7.It's a good time for a theme park,according to a report.There was a four percent growth in the number of visitors to theme parks in 2014 compared with 2013.There were a total of 223,450,000 visits to the top 25 theme parks in 2014.But even extreme enthusiasts may not be able to get to every park on the top-25 list.Here are six theme parks that are less known to Americans.But they're truly worth a visit.
Ocean Park
Hong Kong's Ocean Park is a marine mammal park,animal theme park and amusement park.It came in at No.13 on the top-25 list.
Lotte World
Located in Seoul,South Korea,Lotte World is famous for having the world's largest indoor theme park together with an outdoor theme park.It's also home to South Korea's largest ice skating rink.It was ranked No.14 on the top-25 list.
Everland
Also in South Korea,Everland is located in Gyeonggi-Do.It includes a zoo and a water park and was ranked No.16.
Europa Park
Europe Park,located in Rust,is the largest theme park in Germany and one of four in Europe to make the top-25 list.It got No.21.
Tivoli Gardens
When you take into consideration that Tivoli Gardens is closed a few months every year,its spot at No.23 is impressive.Located in Copenhagen,it's famous for its fairy-tale atmosphere and antique roller coaster.
De Efteling
De Efteling is a fantasy-themed amusement park in Katsheuvel,the Netherlands.The attractions are based on elements from ancient myths and legends,fairy tales,fables and folklore.It was ranked No.24.
1.Compared with the year2013,in 2014C.
A.more theme parks became available
B.admission fees to theme parks became higher
C.more people went to visit theme parks
D.there were more extreme theme park enthusiasts
2.How many European theme parks are on the top-25 list?B
A.2 B.3 C.4 D.5
3.What do we learn about Tivoli Gardens?B
A.It's the best theme park in Europe.
B.It cannot be visited all year round.
C.It doesn't have many exciting activities.
D.It has nothing in common with De Efteling.
分析 本文讲述很多人去主题公园,人数比2013年增长四个百分点,列举六个值得参观的主题公园.
解答 1.C 考查细节理解题.根据第一段提到There was a four percent growth in the number of visitors to theme parks in 2014 compared with 2013.可知2014年比2013年游客上升了四个百分点,故选C项.
2.B 考查细节理解题.根据文中提到Ocean Park排名13;Lotte World排名14;Europa Park排名21,故选B项.
3.B 考查细节理解题.根据倒数第二段提到When you take into consideration that Tivoli Gardens is closed a few months every year每年都会关闭几个月,故选B项.
点评 本文是一个广告布告类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.