,如果你去那里旅行,你可以像当地人一样很容易的找到你的路线.文中主要介绍了三种公共交通工具:火车、公共汽车、租车.

解答 56.C 细节理解题.根据第三段BUSES.If you need help,just call Transit Link on 1800 767 4333.这段介绍的是公共汽车系统,如果你需要帮助的话,只需拨打交通运输电话1800 767 4333.故选C
57.A 细节理解题.根据If you buy an EZ-Link card for $15,you can ride the trains and buses as you like.可知如果你花15美元买一个易通卡,你可以乘坐火车和公共汽车,故选A.
58.B 细节理解题.根据Be sure always ask the driver the cost of your ticket as he can not give change可知你如果乘坐公交车,一定要经常问司机你的票的费用,故选B.
59.A 词义猜测题.根据上一句:租车是很不错的选择,可以推断出此处句意:租车能省去在新加坡找地方的麻烦,take away带走,取消,故选A.
60.D 主旨大意题.根据文章第一句Singapore's public transport system  is one of the best in the world,so you should have no problem finding your way around like a local.新加坡的公共交通系统是世界上最最好的系统之一,所以你可以像当地人一样轻松的找到你的路线.故选D,乘客可以很方便的在新加坡旅行.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.你能想象一下数千年前的扬州是什么样的吗?
Can you imagine what Yangzhou was like thousands of years ago?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

18.The head teacher with his students are going to the zoo if it isn't rainy.is.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.A boy was sent by his parents to a boarding (寄宿) schoo1.Before being sent away,this boy was the(16)Dstudent in his class.He was at the top in every competition.But the boy (17)Dafter he attended the boarding schoo1.His grades (成绩) started dropping.He hated being in a group.He was (18)Ball the time.And sometimes he even felt like killing himself.All of this was because he felt no one(19)Ahim.
His parents started worrying about the boy.So his(20)Bdecided to travel to the school and  talk with him.His dad said,"Do you know(21)AI am here today,son?"
The boy answered back,"To check my grades."
"No,no,"his dad replied,I am here to tell you that you are the most important person for me.I want to see you happy.I care about(22)B.I care about your happiness.You are my life.
These words caused the boy's eyes to fill(23)Dtears.He hugged (拥抱) his dad.They didn't say(24)Ato each other for a long time.
Now the boy knew there was someone on this Earth who cared for him (25)A.And today this young man is in college at the top of his class and no one has ever seen him sad!

16.A.healthiestB.nicestC.1oneliestD.cleverest
17.A.regrettedB.diedC.arrivedD.changed
18.A.worriedB.1onelyC.carelessD.busy
19.A.1ovedB.hatedC.believedD.told
20.A.motherB.fatherC.teacherD.brother
21.A.whyB.whatC.howD.where
22.A.itB.youC.myselfD.us
23.A.ofB.aboutC.inD.with
24.A.anythingB.nothingC.somethingD.everything
25.A.deeplyB.friendlyC.heavilyD.widely.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.The following are some wonderful books that have been added to our store's collection.
I Am a Pencil:Sam Swope takes a job teaching writing to third-graders at a school in New York City.He meets many difficulties because the students speak different languages and have different beliefs (信仰).
Cover price:59.88      Our price:19.95
Our Brothers Keeper:Jedwin Smith's brother,Jeff Smith,was killed in Vietnam.After meeting several of Jeff's old friends in the Marines (海军陆战队),Jedwin decides to make a journey to Vietnam.
Cover price:59.40      Our price:10.00
What It Takes to Pull Me Through:David L.Marcus introduces us to a special school for troubled teenagers.These teenagers suffer from great stress which makes them lose their nature.
Cover price:35.86      Our price:15.00
The Most Scenic Drives in America:This book by Robert J.Dolezal includes over 200new photographs of wonderful places in America.You can also find maps and the latest information about the state parks.
Cover price:47.88      Our price:23.88
51.How much money can you save if you buy I Am a Pencil at the store?D
A.59.88.B.19.95.C.79.83,D.39.93.
52.Who once served in the Marines?B
A.Sam Swope.B.Jeff Smith.C.Jedwin Smith.D.David L.Marcus.
53.CWrote the book about troubled teenagers?
A.Sam Swope.B.Jedwin Smith.C.David L.Marcus.D.Robert J.Dolezal.
54.Which is the cheapest according to the cover price?C
A.I Am a Pencil.
B.Our Brothers Keeper.
C.What It Takes to Pull Me Through.
D.The Most Scenic Drives in America.
55.Alice is interested in travelling.Which book should she buy?D
A.I Am a Pencil.
B.Our Brothers Keeper.
C.What It Takes to Pull Me Through.
D.The Most Scenic Drives in America.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Which season do you like___________,spring or summer?
-Summer,because I can often go swimming at that time.(  )
A.goodB.betterC.bestD.well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Can I help you,sir?
-Yes,I'd like five ______and some peas.(  )
A.potatoB.tomatoesC.meatD.banana

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.英语老师根本不喜欢打篮球.
My English teacherdoesn't like playing footballat all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.我昨天用了三个小时才完成作业
It took me three hours to finish my homework yesterday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案