精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
20.First celebrated in 2013,the International Day of Happiness at the beginning of spring was established by the United Nations (UN) to remind us that"the pursuit of happiness is a fundamental human goal."
Setting aside a day to appreciate things that we take for granted-good health,family,and friends-was first suggested by the tiny South Asian country of Bhutan.It also came up with the idea of establishing the Gross National Happiness (GNH) Index (指数) in the 1970's.Bhutan,which has an annual per capita income of about $ 2,300,or 21 percent of the world's average,believes that material wealth,measured by the Gross Domestic Product (CDP) Index,is not a meaningful measurement of human happiness.
What can you do to celebrate the festival besides cracking a big smile?
•Give or receive a (free) hug
Seek out a sibling,parent,or friend,and make their day by giving them a warm hug.
•Take the"Happy Acts"challenge
It is the brainchild of the"Live Happy"magazine.It encourages people to perform a random good deed and post it on the magazine's social media sites or tweet about it at Happy Acts.The actions can be as simple as sharing a fun photo or calling a grandparent.
•Treat yourself
Sometimes all it takes to make one happy is a little indulgence (放纵).So grab a cup of cocoa or your favorite tub of ice cream and snuggle up (依偎) with a blanket and good book!
•Start a conversation
With the popularity of the Internet,we tend to spend more time looking at our screens than the person in front of us.Tuck your computers or smart phones away for one evening and spend time with your parents.You might be surprised at the joy it will bring them and you.
Finally,don't forget to love yourself for who you are and be happy every single day!International Day of Happiness is a reminder that joy is all around us-you just have to reach out and grab it!
 
24.The International Day of Happiness probably falls onC.
A.September 10
B.July 24
C.March 20
D.December 1
25.What do you learn about Bhutan?C
A.It is situated to the east of Asia in location.
B.It is the first nation to observe the festival.
C.It is one of the poorest countries in the world.
D.It established the International Day of Happiness.
26.The"Happy Acts"challenge inspires people to do a good deedB.
A.at people's request
B.without particular aims
C.with clear purposes
D.on purpose
27.What does the underlined ward"it"refer to?B
A.Popularizing the Internet globally.
B.Spending time with your parents.
C.Looking at your television screens.
D.Tucking your computers away.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了国际幸福日的意义,鼓励人们多做好事.

解答 24.C.常识判断题.根据First celebrated in 2013,the International Day of Happiness at the beginning of spring was established by the United Nations可知国际幸福日应该在3月20日;故选C.
25.C.细节理解题.根据第二段Bhutan,which has an annual per capita income of about $ 2,300,or 21 percent of the world's average,believes that material wealth,measured by the Gross Domestic Product (CDP) Index可知它是世界上最贫穷的国家;故选C.
26.B.推理判断题.根据最后一段International Day of Happiness is a reminder that joy is all around us-you just have to reach out and grab it可知国际幸福日鼓励人们做好事但没有明确的目的;故选B.
27.B.词义猜测题.根据文章Tuck your computers or smart phones away for one evening and spend time with your parents.You might be surprised at the joy it will bring them and you可知花时间与你的父母.你可能会惊讶于它会带给你和你的喜悦;可知指的是与父母共度时光;故选B.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

9.This food willstrengthen you up after your illness.(strength)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Dream Home
If you are looking for ideas about how to remodel or decorate your home,then Dream Home is the perfect place.Full of photos of the interior designed by professional designers and architects,Dream home allows you to explore ideas both big and small,and see how the combinations of different colors and styles could work in your home.Dream Home allows you to upload your own ideas,and share ideas with your family and friends.
Platform:iOS,Android
Price:﹩0.99
Photo Measures
If you constantly need to take measurements (尺寸) for decorating projects or new furniture,then Photo Measures is a great time saver.Just take photos of each space or room,enter the target dimensions and Photo Measures will add the measurements to the actual photos,giving you a permanent record of your home.Whether you are house hunting,rebuilding,or just looking for new curtains,Photo Measures will make sure everything fits perfectly.
Platform:iOS
Price:﹩4.99
Landscaper's Companion
Another excellent resource for the casual gardener or the professional landscaper (庭院设计师),Landscaper's Companion contains information on over 26,000 trees,bushes,annuals and perennials.The wide-ranging search feature allows you to quickly find what you are looking for,and every listing comes with detailed information on planting and ongoing care.Most descriptions also come with beautiful photo illustrations.
Platform:iOS,Android
Price:﹩4.99

21.How can Dream Home serve its customers?B
A.Lend money to decorate their homes.
B.Provide ideas of home decoration.
C.Examine their decorating plans.
D.Design and build homes for them.
22.What can Photo Measures do for its customers?A
A.Provide them exact measurements of their homes.
B.Decorate each space or room of their windows.
C.Match suitable curtains to their windows.
D.Take photos of their homes for later use.
23.Who might be interested in Landscaper's Companion?D
A.People designing houses.
B.People decorating homes.
C.People liking photography.
D.People liking gardening.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.People began to wonder ___________ the disaster would last.(  )
A.how longB.how soonC.how oftenD.what long

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Like many languages spoken by people,Ayapaneco is dying.Only two people in the world still speak it,and they won′t talk to each other.
Spoken in Mexico for centuries,Ayapaneco is one of 68 surviving languages in the mainly Spanish-speaking nation.The two speakers are Manuel Segovia and Isidro Velazquez.Though they live only 500 meters from each other in the village,the two men seldom talk to each other.Daniel,an American expert,who is working to make a dictionary of Ayapaneco,says the two men"don′t have a lot in common",and that Segovia can be"active"while Velasquez tends to mind his own business and stay at home.
While Segovia still speaks to his wife and son in Ayapaneco,neither of them can manage more than a few words.Velasquez hardly speaks his native tongue any more.Daniel is working to preserve the language in dictionary form before its last surviving speakers pass away.According to Daniel,Ayapaneco and other languages began dying out with the introduction of public Spanish education in the mid-20th century.For decades,local children weren′t allowed to speak anything else.Many people to cities,starting in the 1970s,also helped the dying out of native languages.
Ayapaneco is the name given to the language; Segovia and Velazquez call it"Nuumte Oote",which means"true voice".Neither man,however,speaks the language identically.The dictionary will contain two versions of the language when it comes out later this year.Those behind the dictionary aren′t the only ones trying to save Ayapaneco.The National Language Institute plans to hold classes so that Segovia and Velasquez can pass on what they know to children,which they don′t agree to.
It is thought that there are about 6,000 languages spoken on Earth and that about half will disappear over the next 100 years.Let′s hope the"true voice"isn′t one of them.

64.Segovia and Velazquez seldom talk to each other in Ayapaneco because theyD.
A.both dislike the language
B.hate each other
C.are too busy to talk to each other
D.don′t share the same interest
65.Which are the main reasons why the language Ayapaneco started dying out?C
a.No teachers liked to teach it.
b.Local children had to speak Spanish.
c.The surviving speakers didn′t like to use it.
d.Many villagers went to live in cities.
A.a,b B.a,c C.b,d D.b,c
66.How does the National Language Institute try to save Ayapaneco?B
A.Write a dictionary of Ayapaneco.
B.Let Ayapaneco be taught at school.
C.Introduce a public Ayapaneco education.
D.Ask villagers to speak Ayapaneco.
67.From the text we learn that the authorD.
A.agrees that it is natural that Ayapaneco should die out
B.thinks Daniel′s effort to preserve Ayapaneco won′t work
C.thinks highly of Ayapaneco and wants people to learn it
D.hopes that Ayapaneco will not die out in the future.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I still remember the moment before boarding the airplane,my stomach was twisted in knots,and my arms carried the burdens of not only my luggage,but also past painful memories.I was sobbing,my face wearing homesickness and hope.It was my first experience moving to another country.I was like a frog who had lived at the bottom of a well seeing the world for the first time.I didn't want to leave home,but I didn't have much of a choice.
When I first arrived in Fairfax,I found everything extremely different.To begin with,drivers there drive on the other side of the road,which really confused me.The area is often completely lacking in humans.I was also overwhelmed by the silence of the place,a huge contrast to the constant hustle and bustle in Singapore.And the mild weather and the subtleness of the season changes were things I had never met before.I underwent a culture shock and it took a while to adapt.
Now,when I look back,it was a remarkable experience.I learned so many things.Since the pace of life is much slower in Fairfax,I was able to invest my time in picking up new hobbies like skiing and softball.Perhaps it was a part of the growing up process,but I think I grew much more confident from living there.And the opportunity to meet new people was really rewarding.However,I can't deny how scary it was to be taken out of my comfort zone like that.

25.How did the author feel when she was leaving for Fairfax?B
A.Excited and hopeful.
B.Sad and unwilling.
C.Calm and peaceful.
D.Confused and disappointed.
26.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.The driving habit in Fairfax is similar to that in Singapore.
B.The author felt that the climate didn't agree with her.
C.The author was impressed by a Fairfax full of life when arriving there.
D.It took the author some time to adapt to the newness in Fairfax.
27.How does the author feel now about her life in Fairfax?A
A.She feels it changed her for the better.
B.She quite enjoyed life comfortably.
C.She experienced much trouble and felt terrible.
D.She suffered a serious culture shock.
28.Which of the following can best describe the author?A
A.Emotional and courageous.
B.Confident and outgoing.
C.Humorous and mild.
D.Energetic and changeable.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

12.I like___________ in the autumn when the weather is clear and bright.(  )
A.thisB.thatC.itD.one

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

9.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
CCTV International is the English-language 24-hours news channel of China Central Television.Setting up in 2000,CCTV International is about report news and information to its global audience.It puts its special focus China.With a team of experience journalists,it is China's contribution to the world.
Beside news in China,CCTV International increases coverage of world events.It emphasizes a Chinese viewpoint if it gives a more balanced picture of the world.
CCTV International cover the globe via six satellites.Its programs can now be being seen by many countries outside China 24 hours a day,provides viewers for a host of news and feature programs.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.It isobvious(明显的) that she has known what happend.

查看答案和解析>>

同步练习册答案