精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13.My mother is a diligent and kind woman.She is very busy from morning till night.As a teacher,she works hard.(36)GBoth my brother and I love her dearly as she loves us.
My mother has been teaching math at a middle school in my hometown.She goes to work early in the morning and does not return home until late in the afternoon.(37)BShe treats them with patience and teaches them well.For her excellent quality and very good teaching results,she has been elected as a model teacher several times.(38)E
Every day,when she comes back home from work,she sets about doing housework,sweeping the living room and bedrooms or cleaning the furniture,and putting everything in good order.She seems to be busy all the time.As she has been very busy working every day,she looks older than her age.But she looks as cheerful and happy as ever.Mother never buys expensive dresses for herself,but she often buys some inexpensive but high quality clothes for us.(39)FShe just eats a plain meal outside when she is too busy to cook herself.She lives a busy yet simple life,without any complaints.
Often she says to us,"work while you work,and play while you play.That is the way to be happy.If you do not work,you will become lazy and be of no use to society".What a piece of good advice this is!(40)DThis advice of hers will always serve as a guide to my behavior.My mother is great indeed,and I always feel proud of her.

A.She enjoys listening to classic music.
B.She loves her students and cares for them.
C.Can you tell us something about your mother?
D.I never forget it and always bear it in my mind.
E.My mother is hard-working and never wastes money.
F.She never goes to expensive restaurants to enjoy meals.
G.As a mother,she takes good care of us and gives us every comfort.

分析 本文介绍了我的妈妈的性格特点,作为老师他工作努力,作为妈妈她能够用心照顾家庭,教育孩子.给孩子树立良好的榜样.

解答 36.G.推理判断题.根据前一句.As a teacher,she works hard.可知接下来应该描述作为妈妈,她的做法.故选G.
37.B.推理判断题.根据下句She treats them with patience and teaches them well.可知这部分描述她对待学生的情况,故选B.
38.E.推理判断题.根据下文she sets about doing housework,sweeping the living room and bedrooms or cleaning the furniture,and putting everything in good order.和she often buys some inexpensive but high quality clothes for us可知妈妈又努力又节约.故选E.
39.F.推理判断题.根据下句She just eats a plain meal outside可知妈妈只吃一些很平常的饭菜,不到高档场所去消费.故选F.
40.D.推理判断题.根据前一句.What a piece of good advice this is!可知我认为妈妈这个建议非常好,我永远都记住.故选D.

点评 本文介绍了我的妈妈的性格特点.本题的关键在于要根据上下文的语境来找出串联的信息点,把握上下文之间的逻辑关系,通过前后的意思连贯性及细致性用心的答题,定能完成的很好.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.Otherwise(否则的话),she would do some paperwork in a company.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.-Show me your permit,please.
-Oh,it's not in my pocket.It_________.(  )
A.might fall outB.could fall out
C.must have fallen outD.should have fallen out

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.Were you active in participating(参加) in extracurricular activities?

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

8.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改l0处,多者(从第11处起)不计分.
I hardly remember my grandmother.She used to holding me on her knees and sing old songs.I was only four when she passes away.She is just a distant memory for me now.I remember my grandfather very much.He was tall,with broad shoulder and a beard that turned from black toward gray over the years.He had a deep voice,which set himself apart from others in our small town,he was strong and powerful.In a fact,he even scared my classmates away during they came over to play or do homework with me.However,hewas the gentlest man I have never known.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

18.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在该词下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(/)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
      2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
The Pompeii city was found in the 8th century BC.It then became a wealth and busy city.On 24th August AD 79,a volcano erupt and the whole city was buried alive.It was forgotten for many years until the 18th century when farmer discovered a stone with writing on it.People started to dig in the area for treasure,that caused much damage.Thus,the area was put under government protection.When I walked around the city,I saw streets just like they had been,with stepping stones along the road so you needn't to step in the mud in rainy days!I saw several houses which was decorated with wall paintings.I also saw the people who had been buried alive.It turned out that their bodies nearly completely broke down and disappeared,left empty spaces in the ash.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.Five Ways to Control Your Anxiety
How can you find some enjoyment and keep your anxiety in control?Try the following five steps for a less anxious you.
Stop comparing yourself to others.When you compare your life to others',you are giving up your power.People have success or failures at different points in their lives.You might think others have better lives,but you don't have the full story.Next time you begin to compare yourself to someone else,tell yourself this,"I only compare me to me."(66)G
Be grateful.Gratitude is the secret to a happier,less anxious you.(67)F When you practice gratitude,you start training your brain to pay attention to all the wonderful things about your life and doing so improves your mood little by little.
Forget perfect.Going after perfection sets you up to feel defeated.Accept that you will have days that are far from perfect and learn to laugh at the funny things that go wrong at the wrong time.(68)A
Move your body.(69)C I'm sure you'll feel better--especially if you exercise regularly.Doing exercise will give you a sense of achievement that you can use to deal with other difficulties in your life.
Connection with other people.If you struggle with anxiety,you may not feel like putting yourself into social situations,but isolating(使孤立)yourself socially is the worst thing you can do.Connecting with others can help you realize everyone has struggles and that people are there for you.(70)D Connection can help you improve your mood.
A.Life is so much more enjoyable when you expect less of it.
B.Make sure you aren't going around trying to please everyone.
C.It is scientifically proved that exercise can improve your mood.
D.See a friend,call a family member or just smile at strangers passing by.
E.Pen and paper can provide you with a special place to express your feelings.
F.When you take time to enjoy all the good things,you can't help but feel good.
G.Only by competing with yourself to be a better you can you get where you want to be.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

2.阅读下面短文,并根据短文内容完成下列各题.
What do you do in a situation like this?You're eating dinner with friends in a nice restaurant You're having a great time when a phone rings at the table next to you.A man takes out his phone and starts talking loudly about problems he's having with his girlfriend He talks for almost ten minutes!This happens all the time-on buses,in restaurants,everywhere!
Many people find cell phones useful in their daily lives.But we,ve all sat next to  someone talking too loudly on a cell phone.You may want to tell the loudmouth to end the  conversation,but let the management take care of noisy customers.You can only control your own behavior.Here are a few rules:
*Off means off!Follow the rules of restaurants and other public places.If a sign says"turn off cell phones",don't use your phone.
*Lights off,phone off!Never take calls in a theater or at the movies.
Pay attention!Talking on a cell phone while driving is dangerous.And watch where you re going when you're walking down the street and talking on the phone.
As more people use cell phones,things are only going to get worse.So,the next time you're getting ready to.make a call,stop and consider the people around you.

61.What does the passage mainly talk about?(no more than 10 words)
62.What does the underlined word"loudmouth"in Paragraph 2 probably mean?(no more than 5 words)
63.Where could you see the sign"Light off,phone off!"according to the passage?(no more than 10 words)
64.What's the author's attitude towards someone talking too loudly on a cell phone in public?(1 word)
65.How do you like people who talk loudly on a phone in public?(no more than 10 words)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.Tonny's parents thought he was at school,but ________he was in a net bar.(  )
A.actuallyB.especiallyC.hopefullyD.exactly

查看答案和解析>>

同步练习册答案