精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解。

There is a telephone on my desk. It's mine. It helps me a lot. My telephone number is 8445816. when I have something to talk about with my classmates, I don't need to go out. I call them. I write down many telephone numbers of my friends. My best friend John's number is 8459471. When I can't remember(记得) my homework, I ask him by telephone. There are some "Telephone Messages" beside my telephone. When I am out, my mother writes down the messages for me.

【1】 Whose telephone number is 8445816?

A. His teacher’s. B. The writer’s. C. John's.

【2】 What’s John’s telephone number?

A. 8495741 B. 8495471 C. 8459471

【3】 Why does his mother write down the messages for him?

Because ________.

A. he is out

B. he is working at his lessons

C. he is in

【4】Does the writer write down many telephone numbers of

his friends?

A. Yes, he doesn’t. B. No, he doesn’t C. Yes, he does.

【5】Where is the telephone?

A. In his school. B. In his room. C. In his classroom.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】A

【4】C

【5】B

【解析】

试题分析:这篇短文作者给我们讲述的是他的房间里有一部电话,他经常用电话来跟他的朋友们联系,因此他记下了很多他朋友的电话号码。当作者外出的时候,他妈妈总是给他记下一些电话信息。

【1】细节理解题。根据短文中My telephone number is 8445816.可知,这篇短文的作者的电话号码是8445816. 故选B。the writer’s 意思是作者的。

【2】细节理解题。根据短文中My best friend John's number is 8459471.可知,作者最好的朋友John的电话号码是8459471.故选C。

【3】细节理解题。根据短文的最后When I am out, my mother writes down the messages for me可知,当作者外出的时候,他的妈妈会给他写下一些信息。故选A。

【4】细节理解题。根据短文中I write down many telephone numbers of my friends可知,作者写下了很多他朋友的电话号码。因此这个问题的答案是肯定的。故选C。

【5】推理判断题。根据短文的开头There is a telephone on my desk.可知,作者的电话在他的桌子上,所以不可能是在学校或教室里,应该是在他的房间里。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 Would you like _______________ ?

________, but I’m too busy now.

A. to go to the movies, I’ d like to

B. go to the movies, I’d like.

C. to go to the movies, I’d like.

D. go to the movies, I’d like to.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】句子翻译。

【1】从北京飞往成都要花多长时间?

2他们还没决定什么时候买房。

3电影院是辛勤一天工作后放松的好去处。

4那个著名的法国作家已经去世三年多了。

5当我最终到达宾馆时,我筋疲力尽了。

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】完形填空。

I have a friend.His name is Lin Tao.He is a student.His family has _______ people(人).They are his parents and him.He likes blue very much.All his things are _______ ,including(包括)his schoolbag.He goes to school from Monday to Friday.He has seven subjects this term.His favorite _______ is Science.Mr. Wang is his favorite teacher _______ he is fun.He has lunch at school.For lunch,he has some vegetables,rice and _______ egg.He doesn’t like hamburgers.He thinks it _______ healthy.His classes _______at 5:00 p.m.After school,he likes to play basketball with his classmates.

At the weekend(周末),he is always very _______ .His mother has a clothes store.He often helps his mother sell clothes.The clothes look cool and they are _______ very good prices.You can come to the store and have a _______ at the clothes.

【1】A.two B.three C.four D.five

【2】A.yellow B.white C.blue D.red

【3】A.month B.subject C.sport D.food

【4】A.so B.because C.why D.but

【5】A.some B.a C.the D.an

【6】A.is B.are C.isn't D.aren’t

【7】A.finish B.meet C.take D.have

【8】A.happy B.busy C.free D.nice

【9】A.on B.in C.at D.for

【10】A.see B.get C.watch D.look

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】词填空:用括号中所给单词的正确形式填空。

1Please allow me ______________ (introduce) myself first.

2Jim _________________ (talk) on the phone when the man came in.

3John often spends a lot of time _______ ( play) computer games.

4Would you mind__________ (open) the windows?

5To our_________(surprised, we found the owner of the lost dog.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Music is an important part in our life. We may feel boring without music. Today when you go to stores, stations, restaurants and other places, do you notice music playing at any of these places? The answer must be “Yes”. And you might even hear music in an office or on a farm.

I like many kinds of music. Classical music is great. Rock music is fast. Light music is relaxing. But I like folk music best. It sounds very beautiful. It can bring me into the dream land. It can make me relax and forget all the problems. It makes me learn better and helps me to be more active. It is true that I learn better when I am relaxed.

Music can also influence(影响) people’s behavior(行为). Classical music makes people feel rich(富裕). When a restaurant plays classical music, people spend more money on food and drinks. When the restaurant plays modern music, people spend less money. Without music, people spend evenless. Restaurants can make more money in this way.

【1】The writer thinks that music can ______.

A. influence our behavior

B. help us to train good habits

C. make more money

D. make our life better

【2】Western classical music is often regarded as ______.

A. a sign of being slow

B. something about behavior

C. a sign of being rich

D. something with new kinds

【3】Which type of music below can make the writer relax?

A. Light music. B. Folk music.

C. Rock music. D.Pop music.

【4】The habit of listening to music can make the writer ______.

A.slow in action B. care about hobby

C. more active D. worry about studies

【5】The passage is mainly about .

A. music in restaurants B. good and bad music

C. music in our life D. music and behavior

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

Hello! My name is Joy. I’m a girl. I’m eleven. I’m in Class Eight, Grade Seven. This is my friend, Joan. She is twelve. She is in a high school. She is in Class Seven, Grade Eight. My English teacher is Miss White, but her English teacher is Miss Green. Look!Who’s that? Oh, she’s my mom. She’s a Chinese(语文, 中文) teacher.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】____ is in Class Eight, Grade Seven.

A. Joan B. John

C. Joy D. Joe

【2】Joan is Joy’s (乔伊的)____.

A. teacher B. friend

C. student (学生) D. mom

【3】Joan is ____.

A. eleven B. twelve

C. thirteen D. fourteen

【4】Joy’s English teacher is ____.

A. Miss White B. Miss Green

C. Joy’s mom D. Joan

【5】Joy’s mother is ____.

A. an English teacher B. a friend

C. a student D. a Chinese teacher

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】 I hear that your good friend David ____________ books about history.

Yes, but now he ____________ novels.

A. used to read; used to read

B. use to read; used to reading

C. use to read; is used to reading

D. used to read; is used to reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Safety comes first. We should ______ to keep safe on the road.

obey the traffic(交通) rules

be careful of passing cars and buses

run fast after others

not read the messages on our mobile phones

play basketball with our friends

A.①②④ B.①③⑤ C.②④⑤

查看答案和解析>>

同步练习册答案