The trip to the United Stated opened my eyes to the fact that there are a lot of similarities as well as differences between American youth and French youth.
The first difference is in appearance. Going around in the U.S., I found that American youth do not really care about their appearance. In the morning, they choose something in their closet and wear it with another thing, often of different colors and styles, without wondering whether their choices make them look strange. The reason behind this is that they don’t care what people look like, but are just interested in their ideas. I think it’s great, but it also causes problems. Since they don’t care about their appearance, they don’t really care about their weight. Often they get fat without realizing it.
There are differences in relationships too. When the American youth fall in love, they don’t really think of the future. Also, there are differences in the rules concerning behavior that is allowed. In some respects, the French are more accepting. For example, in America it is generally unacceptable to make physical display of love. Lovers, in theory, can’t kiss or hold each other everywhere they want. People think that not showing love in public places is a way to respect others. On the contrary, the French youth can do almost everything they want.
With regard to other types of relationships, there are also big differences. Americans act differently from French people in front of unknown people. When an American girl, for example, arrives in front of people she has never met before, she will talk with them, trying to create a kind of bond(联系)between her and this new circle of people. The French girls will just think about rather than really do this kind of thing because they are too shy and lacking in self-confidence.
To finish, I noticed that in American classes, when pupils want to say or ask something, they just do it. In general, they don’t really care how the others will judge them. In France, it’s not the same case. If somebody wants to ask something, he/she will think about it before speaking up. I appreciate the freedom in Americans’ behavior, ideas, and ways of expressing themselves.
1.American young people _______.
A. are just interested in people’s clothes
B. show more interest in people’s ideas
C. care more about their weight
D. are more concerned about appearance
2.When American youth fall in love with each other, they _________.
A. will not hold each other
B. will always think about their future
C. will rarely display their love in public
D. will kiss wherever they like
3.When meeting with strangers, American girls will not _______.
A. try to establish a type of relationship with them
B. have faith in themselves
C. start to create a conversation
D. behave in a way similar to French girls
4.It can be inferred from the passage that French youth may think more about ______.
A. their relationship’s future
B. their public images
C. their physical displays
D. their lover’s ideas
5.The passage is mainly about the______ between American youth and French youth.
A. similarities B. friendship
C. differences D. differences and the similarities
1.B
2.C
3.D
4.A
5.C,
【解析】
试题分析:本文主要讲述美国年轻人和法国年轻人在外貌、恋爱观、人际关系等方面的诸多不同。
1.1】细节理解题。根据第二段的The reason behind this is that they don’t care what people look like, but are just interested in their ideas. 得知美国青年关心的是人们的思想。选B。
2.细节理解题。根据第三段的 in America it is generally unacceptable to make physical display of love.得知在美国,谈恋爱的人在公共场合下亲吻拥抱等肢体接触是不被接受的。选C。
3.细节理解题。根据第四段的内容When an American girl, for example, arrives in front of people she has never met before, she will talk with them, trying to create a kind of bond(联系)between her and this new circle of people. The French girls will just think about rather than really do this kind of thing because they are too shy and lacking in self-confidence.得知美国女孩和法国女孩在对陌生人的反应是不同的。选D。
4.推理判断题。根据第三段前 2 句可推知美国人谈恋爱不考虑未来,相反法国人更多的考虑两人的未来。选A。
5.主旨大意题。根据文章中的difference得知,本文主要讲述美国年轻人和法国年轻人的诸多不同。选C。,
考点:调查研究类文章
科目:高中英语 来源:2014-2015学年福建福州第八中学高三上第三次质检英语试卷(解析版) 题型:书面表达
假如你是李华,是一名高中生。随着科技的发展,iPad已成为中学生的新宠。用iPad既可以听音乐,阅读纯文本电子书,又可玩电子游戏。请你用英语给某英语报社写一封信,谈谈中学生使用iPad的情况。信的内容必须包括以下几点:
1、使用iPad对学习的好处;
2、使用iPad对课堂纪律和学习可能产生的负面影响;
3、提出自己的建议并说明理由。
注意:开头已经给出,不计入总数。词数120字左右。(请把开头搬入答题卡中)
Dear Editor',
I'm a senior high school student named Li Hua. Now many students have iPads and think it's a fashion to use them.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年福建长汀县第一中学高三上第四次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
In hot and dull summer afternoons, icy coffee ______ a wonderful drink.
A. produces B. makes C. remains D. gets
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年浙江永嘉楠江中学高二上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I regret ______ you that my daughter has already regretted ______ out with you. So leave her alone and don’t bother her any more.
A. telling; dating(约会) B. to tell; to date
C. to tell; dating D. telling; to date
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年云南德宏州芒市高二上期末英语试卷(解析版) 题型:其他题
At the entrance 1. a big office in London there was a book 2. all employees had to sign 3. they arrived each morning. At nine o’clock, the manager’s secretary, who lived in a small flat above the office, had to 4. a red line under the last name in the book, and anyone who came after that had to explain_ 5. he was late. 6. there was a thick fog in the city, the first person7. (arrive) late usually wrote “Delayed by fog” under the red line in the book, and then everybody 8. who came after that just put “ditto” underneath. But one foggy morning, the first man who arrived late wrote “My wife had a baby early this morning” ___9. of “delayed by fog” under the red line in the book. Twenty or thirty people who came____10. (介词) him put “ditto” underneath this as usual.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年山西大同市高一上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Gold Coast family holidays are always great fun whether you are from Australia or from abroad. There are beautiful beaches, adventure parks, nature parks and so much more.
There are so many sights to see here. It is a pity to drive in a car and you’ll miss a great part of it. Australia is home to many animals and birds that can only be seen when moving slowly and going into the areas that they live.
When you are on a bicycle, you have the advantage of being able to stop whenever you want to catch sight of (看见) an interesting animal or bird that you have never seen before. It is a quieter mode (方式) of transportation as well, so you might even be able to take a picture. When you are on the beach, you can breathe that clean air and view the beauty of the water and sand. It is a totally different experience from either simply sunbathing or passing it in a car.
There are many choices of hiring (租) a bicycle to experience the Gold Coast attractions. There are stores that will fit a bike perfectly to your size. These bikes for both adults and children are in many styles and colors to please any taste. If you have ever wanted to try a tandem bike (双人单车), now is your chance, because they have those too.
A bicycle hire on Gold Coast is something that everyone should try at least once. This is a wonderful chance for anyone who likes to cycle and it is also a cheap way to travel with your family.
1. You’d better not drive in a car on Gold Coast because ______.
A. you will break the traffic rules
B. you will cause much noise
C. you can’t enjoy the beautiful sights well
D. you can’t drive into some parks
2.The following advantages of hiring bikes are mentioned EXCEPT that ______.
A. you can take photos of animals
B. it is a cheap way of traveling
C. you can get a clearer sight of animals
D. it is a good way to do sunbathing
3. What is paragraph 4 mainly about?
A. How to hire bikes on Gold Coast.
B. What kinds of bikes there are in stores.
C. What bikes are the most popular.
D. Who can hire bikes on Gold Coast.
4. What’s the author’s attitude towards a bike hire on Gold Coast?
A. He supports it very much.
B. He thinks it’s a personal choice.
C. He doesn’t like this way of traveling.
D. He thinks it’s only good for adults.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年山西大同市高一上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— Have you been here before?
—Yes. This is the third time that I ______ to Shanghai.
A. come B. came C. have come D. had come
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东淄博沂源一中高二12月月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达
假设你是高中生李明, 因为老师担心同学们浏览不健康的网站,学校关闭了电脑教室的上网功能,同学们感到很郁闷。请你给校长写一封建议信。内容包括:
1. 无法上网给学生带来的不便;
2. 网络的必要性(帮助解决学习难题、获取最新信息;)
3. 就老师的担心发表你的看法。
注意:
1. 词数120左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯;
3. 信的开头和结尾部分已经给出, 不计入总词数。
Dear headmaster,
I’m writing to request you to allow us to surf the Internet in the computer classroom.___________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
Yours,
Li Ming
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东潍坊第一中学高一上10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Help! Help! Police ...
—________, Madam. What's the trouble?
A.Be quiet B.Calm down
C.Shut your mouth D.So rude
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com