精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Mr.Smith was in trouble those days.He drove a car for Mr.Black,a rich businessman.He worked hard and the shopkeeper liked him.But he couldn't work when he drank too much.Once he almost fell into the river when he drove along the bridge.Mr.Black became angry and was going to send him away.Mr.Smith had a big family and was afraid of it and promised he would stop drinking at once.The man told him to wait to be dealt with.
One Monday mornng Mr.Smith came into the office with two badly burnt ears."What happened to your ears?"asked Mr.Black.
"Well,"said the man,"I went to watch a football match yesterday while my wife was ironing clothes.She had put the iron near the telephone before she went to cook supper.Our team lost the game and I felt sorry for it.As soon as I went in the sitting-room,the phone rang and I answered the iron!""And what happened to the other ear?""When I put the iron down on the table,the telephone rang again!"
31.B,so he almost drove the car into the river
A.Mr.Smith was not careful
B.Mr.Smith drank too much
C.Mr.Smith,forgot they were on the bridge
D.Mr.Smith couldn't work in the evening
32.Mr.Smith went to watch the football match onD.
A.Monday  
B.Tuesday   
C.Saturday   
D.Sunday
33.We can guessA
A.Mr.Smith drank much after the match
B.Mr.Smith was angry with his team
C.Mr.Smith didn't drink those days
D.Mr.Smith watched the match at home
34.TheCbadly burned Mr.Smith's ears.
A.telephone 
B.drinking   
C.iron   
D.irons
35.What would happen to Mr.Smith?D
A.He would go on driving for Mr.Black.
B.He would join in a football team.
C.He would never watch any matches.
D.He would be sent away by Mr.Black.

分析 文章大意:
史密斯先生在那些日子里遇到麻烦.他为一个富有的商人布莱克开了一辆车.他努力工作,店主喜欢他.但是如果他喝酒喝得太多,就不能工作了.有一次当他在桥上开车时,差点陷入河里.布莱克生气了,要送他离开.史密斯有一个大家庭,他害怕被炒鱿鱼,所以承诺会立刻停止喝酒.他告诉他那就再等等看.
某一个星期一早上,史密斯先生走进办公室,貌似有两个严重烧伤的耳朵,"你的耳朵怎么了?"布莱克先生问.
男人说,"昨天我去看一场足球比赛,我的妻子熨烫衣服.她把熨斗放在电话旁边,然后去吃晚饭.我们的队失去了比赛,我感到很失落.当我一进入休息室,电话就响了,结果我拿了熨斗!"另一只耳朵发生了什么?"当我把熨斗放在桌子上的时候,电话又响了!"

解答 31.B,细节理解题.根据But he couldn't work when he drank too much.And once he almost fell into the river可知他喝得太多就不能工作了.所以有一次他差点掉进河里,其原因是因为喝酒了.因此选择B.
32.D,细节理解题.根据"I went to watch a football match yesterday",昨天去看足球赛,和上文"One Monday morning Mr Smith came into the office"周一去上班是回答是昨天,可知看球赛时间是星期日,故选D.
33.A,细节理解题.通过短文后半部分对史密斯两只耳朵受伤原因的表述,正常人是不会犯下那样的错误的,可知他肯定是刚喝喝了酒,所以A选项正确,C选项错误;文中说比赛输了感到"I felt sorry for it"失落,而不是生气,B错误;由文中"I went to watch a football match yesterday"该句可知,是出去看比赛,D选项错误.所以选择A.
34.C,细节理解题.通过阅读短文我们可以知道史密斯先生把烙铁当作了电话,虽然烫伤了两只耳朵,但是只有一个电熨斗,故选C.
35.D,推理判断题.通过阅读短文我们知道前面史密斯已经承诺不再喝酒,从他耳朵烫伤这件事,布莱克先生很容易推断出他又喝了酒.从四个选项的描述上来看,他被解雇的可能性最大,故选D.

点评 本文主要是说一个人的工作生活经历,属于故事类题材.题目涉及到推理判断和主旨大意题,要在抓住关键句子的基础上进行合理地分析才能得出正确答案,切记不能乱猜,一定做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Does the girlhave a pen pal?(have)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---__________ did your mother go?
---She went to Hangzhou.(  )
A.WhereB.HowC.WhatD.Who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.What do you think of a"talking kitchen"?A French Digital Kitchen has been developed at Newcastle University in the UK.It teaches students how to cook French food and speak French at the same time.For the first time,students can learn the language by the following cooking steps.
All grammar and                    have been carefully chosen to make sure the users can understand French well.After learning for some time,the users can test themselves by doing a short test on the computer.
The kitchen project was started by Professor Paul Seed House.He became interested in the idea after he visited another kind of talking kitchen.He said,"The purpose of the French Digital Kitchen is to make learning a language more interesting and more educational."
How does the kitchen work?There is a computer in the kitchen.With this computer,the users can first choose a French recipe (食谱) that they want to follow.Using information in the computer,the kitchen starts to guide the users how to make a French dish.If you follow the instructions on the computer,it moves on to the next.If you go wrong,the program goes back and repeats the recipe or information.At any time,the users can ask the kitchen to repeat the recipe or any information.
The new kitchen can be used in schools,universities and even people's homes.The researchers can also be developing the European Digital Kitchen,for the next three years.
38.After reading the passage we know the digital kitchenA.
A.is a"talking kitchen"
B.teaches students English
C.was developed in France         
D.cooks all food for people
39.Which of the following can be properly put in the blank(空格) in the second paragraph?B
A.food       
B.vocabulary       
C.recipe       
D.instructions
40.Paragraph 3mainly tells us aboutD.
A.how the kitchen works              
B.where the kitchen can be used
C.when the kitchen can be invented       
D.why the kitchen project was started
41.The passage is written toB.
A.show you how computer works        
B.introduce a French talking kitchen
C.teach you how to cook French food     
D.tell you the importance of language learning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Because of different reasons,I could neither go abroad nor attend a language course to improve my English.So,I finally d(66)ecidedto read books in English.I chose Irving's novel A widow for One Year.
What was my experience l(67)ike?Very challenging!At the beginning,I tried to stop thinking in Chinese about w(68)hatI was reading.I just kept reading instead of looking up the new words in the dictionary.At first it seemed to be i(69)mpossibleto read and understand without using a dictionary,but then I began to get the meaning s(70)lowly.Finally,I was so interested in the wonderful characters and the surprising plot of the novel t(71)hatI completely forgot that I was reading the book in English.
R(72)eadingthis novel was very good for my English learning.I found that Irving's way of writing was very clear and easy to read.This made me feel really satisfied and encouraged me to read m(73)anyother books (not only by Irving).I discovered that when you read a book in English you will stop thinking in your mother tongue at some point.It's just as if you were there,inside the story,among the c(74)haracterswho speak English in the book.
Reading Irving's novel also enabled me to learn a large n(75)umberof new words and expressions used in different contexts.It is really a good way to improve our English.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.How long are you willing to wait for a webpage to open before you start to lose your patience?Half a minute?A few seconds?
Google engineers have discovered that even 400milliseconds-as short as the blink (眨眼) of an eye-is too long for most Internet users.
A millisecond is one thousandth of a second.People hardly notice such a small time difference,but it does cause them to stop searching,reported The New York Times.
"Of course you don't like to wait,"said Arvind Jain,a Google engineer."Every millisecond matters."
Now,millions of smart-phones and computers are always sending out information.With so many people downloading (下载) maps,sports videos,news and restaurant recommendations,you can get online"traffic jams (交通阻塞)".Users are expecting faster and faster service.
Google found that if one website is 250milliseconds slower than another website,then people will visit it less often.This is why technology companies try their best to be the fastest.
Achieving a higher speed has always been part of the history of the Internet.
In the 1990s,when the World Wide Web first started to become popular,it was very crowded and slow; people called it the"World Wide Wait".But engineers managed to fight the problem with new inventions.They improved software so it would work more smoothly; they made computer servers all around the world nearer to users; all these increased speed.
Now we can enjoy much faster Internet.Major search engines (引擎) such as Google and Microsoft's Bing usually find search results in less than a second.But they will need to keep fighting to keep up with the developing needs of Internet users.

28.What does the report of The New York Times indicate (暗示)?C
A.A millisecond is one thousandth of a second.
B.A millisecond has nothing to do with the Internet speed.
C.A millisecond really makes a difference to the Internet users.
D.400milliseconds is not so long for most Internet users.
29.How does the writer feel about the future of the Internet speed?C
A.Excited.
B.Interested.
C.Confident.
D.Discouraged.
30.What can be the best title of this passage?A
A.Don't make me"www.wait".
B.Search engines work faster.
C.Traffic jams keep us waiting.
D.The World Wide Web becomes popular.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Close contacts between Japan and the rest of the world were created in the twentieth century.In the last forty years,business contacts between Japan and the West have become very important.Many foreign companies now have offices in Japan and Japanese businessmen do business around the world.Differences between Japanese and Western ways of doing business,however,often bewilder foreign businessmen and make doing business in Japan difficult for foreigners.
The American businessman,for example,wants to start talking business immediately.He does not want to wait.The Japanese businessman,on the other hand,likes to arrive at decisions after giving them serious thought.Another thing foreign businessmen have difficulty in understanding is when a Japanese means"Yes"or"No".This is because of cultural differences between Japanese and Western society(社会),Which make it difficult for a Japanese to say"No"directly.
In the USA,it is easy to say"No"to something one does not want to do.But in Japan,it is very difficult to say"No".To refuse an invitation or a request(请求) with"No"is felt to be impolite.It is thought to be selfish and unfriendly.So instead of saying"No"directly,the Japanese have developed many ways to avoid(避免) saying"No".These can help them avoid hurting other people's feelings.However,this often makes their ways of doing business rather difficult for foreigners to understand and follow.

37.What often makes foreigners feel difficult to do business in Japan?A
A.Their different ways of doing business.
B.Their different lifestyles.
C.The fact that the Japanese never say"No".
D.The fact that the Japanese are slow to take action.
38.Which of the following is the closest in meaning to the underlined expression"bewilder foreign businessmen"in Paragraph One?D
A.cause foreign businessmen to change their minds.
B.give a feeling of surprise to foreign businessmen.
C.attract foreign businessmen's attention.
D.make foreign businessmen think wrongly.
39.What fact does the passage lead you to believe?C
A.American businessmen do things more slowly than Japanese ones.
B.American businessmen like to say"Yes"and"No".
C.Americans usually say what they are thinking.
D.Americans do not say what they think or feel clearly.
40.From the passage we can infer(推断) thatB.
A.Japanese businessmen are good at business
B.foreign businessmen should try to know Japanese ways of doing business
C.foreign businessmen must be more polite
D.you must learn from Japanese businessmen if you want to succeed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.Long long ago,there was a swan(天鵝)with golden feathers (金羽毛).She lived in a lake.A woman lived in a small house(26)C the lake with her two daughters.They were very poor.They worked hard all year round,(27)Bstill,they lived a hard life and sometimes they even didn't have enough (28)A to buy food.
The swan was (29)C to see that.She said to herself,"I'11give one of my (30)C to them each day,then they can live a happy life with the money selling my feathers."That evening,she (31)A to the poor woman‘s house and left a golden feather on the table without saying (32)DFrom then on,the swan came every day and gave them a feather.The woman was very happy because their life was much (33)Bthan before.
But day after day,the woman became greedy (贪婪的).She said to her (34)D,"The swan may fly away one day.If so,we will be poor again.We should take all(35)B feathers when she comes next time."
"Oh no,Mom!"cried the daughters."This will (36)A the swan.She helps us a lot!"But the mother wouldn't listen.When the (37)D came as usual,the mother caught her and took all her feathers.But suddenly,the golden feathers (38)Bchicken feathers.
Then,the golden swan said,"Poor Mother,I came to (39)B you,but you wanted to kill me.Now,I am leaving and will (40)D come back.Never be greedy!"With these words,the swan flew away.
26.A.aboveB.overC.nearD.under
27.A.andB.butC.soD.or
28.A.moneyB.timeC.roomD.energy
29.A.happyB.surprisedC.sadD.scared
30.A.presentsB.golden coinsC.feathersD.collections
31.A.flewB.ranC.climbedD.walked
32.A.somethingB.everythingC.nothingD.anything
33.A.dullerB.betterC.busierD.harder
34.A.brothersB.sistersC.sonsD.daughters
35.A.hisB.herC.theirD.our
36.A.hurtB.saveC.protectD.refuse
37.A.womanB.daughterC.chickenD.swan
38.A.heard ofB.changed intoC.looked forD.came from
39.A.troubleB.helpC.teachD.invite
40.A.sometimesB.alwaysC.usuallyD.never.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-A nice day today,isn't it?-Yes,___________ go for a picnic and relax yourselves?(  )
A.would you likeB.why not youC.what aboutD.why don't you

查看答案和解析>>

同步练习册答案