【题目】
Festivals | |||
Symbol | Name | Date | Country |
| Spring Festival | January or February | China |
| Mother’s Day | The second Sunday in May | the USA |
| Boys’ Day | May 5th | Japan |
| Christmas Day | December 25th | Western countries |
【1】Mother’s Day often comes on______.
A. the second Saturday in January
B. the third Saturday in December
C. the second Sunday in May
D. the fifth Sunday in May
【2】Of all the festivals in the form(表格),______ comes last in a year.
A. Christmas Day B. Boys’ Day
C. Mother’s Day D. Spring Festival
【3】The symbol of
A. flowers B. fish
C. trees D. dumplings
【4】Americans may celebrate______ festival(s) in the form.
A. 1 B. 2 C. 3 D. 4
【5】The festival for boys is only celebrated in _______.
A. China B. the USA
C. Japan D. Canada
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了中国、美国、日本以及西方国家的传统节日的名称和时间。
【1】C细节理解题。根据表格信息“Mother’sDay The second Sunday in May”显示可知,母亲节是在五月的第二个星期天,故应选C。
【2】A细节理解题。根据表格信息显示可知,一年中最后的一个节日是圣诞节,结合选项可知应选A。
【3】D细节理解题。根据表格信息显示可知,中国春节象征性、代表性的东西是饺子。结合选项可知应选D。
【4】B细节理解题。根据表格信息显示可知,美国可能会庆祝两个节日,即母亲节和圣诞节。结合选项可知应选B。
【5】C细节理解题。根据表格信息显示可知,男孩节只在英国庆祝。结合选项可知应选C。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Using buses in Japan can be difficult for foreign tourists because there are usually few English signs, and there are different systems of ticketing in different companies.Below is a description of the most common system:
![]()
Enter the bus through the back door (or front door if there is only one door). |
When entering, pick up a ticket from a small machine.A number is printed on the ticket, which you will later use to determine (确定) your fare (票价). |
A display (显示) above the driver shows the next stop and the fares for that stop.To determine your fare, match the number on your ticket with the number and fare on the display. |
When your stop is nearing, press one of the buttons (按钮) on the wall to tell the driver that you wish to get off at the next stop. |
If you do not have the exact fare, use the changing machine to get small coins. |
When getting off, put your ticket and the exact fare into the box next to the driver. |
【1】It’s ______ for foreigners to take the bus in Japan.
A.easy B.convenient (便利的)
C.difficult D.useful
【2】If there is a bus with two doors, you should get on through ______.
A.te front door B.either the back door or the front door
C.the back door D.neither the back door nor the front door
【3】When you get on a bus, you should ______.
A.buy a ticket B.show the ticket to the conductor (售票员)
C.give a ticket D.pick up a ticket without money
【4】If you want to get off, what should you do?
A.Call up the driver.
B.Press one of the buttons on the wall.
C.Shout to the conductor.
D.Just wait for the bus to stop.
【5】If you do not have the exact fare, what should you do?
A.Use the changing machine.
B.Change money with others.
C.Change money in a bank.
D.Pay for the ticket next time.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据英标或首字母写出单词,使句子完整正确.
【1】Christmas is my favourite f_______.
【2】This T-shirt is made of c _______.
【3】This cup is_______
, so I will not buy it.
【4】_______
?I can't hear you well on the phone.
【5】Tomorrow is my birthday. My friends will give me a lot of_______ ![]()
【6】At a q_______ to twelve. we have lunch at school.
【7】I can't find my_______
, so I have no money to take a bus.
【8】 It's cold outside. Many people wear_______
.
【1】festivel
【2】cotton
【3】expensive
【4】pardon
【5】presents
【6】quarter
【7】wallet
【8】scarves
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】What do you do if you’re stranded (处于困境的)on a lonely island?Surely you need to find a way to get in touch with the outside world. Your best chance of Body signals(信号).
Pilots from different countries understand body signals if they have the correct training. When you wave your arms up and down in a straight line,it means “yes”. When you point downwards and swing your arm from side to side ,it means“no”. If you want the pilot to know that it’s safe to land,push your hands out in front of you and bend(弯曲)your knees. If you want to say that it’s not safe to land ,put your arms in the air and move them to one side.
Smoke signals
The smoke from a fire can be seen from far away ,so it’s a good way to draw attention .If the weather is dry,it isn’t hard to start a fire. Remember that fires can be very dangerous if they get out of control. Never light a fire unless you’re sure that it can’t spread .If the ground is dark,light smoke can be seen more easily .Green grass and leaves produce light smoke.
Ground-to-air signals
It’s a good idea to build some signals,too. Use large pieces of wood to make the symbols(标记).If you can’t find any wood,use earth. Some useful symbols are:
F “I need food and water”.
II “I need medicine”.
I “I am badly hurt”.
X “I am unable to move from here.”
Pilots’ replies
If the pilot lowers the plane’s wings from side to side ,this means“message received and understood”(At night,the pilot flashes the plane’s green lights.)If the pilot flies the plane in a clockwise circle ,this means“message received but not understood”.(At night ,the pilot flashes the plane’s red lights.)
However,there is no signal which means “message not received”. Why not?
【1】Which picture means“it’s not safe to land”?
![]()
【2】What can we learn from the passage?
A、Swinging your arm from side to side means“yes”.
B、If the ground is dark,light smoke can’t be seen.
C、If you need some medicine ,make a symbol “II”.
D、The pilots make replies with a blue light at night.
【3】What is the passage mainly about?
A、The explanation of building signals on an island .
B、The importance of building signals on an island.
C、Ways of sending out signals on a lonely island.
D、Ways of receiving signals from a lonely island.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 阅读下面短文,并借助上下文和插图补充所缺信息。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。请将答案填写在答卷相应题目的答题位置上。
![]()
In a primary school, a teacher asked her students what they wished to become when they grew up. There were several 【1】_______ —a doctor, a teacher, a film-star and so on.
One of the students gave a【2】_______ answer. This child said, “I want to be a television!” The teacher asked the child 【3】 __________ he had such a wish. He said, with his eyes full 【4】__________tears, “There is no one at home to watch me or care for me. Everyone sits around the television. If there is anything wrong 【5】__________ the TV, they give great attention to it and fix it at once.”
The loving teacher met the child's mother and【6】__________ about this with her. The mother said, “My husband is a very busy businessman. He 【7】__________has time to look after the child.” “But what about you?” the teacher asked the mother. “What do you know about me? I'm the president of the women's club. I have 【8】__________many meetings and activities.” The teacher now understood why the child 【9】_________lonely at home.
“I think children want their parents to spend【10】________time with them.” Said the teacher.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】书面表达(共1小题)
10月4日是世界动物日,假如你是卢萧,学校安排你以“I want to be a volunteer of protecting animals”为题做国旗下讲话。请你以卢萧的名义写一篇100字左右的国旗下讲话稿推荐自己,开头和结尾已给出,不计入总次数,内容如下:![]()
提示:额外的extra ,无家可归homeless Save China’s Tigers 拯救中国虎(一个慈善机构)
I want to be a volunteer of protecting animals
Hello, everyone.I’m Lu Xiao.I want to be a volunteer of protecting animals.I’m glad to make a speech here.
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
Thank you for listening !
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】词与短语选择填空(本题共10分,每小题2分,满分10分)
![]()
【1】If you don't________ a flash, then it may be OK.
【2】When it began to rain, Ben was helping his mom_________ dinner.
【3】It could be May's hair band. Or it might________ Linda's. They both have long hair.
【4】The British teacher is very________. He always tells us interesting jokes.
【5】If you are always_______ from class, you will fail the examination.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】【辽宁省丹东市2015年中考英语试题】阅读理解
(根据短文内容,从每个题的四个选项中选择一个最佳答案,并将符合题意的选项用2B铅笔涂在答题卡的相应位置上。每小题1分,共20分)
Passage 1
Music Club Friday-Sunday 9:00a.m.-5:00p.m. ¥20/hour for children(under 12) ¥30/hour for adults 264 Center Street Tel: 504-525-2951 |
Holiday Restaurant Monday-Friday 11:00a.m.-10:00p.m. Saturday-Sunday 11:00a.m.-10:30p.m. 1403 Jinjiang Road Tel: 504-410-9997 Come to enjoy Dandong seafood. |
Movie World Tuesday-Sunday 10:30a.m.-9:30p.m. ¥48 for adults ¥30 for children (under 15) 162 Guangming Street Tel: 504-822-9503 |
Science Museum Thursday-Sunday 10:00a.m.-4:30p.m. Ticket price:¥50 132 Xueyuan Street Tel: 504-732-9406 If you want to learn about robots, welcome to the science museum. |
【1】 Nick is 8 years old, he wants to see a movie with his parents. How much should they pay?
A.¥96. B.¥78. C.¥126. D. ¥136.
【2】If you want to go to the music club, you can go there on ________.
A. Saturday B. Monday C.Thursday D. Tuesday
【3】Fred wants to learn about robots, he can go to ________.
A. Music Club B. Holiday Restaurant
C. Movie World D. Science Museum
【4】 You can call ________ if you are interested in music.
A. 504-732-9406 B. 504-822-9503
C. 504-525-2951 D. 504-410-9997
【5】 Lucy is free on Monday, she can ________.
A. go to the music club B. watch a movie
C. visit the science museum D. eat seafood
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once (将下列单词或词组填入空格,每词只能填一次)
![]()
![]()
Here are some American classroom rules:
If the teacher asks a question, you are expected to give an answer. If you don’t understand the question or don’t know the answer, it’s __ 【1】__ to tell the teacher that you don’t know. Then he or she knows that you need to learn.
There is no ___【2】___ for not doing your homework. If you are absent, you should call your teachers or your classmate and ___【3】____ homework. It is your duty to find out what homework you have missed. It is not the teacher’s responsibility to tell students about the homework they’ve missed.
You must not be absent on a test day. If you are ___【4】___ill, call and let the teacher know you will not be there for the test. If you teacher allows you to take a make-up(补考), you should take the test within one or two days after __【5】___ to class. Serious illness is the only reason for missing a test.
Be on time! It is rude to be late. Also, it disturbs other students. If you come late, be sure to do it quietly. Have your books and paper out of your bags before you enter the classroom. Then go to your seat and sit quietly. In the US it is not __【6】__ to knock before you enter the classroom. If you have to leave during the class, do it quietly.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com