精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.There are about 52 theme parks in Japan.Today we mainly talk about three famous theme parks among them.
Nikko Edo Village
Nikko Edo Village is a theme park opened in Tochigi prefecture (县) in 1986that offers an amazing experience of Edo-period culture and lifestyle.A town scenery from the mid-Edo period is rebuilt within the park,and among attractions are live Edo festival parades.
Universal Studios Japan
Located in Osaka,this park features Hollywood films.One of the two largest theme parks in Japan,along with Tokyo Disney Resort,it is the third theme park operated by Universal Studios and the first outside the United States.
At first,the park was to have been named"Universal Studios Osaka,"but this name was not used because its abbreviation (缩写) USO would have been pronounced like the Japanese word uso,which means"lie."
The park offers attractions on the theme of motion pictures,with rides such as Sesame Street,Shrek,E.T.,Terminator,Spiderman,etc.
Tokyo Disney Resort
Opened in the city of Urayasu,Chiba prefecture in 1983 as the first Disneyland outside the United States,Tokyo Disneyland lies on 600,000 square meters of reclaimed land(填海造陆).
In 2001,Tokyo DisneySea was opened next to Tokyo Disneyland,with the seas as its theme.This park,Tokyo Disneyland,and neighboring hotels and shopping centers together make up the Tokyo Disney Resort,which brings in more than 25 million visitors every year.
Tokyo Disney Resort lies close to Tokyo and other major cities with huge populations,and has easy access to the New Tokyo International Airport in the city of Narita Chiba prefecture.Apart from this,its great success also lies in the fact that new attractions have been opened one after another,thus winning the support of many repeat visitors.

21.In which park can you enjoy the live performance?A
A.Nikko Edo Village
B.Universal Studios Japan
C.Tokyo DisneySea
D.Tokyo Disney Resort
22.Which of the following is not included about Universal Studios Japan?D
A.Its location
B.Its attractions
C.Its name
D.Its history
23.What can we know about Tokyo Disney Resort?C
A.It is the first Disneyland in the world
B.It is made up of two parts
C.It is becoming more popular
D.It is not easy to get to.

分析 本文介绍了日本52个主题公园中最有名的三所.

解答 21.A.细节题.由Nikko Edo Village中的Nikko Edo Village is a theme park opened in Tochigi prefecture (县) in 1986that offers an amazing experience of Edo-period culture and lifestyle,可知在这里有关于文化好生活方式的体验,即真实的表现,故选A.
22.D.推理判断题.由 Universal Studios Japan中的第一句Located in Osaka,this park features Hollywood films,可知此句讲的是位置,At first,the park was to have been named"Universal Studios Osaka,"but this name was not used because its abbreviation (缩写) USO would have been pronounced like the Japanese word uso,which means"lie,讲的是名字的由来和寓意,The park offers attractions on the theme of motion pictures一句讲的是名胜景点,未提及历史,故选D.
23.C.推理判断题.由 Tokyo Disney Resort中的Apart from this,its great success also lies in the fact that new attractions have been opened one after another,thus winning the support of many repeat visitors,可知此处不断开发着新的景点,吸引着许多游客,可推知它更有名了,故选C.

点评 本篇文章难点在推理判断题上.推理判断题要以表面文字为前提,以具体事实为依据进行推理,做出判断.这种推理方式比较直接,考生只要弄清事实,即可结合上下文推断出合理的结论.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

15.假如你是李华,你的美国笔友Paul对《三字经》The Three Character Primer 很感兴趣,希望得到你的帮助,给他邮寄一本.请你给他回复一封邮件,要点如下:
1.书已买并寄出;
2.推荐学习《三字经》的方法;
3.愿意解答疑难.
注意:1.词数100左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯;
3.邮件开头和结尾已为你写好.
Dear Paul,
How are you recently?I am happy to know you are interested in the Three Character Primer and want a copy of it.I am writing to tell you something about it.
I have bought a copyand have posted it to you.You will receive it in a few days.Here I'd like to recommend some good ways to learn it well.You need to read it aloud in the morning and try to recite it.It can help you better understand it if you can learn about the stories behind the phrases.If you have any problems learning it,don't hesitate to ask me for help.
Best wishes!
Yours Sincerely
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

2.下面短文中有10处语言错误,每句中最多有两处.错误涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
I'll never forget the night when our car broken down.We were heading home after a wonderfully evening with our friends.It was already midnight but we were still miles away from home.There was no traffics on the road,so we had to walk to home.Worse still,it started to rain,but by the time we got home,we were wet through.And it was then what we discovered we had left our front door key in the car.We have no choice but break a window and climb in.Then an policeman came and we had to explain for him the situation.We went to bed at 3:00am.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

19.The ______________exam made him upset.He didn't want to ______.(  )
A.approaching; be looked down onB.approached; lose face
C.approaching; be looked downD.approached; be lost face

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

6.He runs every day.       ,he has lost weight and become healthier.(  )
A.HoweverB.In factC.As a resultD.In other words

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

16.Please decide whether the following sentences are true or false.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Auctioneer's Plan
For Personal Property,such as antiques,silver,jewelry,china,glassware,motorcycles,trucks,tractors,lawn & garden equipment,restaurant equipment,etc.
•No trouble-simply call us and we'll handle everything for you.We can meet with you to see the items(物品)and make a recommendation on the best way to sell your items.If you need the items removed from their.current location,we can do it quickly.Once the items are sold,we'll mail you a check in three weeks.
•You'll get top dollar by selling through the competitive market-the buyers at a Public Auction(拍卖)will assure you a fair selling price.
For Real Property(不动产)
•You never have to show the property-we'll handle it for you.All of our efforts,and yours,are pointed to the Auction date-this is not a long,drawn out selling process.
•You sell the property in"AS IS"condition,so no concerns about guarantees or implied.
•Settlement is in 45 days and there is no waiting to find out if the Buyer has financing approval.You'll never have contract charges unless you want them.
•The Buyer pays all settlement expenses and picks up all other costs from the day when the Auction takes place as well as knowing you've got the property sold.
For Real or Personal Property,there are many other benefits we'd be happy to discuss with you.Call us for a free,voluntary meeting."A picture is worth a thousand words,"when we see what you'd like to sell,we can advise you as to the best way to get top dollar.
  
21.How does the Auction website benefit you in selling personal property?B
A.It helps you quickly remove the items for free.
B.It recommends the best way for you to sell high.
C.It can decide the price before seeing the items.
D.It mails the check to you within three months.
22.What does the underlined phrase"AS IS"in Paragraph 5 probably mean?C
A.Urgent.B.Random.C.Present.D.Shabby.
23.What is the purpose of this passage?A
A.To introduce Auction benefits.
B.To encourage public donations.
C.To exhibit secondhand property.
D.To introduce property varieties.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

2.If you study medicine at university,chances are you'll become a doctor.For music students,it's less (51)Cwhat job you'll end up with…but it could be really fulfilling.The idea that options are (52)Band jobs are few for music graduates needs to (53)A
It's wrongly assumed that when it comes to jobs,music students are (54)Dtheir field of study.(55)D,music graduates go on to do a wide range of jobs in a variety of different industries.
Alumni surveys from the University of Nottingham show that music graduates are employed across a varied range of (56)B.As you might expect,a large proportion (50%) work in the creative industry,but the roles performed by graduates (57)Agreatly.
Some music grads work with professional ensembles(歌舞团),but not all are performing as (58)A:----Music grads work in publishing,editing,media production,broadcasting,and marketing.And many work in management roles.Less anticipated but no less common is the employment of music graduates in finance and banking,legal and consultancy.
Dr.Robert Adlington,an associate professor of music at the University of Nottingham,(59)Bthese successful and varied outcomes to the highly desirable (60)Ddeveloped by music students during their studies.
In 2011,the Confederate of British Industry outlined the seven skills that(61)Demployability:self-management,team work,business and customer awareness,problem solving,communication,numeracy,and IT skills.Adlington says that music students develop all seven of these.By this measure,music graduates are among the most (62)Dof all.
While some of these skills are obtained by students of all subjects-for example,team work,good communication,self-management-Adlington points out that music students have a(n) (63)B.The experience of organising,hosting,and performing in events that are open to the public provides them with skills beyond those on other degree programmes.Few degrees require knowledge of customer awareness,or interaction with the public,for example.
Music graduates'success is a(n) (64)Aof how changes in the music industry allow artists to produce and publicise themselves.The internet means artists can publish,distribute,and promote their own work.These methods are nothing new,but if (65)Dprofessional knowledge and experience,it can be a winning,name-making recipe.
 
51.A.importantB.urgentC.obviousD.satisfactory
52.A.tightB.narrowC.hollowD.strict
53.A.changeB.liberateC.reflectD.function
54.A.contributed toB.related toC.lost toD.restricted to
55.A.In additionB.In turnC.In contrastD.In reality
56.A.contractsB.fieldsC.subjectsD.majors
57.A.varyB.improveC.reverseD.multiply
58.A.musiciansB.managersC.amateursD.customers
59.A.devotesB.owesC.alertsD.adapts
60.A.optionsB.intervalsC.charactersD.skills
61.A.isolateB.regulateC.offerD.define
62.A.comfortableB.honorableC.reliableD.employable
63.A.benefitB.advantageC.chanceD.resolution
64.A.reflectionB.commandC.potentialD.knowledge
65.A.related toB.charged withC.exposed toD.combined with.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

3.The scientist and engineerhas(have) invented a new machine.

查看答案和解析>>

同步练习册答案