精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
14.Black History Month is also known as the African-American History Month.It is celebrated all over the United States of America and Canada in the month of February,while in the United Kingdom it is celebrated in October.Each and every school and university conducts various activities to make the generation aware of the importance that African-American history holds in the nation.The electronic media is filled with themes in relevance to the occasion,and many activities are carried out across the country to remember the contribution made by African-American citizens in the development of this nation.
Black History Month was first started by a famous African-American historian Dr.Carter G.Woodson in the year 1926.February was chosen as the month to celebrate the African-American history because it was the birth month of two of the most highly valued people among African-Americans.These were President Abraham Lincoln,who freed the slaves,and Frederick Douglass,who was also the first vice presidential nominee (被任命者) among African-Americans.Initially,Black History Month was known as the"Negro History Week".This was Dr.Woodson's attempt to encourage awareness among citizens about the contribution of African-Americans towards the building of the nation.It was only in the early 1970's that the name"Negro History Week"changed to"Black History Month".And later,in the year 1976,the entire month of February was declared to be the National African-American History M onth,or the Black History Month.
Every year,National African-American History Month is celebrated by many activities with various ideas and themes for the younger generation.In 2013,Black History Month celebrates the 50th anniversary of the March on Washington at which Martin Luther King,Jr.gave his famous speech"I have a dream".It also marks the 150th anniversary of the Emancipation Proclamation (解放黑奴宣言).The theme for Black History Month in 2014 is"Civil Rights in America"remembering the important milestones by African-Americans and others in the battle for civil rights and equal treatment under the law.
8.What is the purpose of Black History Month in America?A
A.To remember African-Americans'contribution to America.
B.To remember the history of African-Americans in America.
C.To encourage African-American children to study hard.
D.To increase African-American children's confidence.
9.February was chosen as Black History Month becauseD.
A.Dr.Carter G.Woodson liked February.
B.slavery was officially ended in February.
C.African-Americans contributed a lot in February.
D.two great American leaders was born in February.
10.How is the second paragraph developed?B
A.By giving examples.
B.By following time order.
C.By making comparisons.
D.By making classifications.
11.What does Black History Month in 2014 celebrate in America?D
A.The 50th anniversary of the March of Washington.
B.Martin Luther King,Jr's speech"I have a dream".
C.The 150th anniversary of the Emancipation Proclamation.
D.Important people and occasion in the battle for civil rights.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了黑人历史月,举行黑人历史月庆祝活动是为了纪念美国黑人为美国的发展所作出的巨大贡献.

解答 8.A.细节理解题.根据第一段的后半部分and many activities are carried out across the country to remember the contribution made by African-American citizens in the development of this nation可知,举行黑人历史月庆祝活动是为了纪念美国黑人为美国的发展所作出的巨大贡献;故选A.
9.D.细节理解题.根据第二段February was chosen as the month to celebrate the African-American history because it was the birth month of two of the most highly valued people among African-Americans可知Carter G.Woodson把二月份定为黑人历史月是因为有两位伟大的美国领导人林肯和道格拉斯都出生在二月份;故选D.
10.B.推理判断题.第二段Woodson in the year 1926.February was chosen as the month to celebrate the African-American history because it was the birth month of two of the most highly valued people among African-Americans主要讲述了美国黑人历史月的来历,有明显的时间顺序,故正确答案为B项.
11.D.细节理解题.根据最后一段最后一句The theme for Black History Month in 2014 is"Civil Rights in America"remembering the important milestones by African-Americans and others in the battle for civil rights and equal treatment under the law可知,2014年的黑人历史月是为了纪念为民权而战的重要人物以及有意义的重要时刻;故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Popeye the Sailor first became a popular cartoon in the 1930s.The sailor in that cartoon ate lots of spinach to make him strong.People watched him,and they began to buy and eat a lot more spinach.Popeye helped sell 33percent more spinach than before!Spinach became a necessary part of many people's diets.Even some children who hated the taste began to eat the vegetable.
Many people thought that the iron in spinach made Popeye strong,but this is not true.Spinach does not have any more iron than any other green vegetable.
People only thought spinach had a lot of iron because the people who studied the food made a mistake.In the 1890s,a group of people studied what was inside vegetables.This group said that spinach had ten times more iron than it did.The group wrote the number wrong,and everyone accepted it.
Today,we know that the little iron there is in spinach cannot make a difference in how strong a person is.However,spinach does have something else which the body needs-folic acid.It is interesting to point out that folic acid can help make a person strong.Maybe it was really the folic acid that made Popeye strong all along.

25.Why did many people eat spinach after they saw Popeye the Sailor?A
A.They thought spinach made them strong.
B.They thought Popeye was funny.
C.Spinach had a lot of iron.
D.People liked folic acid.
26.A research group told people that spinachD.
A.made Popeye strong
B.was a green vegetable
C.had less iron than other green vegetables
D.had more iron than other green vegetables
27.The reading passage says that perhaps Popeye got his strength fromB.
A.iron
B.folic acid
C.spinach
D.exercise
28.Folic acid isA.
A.something in food
B.a vegetable
C.dangerous
D.a certain kind of spinach.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.After a day's work,I went to the restaurant near my company to have dinner,only to be told that it_____.(  )
A.is decoratedB.was decorated
C.was being decoratedD.is being decorated

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Thecompetition(竞争) for jobs is much greater than ever these years.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.使他兴奋的是,他不仅被这所大学录取,还获得了全额奖学金.
To his excitement,not onlywasheadmittedtothe university,but also he got a full scholarship.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Many little girls like flowers and Barbie toys.A lot of them also like cars,robots and ships which are boys'favorites.But most girls'clothing only has pictures of flowers and Barbie toys.
      11-year-old Penny always wears the dress with pictures of Barbies.These days,she wants a dress with pictures of robots Transformers(变形金刚).Her mother Sara goes shopping in stores and also on the Internet,but she can't find this type of dresses.Penny refuses to wear anything but such a dress.
"I really wish the stores can sell such a dress which has a Transformer on it.If so,my daughter will wear that.And I think someone should do that.Why shouldn't I?"Then Sara learns to make a dress with a Transformer picture by herself.Penny really enjoys wearing it.Her classmates ask her where they can buy the same dress.Penny feels very proud,so does Eva who is good at doing business.Eva thinks Sara can do something more,and their business comes into being.They are friends,but it's the first time they have been partners.The women sell the first 70 dresses they make at a local market.The dresses sell out so fast that they can't make them fast enough.They decide to expand their business.
       They prepare to build a new factory and have more workers.Money is not the challenge for them.The organization Crowfunding agrees to lend them money.Eva and Sara meet their goal of $35,000 within days."What we really need is to have more creative ideas and make the company develop rapidly,as people seem to want us to."Sara says.
21.Why does Sara make a dress by herself for her daughter?D
A.Dresses are too expensive to buy.
B.She is interested in making clothes.
C.She wants to make mone y by making clothes.
D.No shop sells the kind of dress her daughter wants.
22.What can we learn from the text?C
A.Penny doesn't like girls'toys                 
B.Eva had worked with Sara before
C.Sara's products enjoyed a good market.
D.Penny's classmates think nothing of her new dress.
23.What's the biggest challenge for Eva and Sara?A
A.They are in need of new design ideas.
B.They have no experience of managing business.
C.They can't find skilled workers to make dresses.
D.They don't have enough money to build a factory.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.当壮丽的悉尼歌剧院映入我们眼帘时,我们情不自禁的欢呼起来.(view)When the magnificent Sydney Opera House came into our view,we couldn't help cheering.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Where to Drink
Cafe San Bernardo
Join table-tennis and pool-playing port.Cafe San Bernardo has been running since 1912.
The Villa Crespo dive bar also offers up table football for£4an hour.Service is efficient; with last orders at 5am.The daily happy hour between 6pm and 9pm includes 60minutes playing your game of choice,plus a half-bottle of red wine and a corn pie,for£9.
●Avenue Corrientes 5436,Villa Crespo,5411 4855 3956,cafesanbernardo.com
M Salumeria & Enoteca
Trading only in wine with a story,sommelier (侍酒师)Mariana Torta chooses new ways on a daily basis,and keeps a list of around 250 labels.There's no wine menu-simply take your bottle from the shelf.
●Open 11:00am-11:30pm,El Salvador 5777,Palermo Hollywood,5411 4778 9016,on Facebook
Negro Cueva de Cafe
Coffee has found its place in Buenos Aires.While LAB:Tostadores,The Shelter and Coffee Town are famous new places,Negro Cueva de Cafe is one of the best downtown.It serves Ecuadorian,Colombian and Brazilian beans and its attracting cakes include croissant.
●Open 9:30am-7:00pm,Suipacha 637,Microcentro,5411 4322 3000,negrocuevade-cafe.com
La Calle
Head to the Niceto Vega address and you'II be faced with a pizza.Don't worry,it's the right place.La Guitarrita is the front to"hidden"bar La Calle.Order the house cocktail,special candy,and prepare to sing until dawn with a high-energy young crowd.
●Open 8:00pm-2:00am,Niceto Vega 4942,Palermo Soho,5411 3914 1972,on Facebook

60.Which number should you call if you are an addict of Columbian coffee flavour?C
A.5411 4855 3956.
B.5411 4778 9016.
C.5411 4322 3000.
D.5411 3914 1972.
61.What makes La Calle different?D
A.Its allowing you to play games.
B.Its having no wine menu.
C.Its opening for the longest time.
D.Its having special candy.
62.The author's purpose in writing the passage isB.
A.to show wine culture
B.to introduce some wine bars
C.to help people choose drinks
D.to show how to enjoy yourself.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

4.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Dear John,
Thank you very much for your invitations to dinner in your home tomorrow evening.It's been a long time since that we last met.Unfortunate,it is much to my regret that I cannot join you.I will be fully occupying in preparing for an importance lecture coming the day after tomorrow.I feel terribly sorry for missing chance for a get-together,and I hope that you'll have a good time with me.Maybe you and me can meet sometime next weekend.If so,please calling me when you get this letter.I think it was great to have a long chat with you.
Sorry again.
Yours,
Jerry

查看答案和解析>>

同步练习册答案