精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
The Greenbelt, a wide belt of open land around the cities and towns of the San Francisco Bay Area, includes about 3.75 million of the Bay Area’s 4.5 million acres. The Bay Area Greenbelt is one of the largest areas of open land in any U.S. urban area. Open land is land that has few buildings and lots of natural areas. The Greenbelt’s open land includes parks, forests, beaches, and more than 8,500 farms.
What are the advantages of the Greenbelt?
The Greenbelt has many advantages for people in the Bay Area, which include:
l walking and biking areas close to the cities and towns;
l places for wild plants and animals;
l cleaner air and water;
l income from farms.
Is the Greenbelt in danger?
Five hundred seventy thousand acres of the Greenbelt are in danger. There are builders who want to build suburbs on them. If those acres become suburbs, many things will change:
l the urban and suburban area will almost double;
l many farms will disappear;
l traffic will become worse; 
l the air will become dirtier.
What is Greenbelt Alliance (联盟)?
Greenbelt Alliance, an organization that saves land in the San Francisco Bay Area, works alone and with other groups to save the Greenbelt in four ways:
1. Try to persuade people to build new buildings on land that is already urban, not on open land.
2. Make sure that the city and town governments are all making plans to save the Greenbelt.
3. Help Bay Area towns and cities to buy pieces of open land to make into natural areas.
4. Teach people in the Bay Area why the Greenbelt is important and what they can do to help save it.
小题1:What can we learn about the Greenbelt from the first paragraph?
A.The Greenbelt is the largest open land in the United States.
B.The Greenbelt covers much more than half of the Bay Area.
C.There are few farms on the open land of the Greenbelt.
D.There are more than 8,500 natural areas on the Greenbelt.
小题2:One of the advantages of the Greenbelt for people in the Bay Area is __________.
A.convenience for exerciseB.income from sightseeing
C.cleaner city streetsD.more plants and animals
小题3:The Greenbelt is in danger because __________.
A.traffic is getting worse
B.some plans to build suburbs on it
C.the suburban area has doubled
D.pollution is becoming serious
小题4:Which of the following is TRUE about Greenbelt Alliance?
A.It builds new buildings on open land.
B.It buys large open land for the Bay Area.
C.It educates people how to save the Greenbelt.
D.It helps the city governments make plans.

小题1:B
小题2:A
小题3:B
小题4:C

试题分析:本文叙述了在美国的旧金山周围有一个非常大的绿化带,文中介绍了它的优点人们可以锻炼身体,呼吸新鲜空气等,但是五千零七万亩的绿地正处于危险中,一些人计划在这里盖楼,当然会带来一些问题,这样绿地联盟就开始做工作来阻止这样的事情发生。
小题1:细节理解题。根据includes about 3.75 million of the Bay Area’s 4.5 million acres故选 B。
小题2:细节理解题。根据walking and biking areas close to the cities and towns;可以去锻炼,故选A。
小题3:细节理解题。根据There are builders who want to build suburbs on them.一些人想把它建成郊区,故选B。
小题4:细节理解题。根据works alone and with other groups to save the Greenbelt 和Teach people in the Bay Area why the Greenbelt is important and what they can do to help save it.教育人们如何保护绿化带,故选C。
点评:细节理解题可以分为集中型细节理解题和分散型细节理解题。集中型:就文章的单个细节提问,答案在原文中出现的位置一般也位于单句话或几句话中。因为具体细节不同,出题形式千变万化,因题而异。分散型:题目涉及到文章某一段或几段,甚至贯穿全文的各个位置,需要考生寻找文章中的多个细节。请注意,分散型细节理解题并不意味着题目的正确答案出现在文章的不同位置,正确答案往往也是关于文章的某一个句子或细节。只是说文章的干扰选项是关于不同的细节,需要我们在定位的时候阅读某一个区域。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Teachers and parents usually call attention to the pictures when they read storybooks to pre-school children. But a new study suggests that calling attention to the words and letters on the page may lead to better readers.
The two-year study compared children who were read in this way in class with children who were not. Those whose teachers most often discussed the print showed clearly higher skills in reading, spelling and understanding. These results were found one year and even two years later.
Shayne Piasta, an assistant professor of teaching and learning at Ohio State University, was an author of the study. She says most pre-school teachers would find this method manageable and would need only a small change in the way they teach. They already read story-books in class. The only difference would be increased attention to the printed text. “If you get children to pay attention to letters and words, it makes sense that they will do better at word recognition and spelling.” But she says research suggests that very few parents and teachers do this in a systematic way.
More than 300 children aged four and five were observed in classrooms. They came from poor families and were below average in their language skills. For thirty weeks, the children took part in a program called Project STAR--- Sit Together and Read. The project is based at Ohio State. It tests the short-term and long-term results of reading regularly to pre-school children in their classrooms.
There are different ways that adults can talk to children about print. They can point to a letter and discuss it, and even trace the shape with a finger. They can point out a word and discuss the meaning of the print or how the words tell the story. And they can talk about the organization of the print--- for instance, showing how words are written left to right in English.
小题1:What do we know about the ways pre-school children are usually taught?
A.More attention is paid to the pictures ,with words and letters being ignored.
B.Preference is given to the shape of letters and the organization of the print.
C.The focus of the teaching is on bringing them up to be good readers.
D.Equal attention is paid to the texts and the pictures.
小题2:What does Shayne Piasta suggest pre-school teachers should do in class?
A.Teach children how to draw pictures to get an idea of what they mean.
B.Change the way they teach and pay more attention to words and letters.
C.Adopt different methods according to the students’ difference in reading skills.
D.Read storybooks to children rather than explain the meaning of the pictures.
小题3:Which of the following is TRUE about the study on language skills of pre-school children?
A.Many teachers want to change their way of teaching pre-school children.
B.Attention on the pictures has made the children uninterested in reading.
C.Project STAR aims to research into the results of reading books to pre-school children in the classroom.
D.Teachers are often prevented from taking different approaches to language teaching.
小题4:Which section of a magazine does the passage probably come from?
A.Fashion.B.Economy .C.Entertainment.D.Education.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

A
On the first day of the 11th grade, our new math teacher Mr Washington asked me to go to the blackboard to do a math problem. I told him that I couldn’t do it. He asked, “Why not?” I paused, and then I said, “Because I’m educable mentally retarded (可教育智能迟滞).”
He came from behind his desk and looked at me. “Don’t ever say that again. Someone’s opinion of you does not have to become your reality,” he said.
It was a very special moment for me. Doctors said that I was educable mentally retarded in the fifth grade, and I was put back into the fourth grade. When I was in the eighth grade, I failed again.
But Mr Washington changed my life. This person always gave students the feeling that he had high expectations of them, and then all of the students did their best to live up to what those expectations were. He often said, “You have greatness within you.”
One day, I caught up with him in the parking place and said, “Mr Washington, is there greatness within me, sir?”
He said, “Yes, Mr Brown.”
“But what about the fact that I failed English, math, and history? What about that, sir? I’m slower than most kids.”
“It doesn’t matter. It just means that you have to work harder. Your grades don’t determine who you are or what you can produce in your life.”
“I want to buy my mother a house.”
“It is possible, Mr Brown. You can do that.” And he turned to walk away.
“Mr Washington?”
“What do you want now?”
“Uh, I’m the one, sir. One day you’re going to hear my name. I’m the one, sir.”
School was a real struggle for me. Mr Washington put many demands on me. He made me believe that I could do it. At the end of that year, I was on the honor roll for the first time in my life.
Years later, I produced five programs on public television. When one of my programs was shown on the educational television channel, I had some friends call him. I was sitting by the phone waiting when he called me. He said, “May I speak to Mr Brown, please?”
“Oh, Mr Washington, is that you?”
“Yes, it’s me. You were the one, weren’t you?”
“Yes, sir, I was.”
小题1:What does Mr Washington mean by saying “Someone’s opinion of you does not have to become your reality”?
A.You needn’t have the same opinion as others.
B.You should believe what other people say.
C.What other people say about you may not be correct.
D.The doctor made a mistake.
小题2: What happened to the author at last?
A.He entered a good university.B.He earned much honor.
C.He got a good job.D.He made television programs.
小题3: In the passage, the author implies that _________.
A.people shouldn’t believe what doctors say
B.no one can be successful with hard work and confidence
C.no one is really educable mentally retarded
D.a good teacher can change a student’s life
小题4:The best title for the passage would be “__________”.
A.Don’t believe othersB.I am the one
C.My best teacherD.I succeeded at last

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

A sandstorm, also known as a dust storm, is exactly what it sounds like. A very strong windstorm especially in the desert carries clouds of sand or dust that greatly reduces visibility. This wind is usually caused by convection currents (对流气流), which are created by intense heating of the ground, and is usually strong enough to move entire sand dunes. Air is unstable when heated, and this instability in the air will cause higher winds to mix with winds in the lower atmosphere, producing strong surface winds.
Sandstorms can disturb people’s travel, and can sometimes destroy whole roads, and dry flat areas. Similar dust storms can be found on the planet Mars, and are thought to be seasonal. Today, the destruction of forests and too much farming of farmland can lead to sandstorms. Too much use of water resources can also cause sandstorms.
In the United States of America, sandstorms are rare because of the lack of large deserts and more importantly the development of proper agricultural techniques. The last recorded destructive sandstorm in American history was the Dust Bowl, which occurred on July 16, 1971 and was widely recorded by meteorologists (气象学家).
To protect themselves from sandstorms, some people wear protective suits. Special equipment can be fixed in some cars to prevent sand from getting into the engine. Sandstorms can cause coughs, and the sand and dust has also been known to carry “infectious diseases”. Sand particles, unlike dust ones, will block air passages, and cause a person who breathes them in to choke. Dust particles may cause an allergic (过敏的) reaction.
小题1:Which of the following plays the first part in forming sandstorms?
A.The instability of the sand.
B.The instability of the wind.
C.The intense heating of the ground.
D.The speed of the wind.
小题2:From the second paragraph, we can learn that at present _______.
A.sandstorms are more often seen on Mars than on Earth
B.sandstorms have led to the lack of clean water resources
C.farming brings more harm than benefits to humans
D.human activities are a major cause of sandstorms
小题3:The author will most probably agree that ________.
A.there will soon be no sandstorms in the USA
B.humans haven’t thought of any way to deal with sandstorms
C.death caused by sandstorms is increasing all the time
D.humans should make more efforts to stop soil turning into desert

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

The fourth round of heavy smog to hit Beijing in four weeks has sent more people to the hospital with respiratory(呼吸的) illnesses and led to calls for laws to control the pollution.
Pan Shiyi, a celebrity real estate developer said he is planning to propose (提案) a Clean Air Act to the local government. As a representative to the Beijing Municipal People's Congress, he started an online survey at 9:20 a.m. Within three hours, more than 25,000 web users, or 99 percent of total respondents(应答者), welcomed his proposal on Sina Weibo, China's Twitter.
They have good reasons to stand alongside Pan. The latest round of haze(雾霾)reduced visibility to under 500 meters in many parts of the city. The smog has also led to a great increase in respiratory illnesses, particularly among children and the elderly. Anxious parents and doctors almost all blame the smoggy air for the illnesses. Though most schoolchildren are home for the winter holidays, the bad air can easily move indoors. Besides, ordinary medical masks fail to provide adequate protection, so some people have turned to gas masks and respirators(呼吸器).
The causes of the scary smog are rather mysterious, though experts blame excessive emissions and the mountains around Beijing that trap pollution in winter, unless there is adequate wind to clear it away. Some critics have pointed fingers at China’s top two oil firms, China National Petroleum Corp and China Petrochemical Corporation, saying the companies’ outdated production technologies produce large quantities of substandard, high-polluting gas fuel.
Meanwhile, concerned Beijingers have moved their brainstorming sessions to cyberspace. If Pan’s proposal for a Clean Air Act is adopted, netizens say the new law should include items providing for “car-free days” in times of smog, higher standards for vehicle fuel, stricter restrictions on industrial and exhaust gas emissions, and more effective protection for the public.
Beijing is not the only city that has ever lost the blue sky. Five days of thick fog caused thousands of deaths in Britain in December 1952, urging the government to pass the first Clean Air Act in 1956, which introduced smokeless zones and cleaner fuels to reduce pollution. That may provide some experience for Beijing to refer to.
小题1:What can we learn from the passage?
A.People are clear about the causes of the smoggy weather.
B.Children staying indoors will not get respiratory illnesses.
C.Smog is worse for people with lower resistance to diseases.
D.Masks can give people protection against the smoggy weather.
小题2:Britain is mentioned in the last paragraph to ______.
A.suggest Beijing should learn from other countries
B.let people know many places have this problem
C.tell people the situation in Britain is worse
D.call on the government to pass Britain’s Clean Air Act
小题3:What’s the best title for this passage?
A.The Use of Gas masks and Respirators
B.Beijingers Call for Clean Air Act
C.Effective Protection for Blue Sky
D.The Mysterious Causes of the Scary Smog

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

Your Car Is Ready for Take-off
The flying car has been talked about for many years,but now it appears that the idea is about to become a reality.
An international company has built a two-seater plane that, at the touch of a button ,transforms into a car perfectly suitable for driving on public roads. It has been designed so that the wings fold up automatically; and it takes just 15 seconds to switch between flying and driving. With its wings fully open and the propeller(螺旋桨)spinning, it can take off from any airfield.
Flying cars are quicker than traditional ones for travelling from city to city,and they can run on ordinary fuel. Another big advantage is that they are cool ,like something you would see in an action film. At the moment 9 however, the flying car’s wheels are illegal to leave the ground. That is not because of technical reasons or problems with the design. It is because the various road and aircraft authorities simply cannot agree on whether it is a car or a plane.
“The government and the authorities have never thought seriously about a flying car, says Alan Price ,the president of the company that has developed it. “I wanted a car that could fly and drive ,but it is difficult to find an organization prepared to insure the vehicle against accidents.
Nevertheless ? the company hopes to produce and deliver its first flying car soon. The company already has orders for 40 of them. The majority the potential customers are older and some are retired。There have even been orders from some people who have no pilot's license.
The flying car will cost around $ 200.000. “For an airplane thats a very reasonable price, but for a car, It's quite expensive,” explains Alan. “But it just is not possible to make a $ 10,000 flying car yet. ”
This latest means of transport will not become a mass-market item in the near future,but in the long term it has the potential to change the way you travel. It will become no more expensive than driving your car on the motorway. Travel time could be reduced by more than half.
So the next time you are told to fasten your seat belt, it may be to prepare for take-off.
小题1:We know from the passage that the flying car______
A.has to run on special fuelB.will replace traditional planes
C.is popular with the richD.can shift between two forms
小题2:The flying car is presently forbidden to take off because______.
A.many people think driving it not very safe
B.it’s hard to decide whether it's a car or a plane
C.the government and the authorities don’t accept it
D.there are still some technical problems to be solved
小题3:We can learn from the passage that______.
A.few people will be able to afford a flying car
B.flying cars may share the market in the future
C.traffic jams will disappear because of flying cars
D.driving a flying car doesn’t require a pilot’s license

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

When my daughter was in the fifth grade, she came home from school almost every night with three or more hours of homework. It was my duty to help her get it done. One night she worked until midnight doing her homework.
I felt annoyed, but I didn’t want the teacher to think I was lazy. So I never complained. I wasn’t sure, but it seemed to me that five hours of homework was a bit too much for a fifth grade student.
Later, I found out that parents and educators have discussed about homework for more than a century. Parents who like more homework want to give their children every advantage to succeed in today’s world. Some educators see homework as a way to help students perform better in tests.
Other parents dislike the recent trend toward more homework. They don’t want to stay up until midnight helping their children. They would prefer to spend their time going to the park or reading some really good books with their children. Added to the opposition(反对)are those who say that homework increases the gap(差距)between the rich and the poor. That’s because middle class families do better when it comes to helping their children with their homework.
So, who is right? Is homework an enemy or a help? According to experts, the truth lies somewhere in the middle.
小题1:The author thought that her daughter’s homework _________.
A.was too difficult
B.was too much to finish
C.was done more carefully than other students’
D.could be done as long as she helped her daughter
小题2:The author never complained to the teacher because _________.
A.she was too angry to talk with the teacher.
B.she did not like complaining.
C.she was afraid of being thought lazy by the teacher.
D.her daughter would be annoyed if she complained.
小题3:In the last paragraph, experts __________.
A.think middle school students should do lots of homework.
B.haven’t come up with any idea to solve this problem.
C.think homework should be given, but not too much.
D.support the idea that homework is good for students.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Five Smart Habits of Successful Children
Have you ever wondered what actions make the most difference in your children's lives?
Children don't have to be smart to succeed. They don't have to be born rich and famous. All they need is the right outlook and a few smart habits.
Successful children make friends wherever they go. Children who learn to get along with others from an early age are more successful in life. 1    Without them, we'd have no support. Whatever the goal is, friends are needed to achieve it. Do your children a favor by encouraging social interaction early.
 2  They don't just hope for success; they are certain of it. They don't complain. They have a smile on their face and get on with the business of living. They feel pain just like the other children. The difference is that they don't let it hinder(妨碍) their progress.
Successful children become successful because they never give up. They fall. They fail. 3    The difference is that they use their mistakes the way they were intended. They embrace failure because it pushes them forward.
Successful children ignore the naysayer (反对者). They don't worry about what other people think. They follow the path that is right for them, regardless of gossip. 4     They are too busy working towards their goals. They do have concern for the feelings of others.
Successful children share their success. They don't forget all the people who helped them get where they were going.They don't criticize(批评)and reject(抛弃) those who are struggling. They take them by the hand and guide them up the ladder.
A.Do you want to be a successful child?
B.Social skills are vital(重要的) to human survival.
C.Successful children look on the bright side.
D.They make just as many mistakes as the other children.
E. They take the time to teach others what they have learned.
F. They don't engage in gossip either, because they don't have time for it.
G. In fact, they don't even have to become rich and famous.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

See a cell phone cover that you like on Taobao? Forget about placing an order, paying the bill online and waiting for days for it to be delivered to you. In the near future, you'll be able to get it in minutes just by hitting "print" on your computer.
You might find it hard to believe that you could actually "print" an object like you would a picture. But it is not that hard to understand how it would work. Just as a traditional printer sprays (喷) ink onto paper line by line, modern 3-D printers spread material onto a surface layer by layer, from the bottom to the top, gradually building up a shape.
Instead of ink, the materials the 3-D printer uses are mainly plastic, resin (树脂)and certain metals. The thinner each layer is --- from a millimeter to less than the width of a hair ---  the smoother and finer the object will be.
This may sound like a completely new technology, but the truth is that 3-D printing has been around since the late 1980s. Back then, it was hardly affordable for most people, so few knew about it.
Last year, though, saw a big change in the 3-D printing industry--- printers became much cheaper. For example, 10 years ago a desktop 3-D printer might have cost £20,000 (200,000 yuan), while now they cost only about £ 1,000, according to the BBC.
Taken out of the factory and introduced to more diverse and common uses, 3-D printing can create just about anything you can think of ---flutes (笛子), bikinis, jewelry, aircraft parts and even human organs. In fact, scientists from Cornell University in New York have just made an artificial ear using a 3-D printer, according to Science Daily. The fake ear looks and acts exactly like a natural one.
However, as 3-D printing becomes more common, it may bring about certain problems --- such as piracy(盗版). "Once you can download a coffee maker, or print out a new set of kitchen utensils (餐具) on your personal 3-D printer, who will visit a retail (零售的) store again?" an expert in 3-D printing told Forbes News. Even more frightening, what if anyone in the world could use a 3-D printer to print out a fully functioning gun?
小题1:According to the article, in the future, the 3-D printing technology will ___.
A.enable people to make better purchases online
B.be applied as widely in our daily lives as computers
C.change the way we make many products
D.shorten the time it takes for people to get what they buy online
小题2:What was the big event happening in the 3-D printing industry last year?
A.The 3-D printing technology was taken out ofthe factory.
B.The 3-D printer became more affordable forconsumers.
C.The 3-D printer was used for medical treatmentfor the first time.
D.3-D printing technology began to be used invarious fields.
小题3:How is the last paragraph developed?
A.By analyzing a cause and an effect.B.By making comparisons.
C.By giving examples.D.By presenting research findings.
小题4:What is the best title of the passage?
A.Printing out everythingB.Technology in the future
C.Online shopping disappearingD.Great demand for 3-D printers

查看答案和解析>>

同步练习册答案