My bike was a three-speed English “racer”, purchased during my second year in college in November 1964 for $44. Most of the money was earned by myself in my spare time, but I had to get my mother to help me out a little. At that time, bikes were rare on a college campus. My reason for getting a bicycle was a little strange. A friend of mine convinced me to take a summer job selling door-to-door and suggested that I should use a bicycle to travel between houses. The job didn’t work out, but the idea was in my brain.
That fall, I borrowed another student’s bike and rode 45 miles on the first day, but his bike soon had a flat(瘪了的轮胎) which he didn’t like fixing. So I had to buy one. I immediately started using mine almost every day. Before getting the bike, I sometimes walked 28 miles to my parents’ house. Now the bike gave me a quicker method, but my first trip took four hours due to strong headwinds that had me fight for every foot. Once I made a trip of 100 miles in one day. I decided to use the bike to go camping in the Smokies. During the trip, I recognized the need for handlebars and more gears, so I bought a ten-speed after just one year though I loved this bike.
The first bike “hung around” for a couple of years, and then I gave it to my sister’s kids who let it become part of their lives.
1.What can we learn from the passage?
|
A.His mother gave him some money when he bought the first bike. |
|
B.The first bike was a gift from his mother. |
|
C.He bought the first bike for racing. |
|
D.He wanted to buy a bike because all his classmates had one. |
2.We can infer that besides studying at college the writer ____.
|
A.often helped his friend do business |
|
B.also worked in a factory |
|
C.had part-time jobs in his spare time |
|
D.had to make money to pay for his tuition |
3.The underlined phrase “the idea” in the first paragraph refers to “____”.
|
A.selling door-to-door |
|
B.buying a bike of his own |
|
C.borrowing a bike from others |
|
D.earning money by working |
4.According to the passage, we can learn that the first bike was ____ for him.
|
A.unnecessary |
B.very useful |
|
C.a lifelong tool |
D.too troublesome |
1.A
2.C
3.B
4.B
【解析】本文讲述了我买第一辆自行车的经历。
1.A细节题。根据Most of the money was earned by myself in my spare time, but I had to get my mother to help me out a little.可知妈妈给了一些。
2.C 推断题。根据Most of the money was earned by myself in my spare time,可知,他买自行车就是为了做业余工作方便。
3.B 猜词题。根据第一段结尾可知,朋友所说的工作没实现,但一见它却被我记住了。
4.B推断题。根据第二段可知,自行车为我做了很多事情。
科目:高中英语 来源: 题型:
My brother _____ while he _____ his bike and hurt himself.
A. fell; was riding B. was breaking; was playing
C. broke; wa playing D. was playing; broke
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com