精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.Dutch designer Jeffrey Heiligers'latest clothing line-"Posture"-targets people who spend most of their time hunched(弯腰驼背) over a computer.
By preventing the wearer from hunching,the clothes help people improve their posture in the long run.The concept is simple-every time you hunch,the shirt will tighten uncomfortably around the back,forcing you to sit upright again.
"I engineered a tailor-made treatment that corrects poor posture,nowadays very common among the digital generation,not by constraining(约束) the muscles,but by training them,"Heiligers told Dezeen magazine."Posture offers a solution integrated in the clothes you wear.By repositioning the seams in such a way that they start to feel uncomfortable when hunching,it stimulates you to sit up straight."
Heiligers revealed that a physiotherapist was involved in the designing process.They began by identifying the various sitting and standing positions that cause neck,shoulder,and back pain.Heiligers then cut the fabric across the back,in order to make the clothes tighten slightly when the wearer hunches forward.The discomfort will remind the wearer to adjust their posture,and their muscles will eventually get trained to sit and stand the right way.
The Posture range are all constructed differently to normal clothes.Heiligers pointed out that the clothes are special because the more they are used,the less they are needed.He chose to use only a few colors-white,grey,blue-because he wanted to create an everyday collection."More and more people become hunch-backed because they use more and more electronic devices.I would like the clothing industry to be inspired by the clothes I created and to adopt it to prevent back problems in the future.I'm sure what I created will have a bright future,"Heiligers said.

29.What might be the author's purpose in writing the text?C
A.To tell a new treatment for a common disease.
B..To seek help for people who are hunch-backed.
C.To introduce a kind of special products.
D.To give some advice on how to prevent hunching.
30.What do you know about"Posture"?D
A.People feel uncomfortable when wearing them.
B.They can correct any poor posture people have.
C.They are constructed the same as normal clothes.
D.They can help people improve their posture.
31.When the wearer hunches over a computer,the Posture willD.
A.constrain the muscles around the back
B.cause pain in many parts of your body
C.tell him to adjust his posture
D.become tight around the back
32.It can be inferred from the last paragraph thatB.
A.the clothing industry is not interested in"Posture
B."Posture"will be popular with people in the future
C."Posture"does not wear well as normal clothes
D.wearing"Posture"is the best way to treat hunchback.

分析 短文主要介绍了由荷兰设计师设计的一款防驼背衬衫.

解答 29.C,细节理解题,根据第一句Dutch designer Jeffrey Heiligers'latest clothing line-"Posture"-targets people who spend most of their time hunched(弯腰驼背) over a computer可知是介绍一款新的防驼背的衬衫,并且下文都是其介绍,故答案为C.
30.D,细节理解题,根据句子Posture offers a solution integrated in the clothes you wear.By repositioning the seams in such a way that they start to feel uncomfortable when hunching,it stimulates you to sit up straight."可知,Posture系列的衣服在你姿势不对的时候,会刺激你端正坐姿,因此会帮助人们改善姿势,故答案为D.
31.D,细节理解题,根据句子Heiligers then cut the fabric across the back,in order to make the clothes tighten slightly when the wearer hunches forward可知,当你穿上这种衬衫在电脑前弯腰驼背,衬衫背部就会加紧,故答案为D.
32.B,推理判断题,根据句子More and more people become hunch-backed because they use more and more electronic devices和I'm sure what I created will have a bright future可知,设计师Heiligers认为越来越多的人经常使用电子设备会导致他们需要用到这种衬衫,因此以后这种衬衫会很受欢迎,故答案为B.

点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.Scientists are convinced ______ the positive effect of laughter ______ physical and mental health.(  )
A.of;onB.by;inC.of;atD.on;at

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.---Excuse me,I'd like to make an early ________ to have my hair cut tomorrow.
---Will 8 o'clock do?(  )
A.appointmentB.arrangementC.employmentD.engagement

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

12.The man must do many things,including(包括) directing the traffic.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.I was going to the store one cold evening and as I was approaching the store there(56)was(be)a man in the front of the store.He looked at me and said really loud"Hi."
I replied,"Hi,how are you?"He said"I am fine."and then he looked at me as if he recognized me and asked,"How is your mother?"
Of course,I didn't know what(57)to say(say) to that question(58)because my mother had been(59)dead(die) for several years.I found this(60)really(real)strange so I finally said,"She is fine,thank you and how are you?"
He also said he was fine.I then answered,"Good.Can I do anything to help you at all?"All he said was that he really needed a hug.I hugged for a while this poor soul(61)anda stranger.I said,"Where are you staying?Do you need a ride?"He said,"No,I have my bike.I live at the Church down the street."I answered,"Let me(62)give(give) you something.It's not much,but that is all I can afford."So I took out $10(63)frommy purse,gave it to him and then went home.(64)To tell(tell) you the truth,I always feel(65)helping(help) others is really great.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:信息匹配

9.How to Be a Successful Person
Success comes with hard work.To succeed you must have the desire and the determination.Not all people will be successful in life,but success can be achieved.Here are some tips to succeed.
First,you must believe in yourself and your ability to succeed.Without believing in yourself,you have already lost the race.(51)G.
Work hard and be strictly disciplined(自律的).Success does not come overnight; you must work hard for it and be disciplined.(52)F.As the famous saying goes,"Heights of great men reached and kept were never attained by sudden flight,but they,while their companions slept,kept on working through the night."
(53)A.It is important to remember that even as you work hard you should take some time to have fun.There is time for everything; set a time to have fun and never ignore your family and friends.It is also important to remember that you should get the work done first,and then have fun.
Take time to educate yourself and become qualified.(54)C.In this global economy,for anyone to succeed they must have the necessary tools to be successful,and that includes having an education.
Have good manners.(55)D.Distinguish yourself as an elegant lady or gentleman.As a famous proverb goes,"Manners carry you through the world and back without a penny."

A.Balance your life.
B.Make use of your time to the fullest.
C.Never assume(认为) that you learn as much on the job.
D.An individual should always show respect to other people.
E.No matter what you do,have a positive attitude towards it.
F.Without these two,it is almost impossible for you to be successful.
G.In everything you do you should have a high level of self-confidence.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

16.Work_____they might,they didn't get the result they expected.(  )
A.althoughB.sinceC.asD.as though

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Short messages
I am sure that most of us love to text or at least have done it before.Well,this word is (61)made(make) up of short messages and without them I am sure there would be some problems.
However,texting does bring us some troubles.The most (62)important(importance) problem is that you cannot concentrate on (63)whatyou are doing while you are texting.For example,texting while driving happens every second of the day and is the main cause (64)ofmany accidents on the road these days.Another example,let's say you were doing your homework,and you had lots of homework to do.If you have too many messages (65)to receive(receive) or send,you won't get tour homework done in time.
Texting is fun and it will affect someone's life if you stop yourself and others from (66)using(use) it.Now teens use it more than adults or (67)parents(parent),but all in all it's (68)agreat way to communicate with your friends and family.
Therefore,we (69)are supposed(suppose) not to use it too much or too often so that we can concentrate on our work and also let others concentrate on (70)theirwork as well.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.-I heard they went skiing in the mountains last winter.
-It ______ true because there was little snow there.(  )
A.may not beB.won't beC.couldn't beD.will be

查看答案和解析>>

同步练习册答案