精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
17.What will man be like in the future-in 5000 or even 50,000 years from now?We can only make guesses,of course,but we can be sure that he will be different from what he is today,for man is slowly changing all the time.
Let us take an obvious example.Man,even five hundred years ago,was shorter than he is today.Now,on average,men are about three inches taller.Five hundred years is a relatively short period of time,so we may assume that man will continue to grow taller.Again,in the modern world we use our brains a great deal.Even so,we still make use of only about 20% of the brain's capacity (容量).As time goes on,however,we shall have to use our brains more and more,and eventually we shall need larger ones!This is likely to bring about a physical change to the head,in particular the forehead,will grow larger.
Nowadays our eyes are in constant use.In fact,we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses.But over a very long period of time it is likely that man's eyes will grow stronger.
On the other hand,we tend to make less use of our arms and legs.These,as a result,are likely to grow weaker.At the same time,however,our fingers will grow more sensitive because they are used a great deal in modern life.
But what about hair?This will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer.In the future,then,both men and women are likely to be bald.
Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at!This may well be true.All the same,in spite of all these changes,future man will still have a lot in common with us.He will still be a human being,with thoughts and emotions similar to our own.

32.Which of the following can replace the underlined word"bald"in Paragraph 5?D
A.hairy        B.attractive       C.ugly       D.hairless
33.Which of the following serves as the evidence that man is changing?A
A.Man has been growing taller over the past 500 years.
B.Man's hair is getting thinner and thinner.
C.Man has got stronger eyes now than he ever had.
D.Man's arms and legs have become lighter and weaker.
34.The passage mainly tells us thatB.
A.man's life will be different in the future
B.future man will look quite different from us
C.man is growing taller and uglier as time passes
D.functions of man's organs will change greatly
35.It is implied thatC.
A.future life is always predictable
B.human beings hope for a physical change in the future life
C.body organs (器官) will become weaker if they are not used often
D.human beings will become more attractive in the future.

分析 本文是一篇科幻类短文,是关于将来的人类将变成什么样子,如果我们对某项技能使用较多,那么我们就可能会进一步发展该项.如果我们不使用,那么某项技能就有可能退化.

解答 32.D  词义猜测题,根据最后一段This will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer.In the future,then,both men and women are likely to be bald.可知头发可能会在一段时间内完全消失,因为它不再有用了.将来,男人和女人很可能会秃顶,故选D.
33.A  推理判断题,根据第二段Man,even five hundred years ago,was shorter than he is today可知在过去的五百年里人们长高了,故选A.
34.B  主旨大意题.根据主题段第一段We can only make guesses,of course,but we can be sure that he will be different from what he is today,for man is slowly changing all the time.说明本文是关于将来的人会与现在的人有很大的差别,故选B.
35.C   推理判断题.本文所举的多个例子都说明我们的身上的物体的变化都是因为不使用而发生的退化,如我们的头发,我们的四肢,故选C.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

7.Ping Pong is such a game ________ skills rather than strength count.(  )
A.asB.whichC.whereD.that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8."No smoking"means you ______ smoke here.(  )
A.won'tB.needn'tC.mustn'tD.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

5.Itmade a difference(有影响) to my life to change so many schools when I was in my teens.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

12.Farmers used to hunt elephants withoutmercy(怜悯).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.He was greatly shocked at Donald Trump's taking office.Never did he expect that the voters _______ be so unreasonable.(  )
A.shouldB.couldC.wouldD.might

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

9.--Which kind of coats should I choose?
--Since the features of good coats are ______,choose what feels most comfortable to you.(  )
A.explicitB.shallowC.voluntaryD.subjective

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用

6.支持;赞成in favour of/be for/approve of.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Imagine entering a very large building and you have no idea how to get to the office you are looking for.But then,as you're standing there,a nearly silent balloon floats (飘) over to you and speaks to you.It asks you where you want to go.You tell it,and then it simply says"follow me"like a child's game,and begins to float off in the direction of your destination.It keeps going,as you follow,leading you to where you want to go.
The guide works itself,without any help from any human being.It says hello to people as they arrive in the building,speaks to them,processes their requests and then guides them to the destination.
The balloon has two tiny fans to help keep it floating and to provide just a touch of lift.Onboard is a wireless (无线的) receiver for receiving directions from a computer that directs the fans and sensors (传感器) that let it know where objects are around it.
The idea of such a simple robot is one that has been on the minds of scientists for years,and has been mentioned in novels many times.Today the iPhone does something similar but has to be connected to the Internet which is sometimes difficult.This is why this little balloon might be the wave of the future-because it is so much easier to follow!
4.The balloon is used toA.
A.lead the way  
B.bring people joy    
C.catch the thief     
D.welcome the visitors
5.We can learn from the last paragraph thatD.
A.the idea of the balloon is new                  
B.the balloon is difficult to make
C.the balloon will replace the iPhone soon
D.the technology may become popular in the future
6.The text is most probably from aB.
A.newspaper ad  
B.science news report   
C.book review
D.science novel.

查看答案和解析>>

同步练习册答案