【题目】Mr Ellis is very old. He has seen many changes in his hometown.
He knows that things are different now. But he never forgets the old days. He likes to talk about them. He often talks about his favorite birds , the robins (一种小鸟---鸫).“When I was a boy, these houses were not here. There were wide fields and tall trees. Every spring the robins would come. Thousands of them would fly up to the north from the south. They spent the winter in the south. Some would build their nests(巢) in the trees near our houses. Then people started to cut down trees, and built more houses. The robins stopped coming. They couldn’t build their nests near our houses because there were no trees.”
“ Now there are too many houses and too many roads. There are no places for the robins. They don’t come any more.”
【1】Mr Ellis often talks about__________.
A. his old house B. the old days C. his life now D. his family
【2】The robins spent the winter in__________.
A. the south B. the west C. the north D. the east
【3】__________ built the nests in the trees.
A. Mr Ellis B. Some people C. The robins D. Some dogs
【4】The robins hasn’t come to the hometown because
A. people has built more houses. B. There are too many trees.
C. it is colder in the north now. D. There are no places for the robins.
【5】From the passage we can know that___________.
A. Mr Ellis likes his new life now.
B. there were many houses there in the old days.
C. the robins can make houses without trees.
D. Mr Ellis is not happy with the changes there.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】Ellis先生很怀念过去的日子,那时候他最喜欢的一种小鸟经常在他家附近的树上做窝,他喜欢看这些小鸟。但是现在事情变了,树没了,小鸟也不来了。虽然Ellis先生知道现在事情变了,但他还是忘不了过去的日子。
【1】细节理解题。根据短文中But he never forgets the old days. He likes to talk about them可知,Ellis先生忘不了过去的日子,他总是喜欢谈论那些日子。由此可知选B。
【2】细节理解题。根据短文中Every spring the robins would come. Thousands of them would fly up to the north from the south. They spent the winter in the south可知,这种小鸟在南方过冬天。故选A。
【3】细节理解题。根据短文中Some would build their nests(巢) in the trees near our houses可知,一些小鸟在树上建造他们的巢。因此应选C。
【4】细节理解题。根据短文的最后“ Now there are too many houses and too many roads. There are no places for the robins. They don’t come any more.”可知,现在有了很多的房子和路,没有小鸟们的地方了,他们就不再来了。由此可知应选D。
【5】推理判断题。根据短文的文意可知,Ellis先生总是很怀念过去的日子,那时候他最喜欢的小鸟会在他房子附近的树上做巢,而现在他的家乡发生了很大的变化,树没了,小鸟也不来了,但是他还是忘不了过去的日子。由此可见,他不喜欢这个变化。故选D。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Many of the students in my class join the art club. We learn(学习) many things in the club. Jennifer likes playing the guitar very much, so she learns to play the guitar. Now she can play three pieces (首) of music. Cindy likes dancing. She learns to dance every afternoon after school. Now she can dance well. Victor likes playing chess. He often plays chess with Mike in the club . He often beats (打败) Mike at chess. Michelle likes drawing pictures. She draws one picture a week. Now she has 16 pictures. Some of the pictures are very good. We can do what we like in the club, so we all like the club .
【1】What club is it ?
A. A basketball club. B. A guitar club.
C. An art club. D. A chess club.
【2】How many pieces of (多少首)music can Jennifer play ?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
【3】When does Cindy learn to dance ?
A. In the morning. B. In the afternoon.
C. In the evening. D. We don’t know.
【4】What does Mike do in the club ?
A. He dances. B. He draws pictures.
C. He sings. D. He plays chess.
【5】How long is Michelle in the club ?
A. About four months. B. About two months.
C. About ten weeks. D. About seven weeks.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
有一大批外国人来北京参观。假设你是导游,请根据以下内容,向外宾简单介绍北京的情况。
要求:要点包括:(1)有悠久的历史;
(2)有许多名胜古迹。
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Mike and Dick work in the same office. They don’t like the cold weather. One day they decided to take their holiday in Australia. Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. They had a good rest in a hotel. The next morning they rented(租) a car in the city and began their trip. A few hours later the sun was shining in the sky and there were no shade trees beside the road. It was so hot that they could hardly(几乎不) go on driving. They had to stop to look around. Mike found a river was about half a kilometer away from them. They were both very happy and drove the car quickly. Soon they got to the river. Before they jumped into the river, Dick saw a boy playing under a big tree. He asked the boy, “Are there any sharks(鲨鱼)in the river? ” “No,” answered the boy, “There aren’t any. ”
So they began to swim in the river. After a while, Dick felt something hit(敲打) against his leg. He told Mike about it. They were very afraid and stopped swimming. Dick asked the boy loudly, “Is it true that there are not any sharks in the river? ” “Yes, sir. There are a lot of crocodiles(鳄鱼)in the water. The sharks have all swum away.”
【1】Mike and Dick went to Australia _____.
A. by car B. by air C. by ship D. we don’t know
【2】The two young men went to Australia to _____.
A. swim in the river B. study to drive
C. go on a holiday D. find some work
【3】Mike and Dick couldn’t drive any more because _____.
A. the sun was shining in the sky B. there were no shade trees beside the road
C. the weather was very hot D. they were too tired
【4】Dick became afraid because _____.
A. he saw a shark in the water
B. he thought it might be a shark that hit his leg
C. he saw the boy laughing at them under the big tree
D. he had been told there were some sharks in the river
【5】When the two young men heard(听到) the boy, they began to _____.
A. catch the crocodiles in the water B. look for the crocodiles there
C. run to beat the Australian boy D. come out of the river at once(立刻).
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】假如你叫Bob,你有两位最要好的朋友Mike和Cindy,但你们的爱好和生活方式却截然不同。下列表格中列出了你们的爱好、能力和生活方式。请根据表格中的内容写一篇小短文,向大家介绍一下你以及你的朋友。60词左右,文章开头已经给出,不计入总词数。
Name | Likes | Can | Can’t | Lifestyle |
Bob | sports | play ping-pong and soccer | play volleyball | get up at seven, go to school on foot |
Mike | art | draw well, tell stories | write stories | get up at six, take a car to school |
Cindy | music | sing and dance well, play the guitar, play the violin | play chess | get up at 6:30, take a bus to school |
My name is Bob. I have two good friends. ___________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】He _______(fall)off the bike and hurt himself.
【2】It’s so cloudy. I think it_________________ (rain) soon.
【3】Many ________(visit)come to the Great Wall every year.
【4】When the girl woke up, she found________(she)under a big tree.
【5】When autumn comes, _________(leaf) begin to fall down.
【6】What do you often buy for your mother on___________(mother)Day?
【7】We are looking forward to____________(plan) a day out.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】七、连词成句,标点已给出。(5分)
【1】people after look for a can robot earthquake an help
__________________________________________________________.
【2】else everyone invited me except he
________________________________________________________.
【3】teacher stop asked our what were we us to doing
___________________________________________________________.
【4】I difficult find really science
_____________________________________________________.
【5】if I will fat too eat lunch be I much
_____________________________________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Are you interested in country music? I like it very much !It will take me away for a while after I am tired .The guitars and songs will take me to mountains and fields.
Country music usually talks of everyday life and feelings. It’s the spirit of America ,easy to understand ,slow and simple.
Country music developed in the Southern United States. It was the folk music of American countryside. Many of songs tell about the lives of farmers. They talk about love, crops or death.
The life of the countryside can be hard, so the words in country music are often sad. At first, people played the music only at family parties. But it became more popular later. In the 1920s,people played country songs on the radio, and they made them into records.
When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them. Country music continued to change and became popular across America.
John Denver was one of America’s most famous country singers in the 1970s.His song “Take Me home, Country Roads” is well-known and people still play it today.
【1】Country muic is usually about _______.
A. everyday life and feelings B. farmers’ feelings
C. the lives of workers D. mountains and fields
【2】Country music developed ________.
A. in John Denver’s city B. in the Southern United States.
C. in the Northern United States D. big cities
【3】People began to make country song records _______.
A. in the 1920s B. in 1920 C. in the 1970s D. in the 1980s
【4】Why did Country music become popular in America?
A. Because city people liked the music.
B. Because farmers moved to cities with their music and it continued to change.
C. Because country music talked about city people’s lives.
D. It will take me away for a while after I am tired
【5】Who is famous for the song “Take Me Home, Country Roads”?
A. A farmer in the countryside.
B. A person who moved to towns
C. John Denver.
D. The people in cities.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据汉语意思完成句子。(每空一词,每小题1分,共5分)
【1】我哥哥过去常常在周六去钓鱼。
My brother _________ _________ go fishing on Saturdays.
【2】每天阅读是一种好习惯。
_________ every day _________ a good habit.
【3】他借那本杂志多久了?
How _________ has he _________ the magazine?
【4】他们以多彩的生活而出名。
They are famous _________ their _________ life.
【5】只有海伦能办好那件事。
_________ _________ Helen is able to deal with it well.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com