It was past 10:00 pm. I was busy with my schoolwork though I was . Just then, my little brother Michael ran out of his room, a pen on his right hand and a piece of paper on the other.
“Betty, can you help me with my for school? It’s about the seven of the world,” he said.
My eyes were so on the computer screen that my brother had to pull my blouse just to get my .
“Look, not right now! I’m very busy.” I said. “You’re always busy! You’re always like that!” he replied.
I felt a bit guilty I thought about his words, but my work seemed more to me than my brother’s. I sighed a few times and with my own studies.
The next day, I arrived home late. Michael came into my room.
“I know you are but there’s something I want to show you,” he began. Without saying a word, I the paper from him. I really didn’t what he was saying. All I wanted was to get rid of(摆脱)him and finally get .
Suddenly, my eyes widened in . There, he wrote:
The Seven Wonders of the World
1. Love 2. Friendship 3. Peace 4. Joy 5. Wisdom 6. Fun 7. Family
I believe what my brother had written on the paper. I was completely . How could such an innocent little child such things in life?
The most valuable things in life are the ones that we take for granted(认为理所当然). These things don’t take the form of big houses or beautiful . The most wonderful things in the world are immaterial (非物质的) they can never be developed by human art, skill or effort.
1.A. tired B. experienced C. talented D. satisfied
2.A. buying B. holding C. playing D. biting
3.A. problem B. mistake C. trouble D. homework
4.A. events B. cities C. wonders D. inventions
5.A. paid B. attracted C. applied D. fixed
6.A. attention B. care C. love D. concern
7.A. before B. as C. since D. till
8.A. practical B. useful C. important D. interesting
9.A. started B. hated C. forgot D. continued
10.A. busy B. bored C. free D. angry
11.A. handed B. took C. got D. accepted
12.A. record B. worry C. mind D. share
13.A. rest B. rested C. to resting D. to rest
14.A. surprise B. sadness C. happiness D.disappointment
15.A. shouldn’t B. needn’t C. couldn’t D. mustn’t
16.A. wounded B. lost C. pleased D. confused
17.A. understand B. remember C. study D. finish
18.A. ever B. often C. seldom D. never
19.A. voices B. poems C. cars D. music
20.A. if B. when C. but D. and
1.A
2.B
3.D
4.C
5.D
6.A
7.B
8.C
9.D
10.A
11.B
12.C
13.D
14.A
15.C
16.D
17.A
18.B
19.C
20.D
【解析】
试题分析:这篇小短文阐述了作者忙碌自己的作业时搪塞甚至忽略自己弟弟的简单要求,等他注意到自己弟弟的家庭作业上写的世界七大奇迹竟然是我们一直认为理所当然存在的东西,他意识到这些非物质的东西的珍贵。
1.考查形容词辨析。A劳累的;B有经验的;C有天赋的;D满意的。由文中可知作者在十点过后还忙于自己的作业,可见他当时是非常地劳累,故选A。
2.考查动词辨析。A买;B拿;C玩;D咬。文中动词ing作伴随状语,弟弟拿着笔和纸过来找我帮忙看他的作业,由于文中提到他右手上是笔,另外一只手拿着纸,可见只能是拿,故选B。
3.考查名词辨析。A问题;B错误;C麻烦;D家庭作业。由Betty, can you help me with my 38 for school?可知,弟弟要处理的是关于学校的,所以是家庭作业,故选D。
4.考查名词辨析。A事件;B城市;C奇迹;D发明。由后文弟弟的作业是The Seven Wonders of the World,故选C。
5.考查形容词辨析。A付清的,已付的;B被吸引的;C应用的,实用的;D准备好的。当我弟弟找我帮忙时我眼睛睁盯着电脑,被电脑吸引着,故选B。
6.考查名词辨析。A注意力;B关怀,照料;C爱;D关心。由于我只顾忙着自己的作业而专心致志地盯着电脑,弟弟不得不拉车我的衬衫吸引我的注意力,只是寻求帮忙,所以没有达到关怀和关心的程度。故选A。
7.考查连词辨析。A在……之前;B当……时;C从……时候开始;D到……时候为止。每当我想到弟弟那几句抱怨的话的时候我感到一点点内疚。故选B。
8.考查形容词辨析。A实际的;B有用的;C重要的;D有趣的。作者不愿意帮助自己的弟弟因为觉得自己的作业远远要比弟弟的重要,作者在十点之后还在做作业,足以体现作者作业的重要性,故选C。
9.考查动词辨析。A开始;B憎恨;C忘记;D继续。根据文中的意思,作者叹了几口气候就忽略掉弟弟而开始继续做作业,故选D。
10.考查形容词辨析。A忙碌的;B无聊的;C空闲的;D生气的。根据文中的意思,第二天我回的比较晚,在弟弟眼里“You’re always busy! You’re always like that!”,故选A。
11.考查动词辨析。A传递,交给;B拿,取;C获得,得到;D接受。根据文中的意思,我从弟弟手中拿过来那张纸,take表示拿取,而get表示经过努力获得,故选B。
12.考查动词辨析。A记录;B担心;C关心;D分享。根据文中的意思,我拿弟弟的纸只是为了摆脱他,我根本不再愿意他讲了什么,故选C。
13.考查搭配辨析。A get a rest 得到休息,一般回家冠词修饰;B get rested 休息;C去休息;D得到休息,侧重经过一个时间段。根据文中的意思,我并没有马上就去休息,而是想尽快敷衍弟弟之后休息。即经过一段时间后得到的休息,故选D。
14. my eyes widened in 49 .作者突然睁大眼睛,切下文作者因弟弟写出的七大奇迹惊叹不已,故选A。
15.考查情态动词辨析。A不应该;B不需要;C不能,不敢;D禁止。看到弟弟写在纸上的七大奇迹,我都不敢相信,根据文中意思,故选C。
16.考查形容词辨析。A受伤的;B迷失的;C开心的;D困惑的。根据文中意思,我看到弟弟写的,感到惊讶和迷惑,一个无知的小孩子怎么会写出这些。Lost 是指迷失,迷茫,作者只是感到费解,还没达到迷茫,故选D,
17.考查动词辨析。A理解;B记住;C学习;D结束。根据文中意思,一个无知的小孩怎么可能理解生活的这些东西,因为弟弟写出这些,没有任何人帮助,可见这些都是弟弟自己的理解,故选A。
18.考查副词辨析。A曾经;B经常;C很少,不长;D从不。根据文中意思,最珍贵的东西往往是那些被我们当做理所当然的东西,无论是爱,友谊还是家人,这些我们经常都当做理所当然,故选B。
19.考查名词辨析。A声音;B诗;C车;D音乐。根据文中意思,These things don’t take the form of big houses or beautiful 54 . 和房一样有形存在的是车,而声音,诗和音乐都是无形的,故选C。
20.考查连词辨析。A如果,表条件;B当……时候,表同时发生;C但是,表转折;D而且,表承接。根据文中意思,最珍贵的是那些无形的东西,而且他们不会因为外界因素变化,两句的关系是平等的,故选D。
考点:考查记叙文阅读
科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东桓台县第二中学高三12月月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
There is one thing that everyone wants more than anything else.___1.__.They think that when they have enough money to buy such [things as houses,farms,and cars,they will have the thing that everyone wants.
Other people believe that if they know enough they will find this thing. 2.__ . Still others think that if they have power,they will find this thing.Some people keep telling themselves:“When I'm a boss,I will no longer have to search for this thing.”
What is it that everyone wants more than anything else? What is it that all of us keep working and striving(奋斗)for each day? 3._. Happiness is a strange thing. 4. .What will make one man happy may not make another man happy.Some men say that happiness comes from helping others;other men say that happiness comes from making life more pleasant for everyone.What do you mean when you say “ That makes me happy. ” 5.__ . Perhaps you will learn something that will bring you peace of mind,comfort,money or it may be what you search for--- happiness.
A.It is happiness.
B. It does not mean the same to all men.
C.They study all their life in search of it.
D.Happiness means the same to everyone.
E. Some people try to get it by making money.
F.When one man feels happy,another man will feel sad.
G.Read what different people have said about happiness.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年北京第六十六中学高二上学期期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
-- Hi, let’s go skating.
--- Sorry, I’m busy right now. I_____ in an application form for a new job.
A. fill B. have filled
C. am filling D. will fill
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年安徽马鞍山红星中学高二10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
If he continues like this, he will ____________ a stone only to have it drop on his own foot, just as the old saying goes.
A. end up to lift B. end up lifting
C. end up in lifting D. end up with lifting
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年安徽肥东县众兴中学高二上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
根据汉语释义和英文首字母完成下列单词拼写,使句意完整正确。
1.He l (缺乏)experience and failed to get this job.
2.You can’t judge a book by its cover, as the old s (谚语)goes.
3.Your blood is a v (极其重要的)part of your body.
4.Students study at their own p (进度)and the teachers seldom set tests.
5.We have m (温和的)weather throughout the year, not too cold nor too hot.
6.A survey suggests many newly trained teachers are struggling to find s (稳定的)
positions in England’s schools.
7.The sun shone through the leaves, throwing s (阴影)on the ground.
8.The police gave p (惩罚)to those who offered help to the criminals.
9.Some architects are angry that their ideas have been i (忽视).
10.If you are u (不情愿), don’t hesitate to say no.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年安徽肥东县众兴中学高二上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
It’s taking the trouble to explain a job fully to new employees.
A. worth B. worthwhile
C. worthy D. valuable
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年安徽肥东县众兴中学高二上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Maybe if I science, and not literature then, I would be able to give you more help.
A. studied B. would study
C. had studied D. was studying
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东日照市高三12月校际联合检测英语试卷(解析版) 题型:其他题
Everyone can benefit a lot from reading books.The following is about the various benefits of reading books.
1. Whenever you read something,you learn information that you otherwise wouldn’t have known.It can be a fact about history or a theory you didn’t know existed.If you want to learn new words,reading books is a great way to enlarge your vocabulary.
2. Similar to solving puzzles,reading books allows your mind to practice its processing skills.Going without books for too long will turn your mind into a whirl(混乱).
One of the primary benefits of reading books is its ability to develop your critical thinking skills. 3. Wherever you are faced with a similar problem in real life,your mind is able to put its mystery-solving skills to a test.
One of the real benefits of reading books is that the information in it can be accessed over and over again.For example,reading a cookbook allows you the luxury of reviewing the procedures whenever you need to.4. Don’t even think about writing the information down because you may lose the paper you wrote down on sooner or later.
These are just some of the wonderful benefits of reading books. 5. If you can’t even go outside,you can download free e-books on line and read them on your computer.That way,you can set how advantageous reading can be for yourself.
A.Reading books keeps your mind active.
B.You can improve your memory by reading.
C.Reading books provides you with new knowledge.
D.Following a recipe from a cooking show will be difficult.
E.Reading mystery novels,for example,sharpens your mind.
F.Reading keeps your mind in good condition.
G.Why don’t you drop by the bookstore or library and pick a book up?
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年浙江桐乡茅盾中学高二12月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Mark Zukerberg is the founder and CEO of Facebook, an extremely popular social working website that started in the United States.
Now, millions of student users visit Facebook daily and the website is one of the top ten most widely visited sites on the internet worldwide. College and high school students use Facebook to communicate with friends and share both information and pictures for free. The company earns money through advertising.
Many other companies have been rumored (谣传) to be interested in buying Facebook. Just a few years after Mark started the company, he was approached by Terry Semel, who was the CEO of Yahoo. Terry offered Mark one billion dollars ($1,000,000,000) to sell Facebook to Yahoo. Mark said no, though. He stands behind his dreams at the very beginning. He knows the value of the company could fall down; however, he is in this to build something unbelievable, not be bought out by another company.
Maybe he was smart. Now Facebook is rumored to be worth billions of dollars and bigger companies, like Microsoft or Google, want a share of the company. Some private firms are also interested. Facebook could sell 15 billion dollars if Mark decides to sell it at all. Perhaps Mark will just keep working from his California office to continue his dream of building something cool.
1.Facebook makes money from ______.
A. members B. advertisements
C. pictures D. students
2.Terry Semel was the CEO of ______.
A. Microsoft B. Facebook C. Google D. Yahoo
3.The underlined word “this” (Paragraph 3) most probably refers to ______.
A. buying companies B. managing Facebook
C. sharing information D. fighting rumors
4.Which of the following words best describes Mark Zukerberg according to the passage?
A. Determined. B. Humourous.
C. Gentle. D. Selfless.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com