精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.Silence is unnatural to man.He begins life with a cry and ends it in stillness.In between he does all he can to make a noise in the world,and he fears silence more than anything else.Even his conversation is an attempt to prevent a fearful silence.If he is introduced to another person,and a number of pauses occur in the conversation,he regards himself as a failure,a worthless person,and is full of envy of the emptiest-headed chatterbox(喋喋不休唠叨的人).He knows that ninety-nine percent of human conversation means no more than the buzzing of a fly,but he is anxious to join in the buzz and to prove that he is a man and not a waxwork figure(蜡像).
The aim of conversation is not,for the most part,to communicate ideas;it is to keep up the buzzing sound.There are,it must be admitted,different qualities of buzz;there is even a buzz that is as annoying as the continuous noise made by a mosquito.But at a dinner party one would rather be a mosquito than a quiet person.Most buzzing,fortunately,is pleasant to the ear,and some of it is pleasant even to the mind.He would be a foolish man if he waited until he had a wise thought to take part in the buzzing with his neighbors.
Those who hate to pick up the weather as a conversational opening seem to me not to know the reason why human beings wish to talk.Very few human beings join in a conversation in the hope of learning anything new.Some of them are content if they are merely allowed to go on making a noise into other people's ears,though they have nothing to tell them except that they have seen two or three new plays or that they had food in a Swiss hotel.At the end of an evening during which they have said nothing meaningful for a long time,they just prove themselves to be successful conversationists.
56.According to the author,people make conversation toD.
A.exchange ideas
B.prove their value
C.achieve success in life
D.overcome their fear of silence
57.By"the buzzing of a fly"(Para.1),the author meansC.
A.the noise of an insect
B.a low whispering sound
C.meaningless talks
D.the voice of a chatterbox
58.According to the passage,people usually talk to their neighborsB.
A.about whatever they have prepared
B.about whatever they want to
C.in the hope of learning something new
D.in the hope of getting on well.

分析 本文讲述了人们司空见惯的一种交流方式--谈话,人们不停的交谈,自有其特殊意义.由于人们害怕沉默,而谈话也成为了克服沉默的有效办法.

解答 56.D 细节理解题.文章开篇内容In between he does all he can to make a noise in the world,and he fears silence more than anything else.Even his conversation is an attempt to prevent a fearful silence.可知,谈话是为了克服silence导致的恐惧,故选D.
57.C 词义推测题.根据我们的日常行为习惯可知,大多数谈话都是闲谈,无具体的实际意义,就像苍蝇飞来飞去的噪音,在结合选项,故选C.
58.B 细节理解题,根据文章第二段内容可知,与邻居交流时可以谈任何想谈的内容,无需等到有一个wise thought,因此答案为B.

点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.---Instead of lending a hand,Jim stood by,laughing at us in trouble.
---Oh,it's ________ of him to be so cold hearted.(  )
A.accessibleB.scepticalC.terminalD.typical

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.As we know,many teen celebrities(名人) feel and think that having a slimmer figure can do great good to them.But,does size really matter?Are teenage fans trying hard to become like their celebrity idols( 偶 像 )?Do celebrities  really have the power to influence people,especially teenagers?
For the longest time,many parents blame teen idols for influencing the way their kids act.Have you noticed how teens idolize the celebrities these days?Even,their personal affairs are being followed by kids these days.Take for example the case of Lindsay Lohan of Mary Kate Ashley.They are definitely famous teen stars.But,since they are trying to project an image to satisfy a lot of people in show business,their health and body suffer.Many kids are aware of this problem.But they are easily influenced by these celebrities to exercise and eat less.
It is a fact that the media,and especially famous teen celebrities,can influence people powerfully.But teenagers are easily influenced because teenage years are the period when our personality and identity developments take place.Teens watching TV shows and reading magazines are easily pulled into the dieting and harmful eating habits because the media have some ways to pull these acts.They use thin models and celebrities to endorse( 做 广 告 宣 传 ) products or to star in an up-and-coming shows or movies.With fierce competition,celebrities are forced to eat less and do extreme exercise routines to get the roles or offers that come their way.
Living in today's time and generation is a bit disturbing to a lot of parents.Media,especially as well as the celebrities,have a very powerful influence to drive teenagers to good or bad.It's good that we can control ourselves to avoid bad things from happening.If not,parents should really be aware and guide their teens to determine what's in and what's out.
21.From the passage we can find Lindsay LohanC.
A.doesn't get any exercise
B.lives a rich and happy life
C.lives an unhealthy lifestyle
D.sets a good example for teenagers
22.According to the writer,why are teenagers easily influenced by some TV shows?D
A.They are tired of school.
B.Their celebrity idols appear in many TV shows.
C.They have nothing to do in their spare time.
D.They're in their development period.
23.Many celebrities have to be on dietB.
A.to keep a slim size
B.to survive under pressure
C.to keep healthy to face competition
D.to satisfy their teenage fans
24.What's the title of the passage?B
A.Parents'responsibilities.
B.Bad influences of celebrities.
C.Advice on self-control.
D.Media's bad influences.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.If you pay for the computer in cash,you could have a 5% discount; ______ we can deliver it to you for free.(  )
A.in demandB.in additionC.in returnD.in place

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.---Hey,Franc,join us.Don't you know"All work and no play make a dull boy"?
---Thanks for inviting,but I think _____ and I have fallen behind.(  )
A.Great minds think alike,but fools seldom differ
B.The early bird catches the worm
C.Don't count your chicken until they are hatched
D.Make hay while the sun shines

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.-I'm calling to _______ our lunch appointment.It's tomorrow at twelve o'clock,right?
-Absolutely.(  )
A.confirmB.acknowledgeC.determineD.recognize

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.Some people have wrong attitudes towards people with disabilities.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.This is the watch I want to _______(  )
A.have it repairedB.have repaired
C.have repairD.have to repair

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

9.Even after many years,she still has not forgotten the last day her whole class got together to say goodbye to their dearest schooldays.The sad faces,the (11)D eyes,the loving hugs,the firm handshakes promising to (12)C each other again up hill and down valley …those unforgettable memories always become (13)B every time she went to the old school,only to find a big,old tree with all of their names (14)Adeep into the trunk.
She wonders if any of them still remembers their (15)B,now that time has covered the past memories with layers of dust and changed each fate (命运)beyond any (16)D
The cheerful"dwarf'of the class has now turned into a successful businessman.The shy,skinny"bookworm"is now a talented Ph.D.trying his (17)A in some distant land in the Western atmosphere.The naughty tomboy has (18)Caway her carefree laughter in exchange for a comfortable life beside a caring husband.And she,a(19)C addict,was driven by an inner force to put her pen aside and become a (20)A instead.That's a life-choice,which she will never feel (21)B
She decided to (22)Dher old teacher,who had sowed (播种)the seed for the cause of nurturing (培养)people in her directionless mind through his (23)A lessons.She used to dream of the enlightened faces of her students (24)C in her lessons full of sunlight and sea waves.She promises herself to go ahead,bearing in mind the (25)C words of her dear teacher:
"Don't (26)Dfor what you give or receive.Learn to live (27)B to enjoy life,even when it's not generous towards us."
This teaching was not (28)A in his lesson plan,but she knew it would (29)D with her until the end of time.
Now,she is a teacher,(30)B she has to continue learning many difficult lessons of life.The more she experiences,the better she understands the value of her teacher's last lesson.

11. A. eagerB.brightC.curiousD. watery
12. A. apologizeB.missC.seekD. support
13. A. vagueB.vividC.distantD. delightful
14. A. carvedB.markedC.signedD.designed
15. A. dreamsB.promisesC.idealsD. classmates
16. A. powerB.reachC.imaginationD. expectation
17. A. luckB.theoryC.courseD. courage
18. A. putB.givenC.thrownD. taken
19. A. drugB.smokingC.literatureD. fighting
20. A. teacherB.doctorC.nurseD. worker
21. A. afraidB.regretfulC.comfortableD. happy
22. A. opposeB.thankC.blameD. follow
23. A. imaginaryB.interestingC.boringD. vain
24. A. lostB.buriedC.devotedD. caught
25. A. firstB.nextC.lastD. past
26. A. waitB.lookC.prepareD. care
27. A. simplyB.generouslyC.busilyD. naturally 
28. A. writtenB.includedC.reflectedD. selected
29. A. liveB.goC.involveD. stay
30. A. ifB.yetC.whenD. although

查看答案和解析>>

同步练习册答案