精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
3.Sports shoes that work out whether their owner has done enough exercise to warrant (保证;授权)time in front of the television have been invented in the UK.
    The shoes 一 named Square Eyes一contain an electronic pressure sensor and a tiny computer chip to record how many steps the wearer has taken in a day.A wireless transmitter (传话器)passes the information to a receiver connected to a television,and this decides how much evening viewing time the wearer deserves,based on the day's efforts.
    The design was inspired by a desire to fight against the rapidly ballooning waistlines among British teenagers,says Gillian Swan,who developed Square Eyes as a final year design project at Brunel University to London,UK."We looked at current issues and childhood overweight really stood out,"she says."And I wanted to deal with that with my design."
    Once a child has used up their daily allowance gained through exercise,the television automatically switches off.And further time in front of the TV can only be earned through more steps.
    Swan calculated how exercise should translate to television time using the recommended daily amounts of both.Health experts suggest that a child take 12,000 steps each day and watch no more than two hours of television.So,every 100 steps recorded by the Square Eyes shoes equals exactly one minute of TV time.
    Existing pedometers (计步器)normally clip (夹在)onto a belt or slip into a pocket and keep count of steps by measuring sudden movement.Swan says these can be easily tricked into recording steps through shaking.But her shoe has been built to be harder for lazy teenagers to cheat."It is possible,but it would be a lot of effort,"she says."That was one of my main design considerations."

41.According to Swan,the purpose of her design project is toB.
A.keep a record of the steps of the wearer
B.deal with overweight among teenagers
C.enable children to resist the temptation of TV
D.prevent children from being tricked by TV programs
42.Which of the following is true of Square Eyes shoes?A
A.They regulate a child's evening TV viewing time.
B.They determine a child's daily pocket money.
C.They have raised the hot issue of overweight.
D.They contain information of the receiver.
43.What is stressed by health experts in their suggestion?C
A.The exact number of steps to be taken.
B.The accurate number of hours spent on TV.
C.The proper amount of daily exercise and TV time.
D.The way of changing steps into TV watching time.
44.Compared with other similar products,the new designD.
A.sends teenagers'health data to the receiver
B.counts the wearer's steps through shaking
C.records the sudden movement of the wearer
D.makes it difficult for lazy teenagers to cheat
45.Which of the following would be the best title for the text?A
A.Smart Shoes Decide on Television Time
B.Smart Shoes Guarantee More Exercise
C.Smart Shoes Measure Time of Exercise
D.Smart Shoes Stop Childhood Overweight.

分析 本文主要介绍了一款智能运动鞋,利用孩子们每天的走步数来决定看电视的时间,起到控制体重的作用.

解答 41.B 推理判断题.根据第三段"‘We looked at current issues and childhood overweight really stood out,'she says,‘And I want to tackle that with my design.'"可以推断出这个设计是为了解决孩子超重的问题.
42.A 推理判断题.根据第四段"Once a child has used up their daily allowance gained through exercise,the television automatically switches off.And further time in front of the TV can only be earned through more steps."可知这种鞋利用走路的步数来控制孩子看电视的时间.
43.C 推理判断题.根据第五段"Health experts suggest that a child take 12 000 steps each day and watch no more than two hours of television."可以推断出健康专家给出了每天合适的运动量和看电视时间.
44.D 推理判断题.根据最后一段"Swan says these can be easily tricked into recording steps through shaking.But her shoe has been built to be harder for lazy teenagers to cheat."可以推断出类似产品可以用晃动来作弊,但是她设计的鞋使得懒惰的青少年很难作弊.D
45.A 主旨大意题.本文主要介绍了一款智能运动鞋,利用孩子们每天的走步数来决定看电视的时间,起到控制体重的作用.

点评 本文主要考查推理判断题,要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义.推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合.推理判断题的题干中通常含有infer,suggest,imply,conclude  indicate等标志性词语. 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

13.When we got there,I wanted to explore (61)immediately(immediate)."Come on,"I said."If you are right,my mass will be (62)less (little) than (63)on the earth because the moon is smaller and I will be able to move more freely.I might even grow taller (64)if I stay here long enough.I shall certainly (65)weigh(weight) less!"I laughed and climbed down the steps from the spaceship.But (66)when I tried to step forward I found I was carried twice (67)asfar as on the earth and fell (68)over."Oh dear,"I cried,"Walking does need a bit of practice (69)now that gravity has changed."After a while I got the hang of it and we began to enjoy (70)ourselves(us).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.Greatly agitated(激动的),I rushed to the apartment and tried the door,_____to find it locked.(  )
A.justB.onlyC.henceD.thus

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.After a day's work,I went to the restaurant near my company to have dinner,only to be told that it_____.(  )
A.is decoratedB.was decorated
C.was being decoratedD.is being decorated

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

18.Under good treatment,many patients are beginning to_____and will soon recover.(  )
A.turn upB.catch upC.pick upD.show up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Thecompetition(竞争) for jobs is much greater than ever these years.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.使他兴奋的是,他不仅被这所大学录取,还获得了全额奖学金.
To his excitement,not onlywasheadmittedtothe university,but also he got a full scholarship.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.当壮丽的悉尼歌剧院映入我们眼帘时,我们情不自禁的欢呼起来.(view)When the magnificent Sydney Opera House came into our view,we couldn't help cheering.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.I remember my mother as a strong woman.She came to America when she was 12-old enough to remember her language,she achieved scores and grades high enough to be admitted to Duke University.With a degree in computer science,she finally became the manager of a company in New York.My mother could give fluent speeches,say"wolves"correctly.
It was my mother who always stressed the importance of language.From the time I was born,I was read to.I would fall asleep to the sounds of my parents'voices,whether it was my dad's softly accented,or my mother's clear English.The flow of language was unbroken,and whether in Chinese or English,the stream of communication flowed through our house.
One October morning in sixth grade,after my mother had left to catch the train to the city,I left the house for the bus stop.I was surprised when I saw our car,the door hanging open.As I drew closer,I saw my mother lying on the ground.
In the hospital,it was hard to believe that the lady who lay before me was my mom.My mother could not remember my name.As the leaves changed colors,it became clear that the stroke had created a wall between my mothers mind and mouth:her mind was not any less dear,but the words she spoke were not what she meant.
The battle my mother faced taught me the importance of language.Without it,identity does not exist; relationships cannot be formed; stories cannot be told; directions cannot be given,and knowing anything about anyone is impossible.Without language,communication cannot take place.Without language,one cannot express the beauty of a sunset or the kindness of a stranger.The world would pass us by in silence.

21.From where might the author's mom come to America?A
A.China 
B.England
C.Russia 
D.Canada
22.According to the last two paragraphs,the author's mom was unable toB.
A.think clearly 
B.express herself well
C.speak 
D.open her mouth
23.The underlined word"stroke"in the 4th paragraph most probably refers toC.
A.an accident 
B.a hit 
C.an illness 
D.a robbery
24.This passage is mainly aboutB.
A.a strong mother 
B.the importance of language
C.a family disaster 
D.the significance of teaching language.

查看答案和解析>>

同步练习册答案