精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

Have you ever wished you could fly like a bird? If so, you have to think again. I learned how to fly when I was six years old, and it was not a experience at all!

It happened on the in Belgium. I was happily building a sandcastle when a lady and began to talk with my parents. I that they wouldn’t talk long, because she had a huge horrible dog on a leash! It was its owner by her feet, trying to get her to go. It seemed that even the owner was growing with her dog’s movements, as to my , she turned to me and said, “Would you like to walk my dog?”

ME? I was sure the dog would eat me whole in one bite. I looked at my parents to see if they would rescue me, but they were paying no to me.

A second later it was firmly tied to my wrist and I had no choice but to the dog. At first, it wasn’t so . The “monster” took its time, walking here and there. Then it took off like a rocket. My arm was nearly injured as I found myself being sent into the air.

In a few seconds, everyone on the beach was at me as if I had become some kind of local attraction. I tried hard to the sand with my feet.

Then the dog . And I fell onto the sand. The creature must have been , because it was walking slowly back to my parents and its owner were. When we finally got back, I noticed the looks of on their faces. My parents said, “What took you so ? Little boys shouldn’t wander away that far!” And then I began to loudly.

Is it strange that I have grown up to be a person who likes cats more than dog?

1.A. secret B. fun C. suitable D. creative

2.A. road B. radio C. beach D. platform

3.A. came up B. gave up C. came out D. gave out

4.A. planned B. pretended C. wished D. guessed

5.A. carrying B. watching C. cheering D. bothering

6.A. impatient B. impolite C. unnatural D. unclear

7.A. horror B. delight C. honor D. regret

8.A. exactly B. fortunately C. specially D. anxiously

9.A. money B. debt C. time D. attention

10.A. beat B. borrow C. follow D. forget

11.A. boring B. bad C. exciting D. good

12.A. all of a sudden B. not any more C. in other words D. on the whole

13.A. working B. staring C. attacking D. shouting

14.A. find B. move C. reach D. collect

15.A. appeared B. screamed C. stopped D. escaped

16.A. tired B. frightened C. interested D. shocked

17.A. when B. what C. how D. where

18.A. pride B. anger C. sadness D. hope

19.A. fast B. long C. high D. hard

20.A. rest B. play C. walk D. cry

1.B

2.C

3.A

4.C

5.D

6.A

7.A

8.D

9.D

10.C

11.B

12.A

13.B

14.C

15.C

16.A

17.D

18.B

19.B

20.D

【解析】

试题分析:本文讲述我在沙滩上被狗遛,体验了一次倒霉的“飞行”经历,最后还被父母冤枉,便大哭起来

1.】B考查细节理解。secret秘密地;fun有趣的;suitable适的;creative创造性的。像鸟一样飞还不够快活?而根据整篇文章可知那不是很有趣的经历。故选B

2.】C 考查细节理解。这里并没有提示事发的具体环境,但交代在building a sandcastle堆沙堡,而阅读后文In a few seconds, everyone on the beach…方知,是在beach沙滩上。故选C

3. A 考查动词辨析。come up走过来;give up放弃;come out出版;give out用尽,筋疲力尽。a lady came up and began to talk with my parents句意:一位女士走来开始和我的父母交谈。故选A

4.】C 考查细节理解。由后文because she had a huge horrible dog on a leash因为她牵着一头可怕的大狗,得知我当然不希望这位女士谈很久。Wish表达祈愿,希望。故选C

5.】D 考查动词辨析。carry携带;watch注视;cheer欢呼;bother打扰。由后文trying to get her to go得知大狗也不想逗留,就干扰着她的主人。故选D

6.】A 考查形容词辨析。impatient不耐烦;impolite不礼貌;unnatural不自然;unclear不清楚。由后文得知因为那位女士和父母谈得很好,而大狗打扰她,所以显得不耐烦。故选A

7.】A 考查细节理解。女士的大狗令我恐惧,这时却向我提议去遛遛狗。这可把我吓坏了,to my horror令我恐惧的是;其他选项均不符合文意,故选A

8.】D 考查副词辨析。exactly准确地;fortunately幸运地;specially特别是;anxiously渴望地。害怕大狗把我咬碎,当然是渴望父母来就我于危难之中。故选D

9.】D 考查词组搭配。固定词组搭配pay attention to注意,paying no attention to没在意。but they were paying no attention to me句意:但是父母就没在意我。故选D

10.】C 考查动词辨析。borrow借;follow跟随;forget忘记;beat击打;I had no choice but to followthe dog句意:我没得选只好跟着狗。我害怕大狗,哪里敢惹它。其他选项不符文意,故选C

11.】B 考查细节理解。由后文得知,开始时大狗很听话,walking here and there随意走走,但是后来,就乱跑了。it wasn’t so bad还不算太坏。故选B

12.】A考查词组辨析。all of a sudden突然;not any more不再;in other words换句话说;on the whole基本上。Then all of a suddenit took off like a rocket然后突然像个火箭发射一样

13.】B考查动词辨析。work工作;stare盯着看;attack攻击;shout大喊。everyone on the beach was staring at me as if I had become some kind of local attraction句意:沙滩上每个人盯着我看就像我成了一道当地的风景线。故选B

14.】C 考查细节理解。因为大狗突然像火箭一样拽着我跑起来,我步伐跟不上,便使脚努力够着沙地。reach够得到;故选C

15.】C 考查细节理解。根据And I fell onto the sand我摔在了沙子上,可以知道大狗突然停下来了,我由于大狗的急停以及惯性摔在了沙子上,这就是我飞的经历。。故选C

16.】A 考查细节理解。it was walking slowly得知大狗一定是疲劳了,而停下来。tired疲劳;frightened吓人的;interested感兴趣的;shocked震惊的。故选A

17.】D 考查状语从句。where引导地点状语从句,back to where my parents and its owner were.大狗又回到我父母和它主人待的地方。故选D

18. B 考查细节理解。由下文Little boys shouldn’t wander away that far!得知父母开训了,可知父母是生气的,anger生气的。故选B

18.】B 考查细节理解。本来是我不希望父母和他们的朋友谈很长时间,但是结果我的父母认为我玩的时间长。long表示时间长度。故选B

19.】D 考查细节理解。因为父母不了解事实,而误解我,受到了如此大的委屈,我自然是cry loudly大声地哭了。故选D

考点:考查记叙文阅读

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:2014-2015学年福建厦门市高三上学期期末质量检测英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Stanley Yelnats was given a choice. The judge said, “You may go to prison, or you may go to Camp Green Lake.” Stanley was from a poor family. He had never been to camp before. So, Stanley Yelnats seems set to serve an easy sentence, which is only fair because he is as innocent as you or me. But Stanley is not going where he thinks he is.

Camp Green Lake is like no other camp anywhere. It is a place that has no lake and nothing green. Nor is it a camp, at least not the kind of camp kids look forward to in the summertime. It is only a desert wasteland, dotted with countless holes dug by the boys who live at the camp.

The trouble started when Stanley was accused of stealing a pair of shoes donated by basketball great Clyde “Sweetfeet” Livingston to a celebrity auction (名流拍卖会). In court, the judge doesn’t believe Stanley’s explanation that the shoes fell from the sky onto his head. And yet, that’s exactly what happened. Strangely, though, Stanley doesn’t blame the judge for falsely convicting (宣告有罪) him. Instead, he blames the whole thing on his “no-good-dirty-rotten-pig-

stealing-great-great-grandfather.” Thanks to this distant relative, the Yelnats family had been cursed (诅咒) for generations. For Stanley, his current troubles are just a natural part of being a Yelnats.

At Camp Green Lake, the warden (看守) makes the boys “build character” by spending all day, every day, digging holes: five feet wide and five feet deep. It doesn’t take long for Stanley to realize there’s more than character improvement going on at Camp Green Lake. The boys are digging holes because the warden is searching for something, and before long Stanley begins his own search — for the truth. Fate is to find a solution to it all — the family curse, the mystery of the holes. The great wheel of justice has ground slowly for generations, but now it is about to reveal its verdict (裁决).

1.Stanley Yelnats went to Camp Green Lake to__________________.

A.enjoy the summertime B.show his innocence

C.Serve his sentence D.make a choice

2.We can learn from the passage that Stanley__________________.

A.stole the shoes for his relative

B.got the shoes by accident

C.donated the shoes to an auction

D.blamed the judge for the sentence

3.In fact,the warden made the boys dig holes to________________.

A.kill the time B.build character

C.break the family curse D.look for something

4.In which section of a newspaper does this passage probably appear?

A.Law. B.Geography.

C.News. D.Literature.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年四川绵阳南山中学高一上期末英语试卷(解析版) 题型:短文改错

单句改错 (共5小题,每小题1分,满分5分)

此题要求改正所给句子中的错误。

每句只有一个错误。若该句多一个词,把多余的词用(﹨)划掉,在该行右边横线上写出该词,并用斜线划掉。若该句缺一个词,在缺词处用一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。若该句错一个词,在错词的下面划一横线,在该行右边的横线上写出改正后的词。

注意:不要改动原句的意思。

1.Learning to paint well take a long time.

2.More and more Chinese teenagers are addicted to play games on the Internet.

3.My English teacher explains grammar so clearly that I feel I can make a great progress with her.

4.When Zhou Kai’s mother saw him heading the front door without a jacket on , she eyed him anxiously.

5.Eating well and you will always be healthy.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年四川绵阳南山中学高一上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Hearing the __________news that he failed the exam, a ___________look appeared on his face.

A. disappointed; disappointed

B.disappointed; disappointing

C. disappointing; disappointing

D.disappointing; disappointed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东曹县三桐中学高二上期末英语试卷(解析版) 题型:其他题

[1]When children go to camp, they are on their own, sometimes for the very first time in their lives. They have to decide what to wear, what to eat and which activities to participate in. As a result they develop confidence and independence.

[2]As self-respect develops from learning to be on their own, children continue to try new activities. Also it is possible that they will engage in what they are unfamiliar with. In school, children do not experience success in the same way. Camp can be a school without failure because just having fun makes them a success.

[3]One of the greatest benefits of a camp experience is that children develop social skills. In a camp setting, a good counselor will make sure that every camper is included in the activity and that each child interacts with the others in a positive way. They learn to give and take, and they learn how to work and cooperate. Something as simple as clean-up, is not only there to get the cabin clean, but to promote a team atmosphere of working together which in turn results in friendship.

[4]The obvious benefit of camp is that campers make long lasting friendships. These friendships can often be unique and special because campers are living with each other and see the true personalities. Chi1dren learn to see others from a different viewpoint. Children tend to be accepted for who they are and do not have to be concerned about what they wear, what they are good at and how they look. This is because in a camp setting, respect and caring finally win out over materialistic objectives.

[5]In a word, camp does give children fun, friends and fulfillment.

1.What will children get from camp? (No more than 5 words)

_______________________________________________________________________________2.The underlined phrase “on their own” in Paragraph 1 can be replaced by______. (No more than 1 word)

_______________________________________________________________________________3.According to Paragraph 2, what makes camp different from a school? (No more than 10 words)

_______________________________________________________________________________4. What is the main idea of Paragraph 3? (No more than 10 words)

_______________________________________________________________________________

5.According to Paragraph 4, in a camp, why are children not concerned about what they wear or how they look? (No more than l5 words)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东曹县三桐中学高二上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

______ the books, he realized they were far from enough and told some of us to share.

A. Having counted B. Counts

C. To have counted D. Counted

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年山东曹县三桐中学高二上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

How he wishes he had a family _____ both his parents would treat him like a friend.

A. which B. that C. where D. who

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年江西师范大学附属中学高二上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Have you ever had a case _____ you were _____ not getting the right end of the stick?

A. when; charged with B. where; accused of

C. where; charged of D. when; accused with

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2014-2015学年湖北孝感高级中学高一上期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Seeing his son in hospital, Wang Jinsheng decided to return to his hometown and care for him ________ in the future.

A.physically B.logically

C.personally D.Totally

查看答案和解析>>

同步练习册答案