3.Iceland,an island just south of the Arctic Circle,has fairly mild winters,thanks to warm ocean currents.Time your vacation here during the winter months to take advantage of off-season deals.
Off-season means good deals on flights,hotels and tours.You may also find that the locals are a bit friendlier and more welcoming when tourists aren't arriving in crowds.
In the winter months,there are less than seven hours of daylight; thus,chances are good you'll catch sight of the northern lights.Sunsets are also beautiful at this time,making for some great photo opportunities.
In Iceland,winter is the perfect time to hike glaciers,go ice climbing,explore caves made out of hardened lava(岩浆) and much more.One of the most popular activities is off-roading(越野比赛) in a specially-equipped"super jeep".
Before booking your trip,be sure to check for volcano alerts.There are about 130volcanoes on or around Iceland.Thirty-five of them are active.In 2010,a volcano named Eyjaallajokull exploded,sending clouds of ash up to four kilometers into the atmosphere.The ash drifted toward the UK and Europe.Because the ask could damage aircraft engines,airlines operating in the region were forced to cancel flights for six days.As a result,thousands of people were stuck in airports.
Recently,another volcano named Bardarbunga has become active,erupting ash into the air.Such events,if large enough,could prevent your trip from going ahead.So check the latest volcano news prior to making your reservations.
66.According to this article,why are you more likely to see the northern lights in the winterD?
A.They move from rural areas to cities.
B.The weather is more stable at that time.
C.They're a special feature of many festivals.
D.The sky is dark for longer periods then.
67.According to the article,how do visitors to Iceland have fun in the winterC?
A.They learn how to ski down the mountains.
B.They photograph famous historic sites..
C.They explore the countryside in well made vehicles..
D.They spend a week at one of the seaside resorts.
68.What is true about the volcanoes of IcelandA?
A.The majority of them are quiet.
B.Their age hasn't been determined.
C.All but one of them are extinct.
D.Citizens aren't affected by them.
69.What does this article explainB?.
A.Some of Iceland's urban cultural attractions
B.A way t reduce the cost of a trip to Iceland.
C.Reasons for visiting Iceland in June and July.
D.The average price for a short tour of Iceland.
分析 全文讨论了冰岛淡季旅游,包括机票更加便宜,可以看极光,可以各种游乐,那么可以总结为"冰岛低价旅行".
解答 DCAB
66 D 判断推理题.根据文章第三段的第一句话In the winter months,there are less than seven hours of daylight; thus,chances are good you'll catch sight of the northern lights冬天北方白天短,夜晚长,这就是人们为什么在冬天更容易看到北放的光线的原因.在冬天,冰岛每天的日照时间不到7小时,因此游客可能看到北极光.那么可以推断看到北极光的原因是昼短夜长.故选D.
67 C 细节辨认题. 根据题干关键词是have fun in the winter,定位在第四段:…hike glaciers,go ice climbing,explore caves made out of hardened lava(岩浆) and much more.One of the most popular activities is off-roading(越野比赛) in a specially-equipped"super jeep".可看出游客玩得愉快是因为可以坐在特制的车上探索美丽的乡村,所以答案选C.
68 A 细节辨认题.根据文章第五段的There are about 130 volcanoes on or around Iceland.Thirty-five of them are active可知130座火山,只有35个是活火山,大部分都是安静的.故选A.
69 B 主旨大意题. A冰岛的郊区文化吸引力;B一种去冰岛降低费用的方法;C.6、7月份访问冰岛的原因;D到冰岛短期旅游的平均价格.根据文章的前两段,特别是第二段关键句Off-season means good deals on flights,hotels and tours可知该文主要介绍的去冰岛旅行的降低费用的方法.全文讨论了冰岛淡季旅游,包括机票更加便宜,可以看极光,可以各种游乐,那么可以总结为"冰岛低价旅行",所以答案选B.
点评 学生需要认真阅读原文,把握文章大意,对文章脉络有整体的了解,能仔细查找文中细节,并能根据文章内容进行合理的推测判断.