分析 本文为社会生活类说明文,文章主要介绍了两个让人挫败的主要原因,其一是人们常常以其他人或物定义自己的成功;其二是与他人比较,因缺乏显然的成功而沮丧;作者认为每个不同的个体要按照自己的个性特征确定自己的成功; 通过分析人应该怎样才能做到成功,又应该怎样判断成功,从而告诉我们:成功不是你做得最好,而是你尽了最大努力.
解答 25.答案是C.主旨大意题;文中第一段第一句就是主题句One of my main concerns when I am helping people achieve their goals is how they measure success.当我帮助人们实现目标的时候我主要关心的问题之一就是他们是怎么衡量成功的;下文围绕如何衡量成功分析,所以C正确.
26.答案是D. 细节理解题.根据第二段第二句话Another is that they become frustrated at their own apparent lack of success when comparing themselves to other people可知,把自己与他人进行比较,因缺乏显然的成功而沮丧,故判断低估自己,所以D正确.
27.答案是C.推断题;联系文章主题,作者要说明的道理是:每个不同的个体有各自的需要、技能和经历,成功不是你做得最好,而是你尽了最大努力;由此推断,每个人都要设定适合自己的目标并经最大努力实现;故选C.
点评 阅读要在整体理解文章的基础上,在做细节题时根据题干定位细节,在语境中正确理解原句,然后对照选项做出合理的判断;必要的时候要进行推理,透过句子表面看作者的真正意图.如果是主旨大意的判断要把握文章整体,避免以偏概全.
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | to study | B. | studying | C. | to have studied | D. | to be studying |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | slim | B. | brief | C. | distant | D. | obvious |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2017届陕西省高三4月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Hi Maz and Bobby, I don't know what you're up to this Sunday, but if you're at a loose end, come over to my place. We're going to have a barbecue. Tom |
Hi Tom, Thanks mate, but I'm completely snowed under at the moment. I have to write an essay by Monday afternoon, so I'll be working all weekend. I've got nothing arranged for the following weekend though, so maybe we can meet then? I'll call you later. Bobby |
Dear Tom, Like Bobby, I'm a bit tied up tomorrow. Unfortunately, I have to go to my great uncle's house for a family lunch. He was ill so we thought it might not happen, but it looks as if it's going ahead. I really can't get out of it because it's the old man's 60th birthday and most of the family will probably be there. Maz |
Ok you guys, I'm calling off the barbecue. Judging from the grey sky, it's going to rain all weekend anyway. Maybe you'll have done your various duties by the end of the evening and we can go for a drink instead! If you want to relax, I'll be in The Hart, a pub on King Street. Gloria and I are meeting there at about 8:30, as long as nothing else pops up! Don't forget it closes at 10:30 on Sundays. Ok, time to put my feet up and take it easy! Later, Tom |
1.What does Tom intend to do at first?
A. To have a family lunch.
B. To invite his friends to a barbecue.
C. To go for a drink with his friends.
D. To ask for help from his friends.
2.The underlined part "snowed under" in the second email means "________"
A. buried under snow
B. very bored
C. extremely busy
D. entirely relaxed
3.Which statement is TRUE according to the emails?
A. Bobby is not available this Sunday.
B. Maz has to visit his uncle for he is ill.
C. The barbecue will take place on time.
D. Tom will hold a party with his friends.
4.What will Tom probably do after sending the last email?
A. Prepare the barbecue.
B. Go to the pub.
C. Have a rest.
D. Call his friends.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com